Насилства во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
Ништо бе ништо, се бранеа од напад од 15 годишни деца со ножеви и по грешка ги уапсија жртвите на нападот, па заменик министерот ја исправи грешката и го ослободи нападнатиот.
А предходно вечерта водачите на исламската свест во ДУИ, (Меџити, Османи, Груби и секако Шверцерите на Омер) го срушија објектот на Кале, музеј - само затоа што личел на црква.
Тука беше еден од најочигледните докази за однесувањето на нашата полиција и двојните аршини. Прво, за време на судирот, а и по него. Тогаш и беше фамозното ослободување на лице место, на Албанците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Ништо бе ништо, се бранеа од напад од 15 годишни деца со ножеви и по грешка ги уапсија жртвите на нападот, па заменик министерот ја исправи грешката и го ослободи нападнатиот.
Каде на друго место во светот се организираат контрапротести живти бога?

Ајде албанците глупи, излегоа да протестираат протви црква на кале, но зошто излегоа македонците на истиот протест, на исто време?
Зошто ако не за предизвикување инциденти?

Дека кале беше исцениран инцидент од двете страни тоа е очигледно, нормално дека нема да ги затворат, тие си имаа своја улога, сигурно и платени биле.

Зошто немаше апсења за дивеењето на протестантите на центар, имаше скршени прозорци, имаше ранети...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не пробувајте да им докажете нешто, следно е извадоци од Италијански Документарец RAI. Препорачувам да ги гледате двата дела, а во следниве слики е мал дел од нивната колективна филозофија како народ:
Ова е од Бродец иначе. Гледајте ги документарците, во овоој вториот дел интересно е за Македонија посветен и за тематика од типот Радикален Ислам што ни следат наскоро опасности.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.366
Поени од реакции
26.419

Ајде албанците глупи, излегоа да протестираат протви црква на кале, но зошто излегоа македонците на истиот протест, на исто време?

Дека кале беше исцениран инцидент од двете страни тоа е очигледно, нормално дека нема да ги затворат, тие си имаа своја улога, сигурно и платени биле.

Зошто немаше апсења за дивеењето на протестантите на центар, имаше скршени прозорци, имаше ранети...
Ете го Пуно со неговата дилетантска хронологија. Чудна работа ова меморијава.

Прво Македонците најавија протест за поддршка за изградба на црква на Кале. Албанците немаа најавено собир на истото место. Ниту во истото време. Сега слободно самоодговори си ја прашалните реченици.

Инаку, дај прати некоја информација за ранетите од протестите во Центар. :vozbud:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.050
Поени од реакции
51.383

Излегоа зошто црквата беше насилно рушена од фунцкционери на ДУИ, луѓе што ја водат државава.
Чисто да запазиме форма, први дојдоа македонците после дојдоа твоите, така да друг е редоследот на протест и контра-протест. Контра-протестантите ги нападнаа протестантите, не обратно.

така, така... сеа овде почињаме со твојата граѓански-ориентирана страна. И да имало беља од ваша страна, било мотивирано од злобните политичари што сакаат да не скараат.

озбилно носиш под знак прашање апсење на Македонци во државава ?

Пуниша, сум ти кажал повеќе пати, можда си еден од попаметните во твое село во конкуренција на повратниците од Швајцарија што копаат канали и шиткачите на фрешери на семафор, и гарант те фалат постарите во чајџилница колку си паметен, ама стварно те молам не пробувај со овие фори на мене. Ни си ти толку паметен ни сум ја толку глуп, дај бар минимално да се поштуваме и да не изводиме бесни глисти.
Нема странска делегација на форумов која треба да ја убедиш во твоите желби за соживот, а од ДУИ сигурно те знаат како поагилен и ќе те пикнат во контрола на летови како и да е.

Последно уредено:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.565
Поени од реакции
11.579
Не пробувајте да им докажете нешто, следно е извадоци од Италијански Документарец RAI. Препорачувам да ги гледате двата дела, а во следниве слики е мал дел од нивната колективна филозофија како народ:
Ова е од Бродец иначе. Гледајте ги документарците, во овоој вториот дел интересно е за Македонија посветен и за тематика од типот Радикален Ислам што ни следат наскоро опасности.

Истите приказни и овде ги продаваат (алудирам на сликите)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Излегоа зошто црквата беше насилно рушена од фунцкционери на ДУИ, луѓе што ја водат државава.
Чисто да запазиме форма, први дојдоа македонците после дојдоа твоите, така да друг е редоследот на протест и контра-протест. Контра-протестантите ги нападнаа протестантите, не обратно.
Некои излегоа против насилно рушење, некои против насилно поставување (не ги оправдувам), важно луѓето кои ни ја водат државата си поиграа шах со пиуните.
Ниту македонците ниту албанците не отидоа таму сами, по своја војла, туку беа влечени.
Албанците отидоа за Дуи, македонците за Дпмне, ниту за цркви, ниту за бутур.

така, така... сеа овде почињаме со твојата граѓански-ориентирана страна. И да имало беља од ваша страна, било мотивирано од злобните политичари што сакаат да не скараат.
Не ретко се случува тоа, калето е таков пример.
озбилно носиш под знак прашање апсење на Македонци во државава ?

Пуниша, сум ти кажал повеќе пати, можда си еден од попаметните во твое село во конкуренција на повратниците од Швајцарија што копаат канали и шиткачите на фрешери на семафор, ама стварно те молам не пробувај со овие фори на мене. Ни си ти толку паметен ни сум ја толку глуп, дај бар минимално да се поштуваме и да не изводиме бесни глисти.
Нема странска делегација на форумов која треба да ја убедиш во твојите желби за соживот, а од ДУИ сигурно те знаат како поагилен и ќе те пикнат во контрола на летови како и да е.
Човек за убиство лежел 6 месеци.

Немој да ме кваливикуваш, не ме знаеш.

Јас не се преправам, верувам дека и ти не се преправаш, не си за соживот, искреноста е за поздравување,

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.050
Поени од реакции
51.383
Некои излегоа против насилно рушење, некои против насилно поставување (не ги оправдувам), важно луѓето кои ни ја водат државата си поиграа шах со пиуните.
Ниту македонците ниту албанците не отидоа таму сами, по своја војла, туку беа влечени.
Албанците отидоа за Дуи, македонците за Дпмне, ниту за цркви, ниту за бутур.
тачно, ама сепак ти Омер го браниш, a да му беа на Македонец вадени лисици од Јанкуловска на кур ќе се качеше овде oд дрекање

Не ретко се случува тоа, калето е таков пример.
OBSE Likes this

Човек за убиство лежел 6 месеци.

Немој да ме кваливикуваш, не ме знаеш.

Јас не се преправам, верувам дека и ти не се преправаш, не си за соживот, искреноста е за поздравување,
ааа ме заеба сеа, ме направи лошиот мене пак..

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
ееее почна "брат" му од разбуди се-артанчо груби да плаче а нашите медиуми им ги пренесуваат глупостите и лагите - разбуди се тврди дека во ѓорче сите биле осудени условно што не е вистина и после тврди дека албанците за инцидентот во чаршија добиле три години затвор што не е точно пошто доби еден само една година затвор. http://plusinfo.mk/vest/148474/Razbudi-se-Incidentot-vo-Stara-charshija-e-banalen

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.151
не си играјте мајтап со умот.
Омер Буњаку е потрчко на ДУИ. Нит лежел за било што што направил, нит ќе лежи. Казниве се само за у јавност. Коа ќе одлежи година у затвор, јавете се.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Да им објаснувате нешто на ш....... е исто како и на магаре да му пуштите музика - НЕМА ФАЈДЕ!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе у нормална држава - на овие од разбуди се им се влага со фантомки и се тепаат дур не почнат изнутрици да пљукаат.

Добро бе, инцидентот бил мал и банален а тоа што дечкото има досие подебело од МЕНЕ е друга работа.

Боже сачувај се и стално они испаѓаат жртви.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ех вие пак, одма се фаќате право а ништо не знаете.
Оваа е карта од XIII век, има сентиментана вредност.
Картата е од Фашистичкиот Италијански Протекторат Албанија.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Kingdom_(1939–43)
Albania during World War II
Toa Ш..Албанци=Илири кај мене не поминува. Доволен факт е што не сте бела раса, а на изглед сте исто како Турците и Арапите од Блискиот Исток. ;)

Иначе имаше поназад споредба со овие од Ѓорче Петров казни и се. Прелистајте малце.

Kajgana Shop

На врв Bottom