Raj ili pekol, zavisi od tebe, mada sumljam deka ima pekol. Poblisku si do toa da se pretvorish vo pepel nego da odish vo rajot.
Istoto vazi i za reinkarnacijata,
ne znachi deka site se reinkarniraat, najgolem del se pretvaraat vo pepel.
Zatoa i pepelta ja staviv tamu deka e , pomegju rajot i reinkarnacijata.
Ps. se gleda deka si chitnal neshto od istokot, pa ja sporeduvash reinkarnacijata so energija, koja po site zakoni ne se menuva.Epa greshka si. Ako ne ja "zasluzish" reinkarnacijata pak se stvarash vo pepel.
Znam deka ne znaesh.....
Ne mora da se vernik, megjutoa za da go najdesh praviot pat kako toa da go storish, mora da gi prouchuvash religioznite knigi.Podiganjeto na svesta na povisok stepen se postignuva samo ako go znaesh nachinot na koj toa se pravi, a toj nachi se skrien vo svetite knigi.
Moze chovek i bez vera, jas takvite gi narekuvam APEL
A-Apni
P-Pivni
E- E."ni
L-Legni
Za da gi vidish zakonite potrebno e da se sretnesh so nekoja religiozna shkola koja gi znae tajnite.
znachi....mozesh da stanesh monah, mozesh da stanesh fakir, ili da stanesh buda
kje ti trebaat edno 3-4 reinkarnacii za da gi nauchish....
Se shalam....trebe da najdesh nekoj shto kje te upati, inaku sam kje trebe mnogu furni leb da jadesh.Moze kje ti se pruzi prilika za toa a mozebi ne.
Ali poshto vie ateistite mislite deka kje se reinkarnirate(mada i toa e religija) ili kje se pretvorite vo pepel(mada i toa e religija),..nemash potreba da se trudish i da gi trazesh.....
ostani si APEL....