Друже мој атеистички (уште само еден бог и толку ти треба), НИКАДЕ и НИКОГАШ не сум спомнал ни јас ни било кој атеист дека ја знаеме вистината за тоа дали постои бог, дали знаеме зошто постоиме и сл работи. И ДА јас се исмевам со луѓтео кои тврдат дека ги знаат тие работи. Тука настанува твојата забуна. Но затоа па ги сожалувам луѓето кои селективно ги прифаќаат научните работи. ДА, ги сожалувам луѓето кои ги осудуваат поинаквите од нив, дали со морални норми, дали со вкусови, дали со размислувања. ДА, ги сожалувам сите што се затворени во некој свој имагинарен свет и не дозволуваат да влезе бар еден зрак на светлина. Затоа и ја имам отворено оваа тема, да пробаме малку од малку да им дадеме до знаење дека треба да размислуваат со своја глава, а не само да ги прифаќаат работите затоа што некој таму некаде рекол дека е така.
И ДА, и јас и многу други сакаме да знаеме како сме настанале, дали има цел нашето постоење, и тоа е сосема нормално. Но не дозволуваме да бидеме робови на таа наша љубопитност. Сепак и сакаме да живееме додека сме живи, да ни биде убаво, да ебнеме нешто пред легнување, или пак да “испереме рачно“ ако партнерката не и се сака а и да не бидеме осудени за тоа.
Сакам да спијам во 5ч наутро, наместо да го слушам оџата како ги вика верниците на молитва ко божем се они малоумни па не знаат кога е времето. Сакам кога некој ќе ти даде доказ за нешто да размислиш за доказот (пофторно назначувам .... со своја глава) и да го прифатиш тој доказ, а не од петни жили да ми го побиваш само за да неговото биде исправно. Пример со христијаните што се докажувам е 10 000 год на постоењето на земјата.
Твојов спин ми е интересен па затоа одвоив толку време да ти одговорам.