Каде на друго место во светот се организираат контрапротести живти бога?
Ајде албанците глупи, излегоа да протестираат протви црква на кале, но зошто излегоа македонците на истиот протест, на исто време?
Зошто ако не за предизвикување инциденти?
Излегоа зошто црквата беше насилно рушена од фунцкционери на ДУИ, луѓе што ја водат државава.
Чисто да запазиме форма, први дојдоа македонците после дојдоа твоите, така да друг е редоследот на протест и контра-протест. Контра-протестантите ги нападнаа протестантите, не обратно.
Дека кале беше исцениран инцидент од двете страни тоа е очигледно, нормално дека нема да ги затворат, тие си имаа своја улога, сигурно и платени биле.
така, така... сеа овде почињаме со твојата граѓански-ориентирана страна. И да имало беља од ваша страна, било мотивирано од злобните политичари што сакаат да не скараат.
Зошто немаше апсења за дивеењето на протестантите на центар, имаше скршени прозорци, имаше ранети...
озбилно носиш под знак прашање апсење на Македонци во државава ?
Пуниша, сум ти кажал повеќе пати, можда си еден од попаметните во твое село во конкуренција на повратниците од Швајцарија што копаат канали и шиткачите на фрешери на семафор, и гарант те фалат постарите во чајџилница колку си паметен, ама стварно те молам не пробувај со овие фори на мене. Ни си ти толку паметен ни сум ја толку глуп, дај бар минимално да се поштуваме и да не изводиме бесни глисти.
Нема странска делегација на форумов која треба да ја убедиш во твоите желби за соживот, а од ДУИ сигурно те знаат како поагилен и ќе те пикнат во контрола на летови како и да е.