Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
ako se zemis so nekoj sto ima bugarski pasos,za kolku vreme se dobiva bugarki pasos ,ve molam nekoj da mi kaze

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Dokolku nekoj znae dali bugarskiot klub moze da pomogne neka kaze bidejki veke 6 meseci sum da dopolnitelna dostaviv original stari dokumenti od bugarska egzarhija I gi spoiv so izvodi megutoa vidov deka od toa nema fajde uste sum na dopolnitelna.me interesira zatoa sto posreduvacot mi bara 45 evra za clenstvo imam vencanica od bg.egzarhija ili da gi cekam izborite

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки аплицирав за бугарски пред 3 месеца, ми рекоа феб ми е закажано во бугарска агенција. што после тоа? ќе ми закажат интервју или?некој ако може да ми каже и дали имаме шанси ние сега да добиеме што аплициравме, посредникот ми е оптимист па сега не знам зашто многу одбиле и за џабе си ги дале парите не земале пасоши

Некој од 2013 заглавиле со тоа потеклата, а не им барале на сите потекло така викаат

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
Дечки аплицирав за бугарски пред 3 месеца, ми рекоа феб ми е закажано во бугарска агенција. што после тоа? ќе ми закажат интервју или?некој ако може да ми каже и дали имаме шанси ние сега да добиеме што аплициравме, посредникот ми е оптимист па сега не знам зашто многу одбиле и за џабе си ги дале парите не земале пасоши

Некој од 2013 заглавиле со тоа потеклата, а не им барале на сите потекло така викаат
Ќе се знае се после октомври , се зависи од изборите. Ако власта што го доведе овој ебен закон за тие дополнителни документи има пак глас во парламентот , пиши пропало.

Иначе кај мене поминаа веќе 10 месеци од интервјуто , па еве уште чекам , нема ништо.

Член од
9 ноември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Pravo na glas sekako ke imaat,valda mislis da go nemaat pak mnozistvoto na glasovi...na dopolnitelna poveke od edna godina...cekam cekam

Член од
9 ноември 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Me interesira dali voopsto nekoj dobil drzavjanstvo bez dopolnitelni dokumenti...zboruvav so posrednik od bg vika bez dokument od tatko ili dedo nema sansa ...i sto moze da ocekuvame od bugarski klub asolutno nisto..valda nema da pravat falcifikat za poteklo...znaci ostanuva da se ceka promena navlast

Член од
16 август 2014
Мислења
13
Поени од реакции
16
Ова со бугарскиов клуб е воведено од идната власт на бг т.е од ГЕРБ или народски речено каракачанов и џамбазки дојдоа до идеа да им излезат во пресред на нивните граѓани што значи секој еден кој е македонец а има бугарска национална свест со или без документи ќе добие пасош бугарски ама предходно ќе се зачлени во бг клуб и ќе добие уверение и со тоа уверение ќе докажеш во бг кој си и што си

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Me interesira dali voopsto nekoj dobil drzavjanstvo bez dopolnitelni dokumenti...zboruvav so posrednik od bg vika bez dokument od tatko ili dedo nema sansa ...i sto moze da ocekuvame od bugarski klub asolutno nisto..valda nema da pravat falcifikat za poteklo...znaci ostanuva da se ceka promena navlast
и јас го имам поставено истото пρашање и немам добиено одговоρ, изгледа деκа ниκој нема добиено

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Здраво дечки! Значи вака дедо ми поседува бугарски пасош но му е изминат, дали со тоа е можам да докажам бугарско потекло или треба да го обнови ? И прво ги поддавам документите за бугарско потекло во амбасадата или тоа ДАБЧ? И дали знае некој за колку време би успеала да извадам'?

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Ќе се знае се после октомври , се зависи од изборите. Ако власта што го доведе овој ебен закон за тие дополнителни документи има пак глас во парламентот , пиши пропало.

Иначе кај мене поминаа веќе 10 месеци од интервјуто , па еве уште чекам , нема ништо.
јас еве година и 2 месец влегва па ништо другар..еве две недели цели немаат ништо ставено, ни врнати ни прифатени ништо :(

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Од како ќе ги подадам документите во агенција за државјанство и кога ќе чекам за интервји дали може да се земе бг лична карта и да се патува со нејзе?

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Од како ќе ги подадам документите во агенција за државјанство и кога ќе чекам за интервји дали може да се земе бг лична карта и да се патува со нејзе?
Може секако ако најдеш добар посредник и искешираш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom