доста површно мислење имаш...се што неможе да се докаже при недостиг на технологија сме го викале бог...Технологијата е измислена од луѓето, и да, важна е, и енергијата е неопходна, но бог ни ги дарил чувствата на прво место, ни ја дарил верата, надежта, љубовта, вистината !Сите овие поими се пример за совршенство ! Кажи ми, сите ние поседуваме енергија, но ако немаш волја да ја користиш енергијата, тогаш нема ни да живееш...а волјата се состои во верата, а во верата е Бог. Како што рече, енергијата е само гориво, но за да се запали моторот, треба некој да го сврти клучот, а клучот е верата...повторно доаѓаме до Богане плачам јас, те соочувам со реалноста. Сите го благословувате “бог“ бог ова бог она, бог што? тоа е чиста физика, хемија, биологија, се што неможе да се докаже при недостиг на технологија вие го викате бог, тоа е проблемот, веруваш во нешто шо ни малку е надприродно, само што тебе така ти изгледа во моментот, ама сепак тоа е твоја одлука, немам намера да ти богохулам сега. А коа сме совршенство јас наведов за енергијата, таа самата за мене не е совршена, совршена е улогата што ја има енергијата и што се може таа да направи, а самата енергија е само гориво.
Се е поврзано, и бог е во се.
Иако не сакаше да богохулиш, го стори тоа, но немој во иднина, зошто Бог постои, а ти постоиш благодарение на Бог. :salut: