Насилства во Македонија

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не е иста, на предходната дури и Битола и Прилеп се вклучени.
Србите ни го перат мозокот тие градови се Аљбанезе.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
За вакви класични меѓуетнички напади и застрашувања минималната казна треба да е 3 години. А за конкретниот случај 5 години мислам дека се оптимални. Споредувањето на овој инцидент со оној во Ѓорче нема никаква логика затоа што и муџахедините од јаја паша џамијата кои каменуваа и напаѓаа полиција и кршеа се живо и диво пред себе притоа организирани денови пред тоа не добија никакви казни.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Племе си е племе. Никогаш нема да научат дека се 1000 год далеку од цивилизацијата.
Но, за многу години да е О.Б.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Да им објаснувате нешто на ш....... е исто како и на магаре да му пуштите музика - НЕМА ФАЈДЕ!
Добро, не сакаше на ши да им се објасни, но зошто ти сакаш да ни објасниш дека не сме бели?

Toa Ш..Албанци=Илири кај мене не поминува. Доволен факт е што не сте бела раса, а на изглед сте исто како Турците и Арапите од Блискиот Исток. ;)
Иначе има други арапи освен во блискиот истог?[DOUBLEPOST=1408795834][/DOUBLEPOST]
За вакви класични меѓуетнички напади и застрашувања минималната казна треба да е 3 години. А за конкретниот случај 5 години мислам дека се оптимални. Споредувањето на овој инцидент со оној во Ѓорче нема никаква логика затоа што и муџахедините од јаја паша џамијата кои каменуваа и напаѓаа полиција и кршеа се живо и диво пред себе притоа организирани денови пред тоа не добија никакви казни.
Стотици хулигани во Ѓорче успеа да запалат неколку локали и покрај толку присуство на полицијата, не треба само хулиганите да се казнат, туку и тие кои го дозволија тоа.

Последно уредено:
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ти може и научни "теории" да извадиш сега, ама доволно е да се качам од прва постројка на 2-ка во Сарај и да се возам до последната во Автокоманда. Разликата си ја знаеш и сам меѓу луѓето, подобар пример за да направиш разлика здравје! Повели на вожња и ти и некој други ако сакаат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Ти може и научни "теории" да извадиш сега, ама доволно е да се качам од прва постројка на 2-ка во Сарај и да се возам до последната во Автокоманда. Разликата си ја знаеш и сам меѓу луѓето, подобар пример за да направиш разлика здравје! Повели на вожња и ти и некој други ако сакаат.
Колку албанци се возеа во 2 - ката во целата своја историја?
Ајде нека бидат 100 000, тоа е 1 процент на сите албанци да земеме. И сега со тој еден процент лигуши, цигани во фацата, грди, необразовани успеа да заклучиш дека албанците не чинат, те молам но, не само во науката тоа е генерализирање.
Кон тие луѓе треба да им се пристапува со намера за решавање проблеми, не да се употребуваат како алатка за пропаганда. Ти не сакаш да решаваш проблеми.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Моето си го кажав. Ако бараш Албанци вистински барај ги во Јужна Италија, Малта.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.550
Поени од реакции
85.148
Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Картата е од Фашистичкиот Италијански Протекторат Албанија.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Kingdom_(1939–43)
Albania during World War II
Toa Ш..Албанци=Илири кај мене не поминува. Доволен факт е што не сте бела раса, а на изглед сте исто како Турците и Арапите од Блискиот Исток. ;)

Иначе имаше поназад споредба со овие од Ѓорче Петров казни и се. Прелистајте малце.
nikako da naucite istorija. a vie beli ko eskimci?

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Ги заборави најбитните

epa ne se site na krema ko tebe lepotani, lugevo so ti gi stavi po slikite doziveale vojna, ziveat so 50 evra mesecno a najverojatno ne rabotat po kancelarii i ne odat na manikir i pedikir. a pak na slikite site se beli osven tretata koja najverojatno od naciot na obleka i sapkite ne se ni albanci.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Прво македонска музика, па после тоа и маникир.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

epa ne se site na krema ko tebe lepotani, lugevo so ti gi stavi po slikite doziveale vojna, ziveat so 50 evra mesecno a najverojatno ne rabotat po kancelarii i ne odat na manikir i pedikir. a pak na slikite site se beli osven tretata koja najverojatno od naciot na obleka i sapkite ne se ni albanci.
Епа место да градите огромни џамии по 5/6 и више на село со 800 жители мислете како да направите нешто што ќе може да заработат луѓето повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom