Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Не, него ми требаше време да ти ја сфатам поентата.
Кооператива е доста фин, и мислам дека погрешно го разбираш. Како за пример и јас барам понекогаш мислење од некој верник во врска со нешто. Тука нема никаква дилема и нема ништо лошо. И ако ги читаш мислењата редоследно ќе приметиш дека атеистите се дружат со верниците и приватно. Ако еден верник мисли дека е навреден, дали ќе се појави? Нормално дека не. Но сметам дека нема такви случаеви каде нормален верник со нормална контрола над своите чувства и емоции бил навреден.
И зошто врие од атеисти!? Ако се согласуваш со фактот дека атеизмот е доста постар од теизмот, уште еден доказ кој оди контра вашите интереси, ќе согледаш сосем друга вистина. Башка си новопечен муслиман, така? Што си бил пред тоа? Христијанин!? Не верувам. Дали е потребно само да се верува во Бог, за да се биде верник? Јас сметам да. Поради тоа што атеизмот е спротива од теизмот кое е верување во Бог/ови. Ме интересира сега, дали целиот живот си бил муслиман? (не ме сфаќај погрешно, во никоја смисла)![]()
Каков новопечен, дупли јузер е и глуми лудило дека е христијанин кој просто е воодушевен од исламот и шеријатскиот закон.