За три години по склучениот брак во Бугарија.ako se zemis so nekoj sto ima bugarski pasos,za kolku vreme se dobiva bugarki pasos ,ve molam nekoj da mi kaze
Ќе се знае се после октомври , се зависи од изборите. Ако власта што го доведе овој ебен закон за тие дополнителни документи има пак глас во парламентот , пиши пропало.Дечки аплицирав за бугарски пред 3 месеца, ми рекоа феб ми е закажано во бугарска агенција. што после тоа? ќе ми закажат интервју или?некој ако може да ми каже и дали имаме шанси ние сега да добиеме што аплициравме, посредникот ми е оптимист па сега не знам зашто многу одбиле и за џабе си ги дале парите не земале пасоши
Некој од 2013 заглавиле со тоа потеклата, а не им барале на сите потекло така викаат
Да да, на тоа мислев.Pravo na glas sekako ke imaat,valda mislis da go nemaat pak mnozistvoto na glasovi...na dopolnitelna poveke od edna godina...cekam cekam
и јас го имам поставено истото пρашање и немам добиено одговоρ, изгледа деκа ниκој нема добиеноMe interesira dali voopsto nekoj dobil drzavjanstvo bez dopolnitelni dokumenti...zboruvav so posrednik od bg vika bez dokument od tatko ili dedo nema sansa ...i sto moze da ocekuvame od bugarski klub asolutno nisto..valda nema da pravat falcifikat za poteklo...znaci ostanuva da se ceka promena navlast
јас еве година и 2 месец влегва па ништо другар..еве две недели цели немаат ништо ставено, ни врнати ни прифатени ништоЌе се знае се после октомври , се зависи од изборите. Ако власта што го доведе овој ебен закон за тие дополнителни документи има пак глас во парламентот , пиши пропало.
Иначе кај мене поминаа веќе 10 месеци од интервјуто , па еве уште чекам , нема ништо.
Може секако ако најдеш добар посредник и искеширашОд како ќе ги подадам документите во агенција за државјанство и кога ќе чекам за интервји дали може да се земе бг лична карта и да се патува со нејзе?
НЕМОЖЕОд како ќе ги подадам документите во агенција за државјанство и кога ќе чекам за интервји дали може да се земе бг лична карта и да се патува со нејзе?