Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
бај д веј Балотели:

Mario Balotelli: Of the 117 players to score 10+ goals in Europe's top 5 leagues last season, Balotelli had the worst conversion rate (9.2%)
И Аспас имаше нешто најбољи вакво. Нула релевантност. Провери Стариџ колку има, тој е битен, придонесот на Балотели е исто битен, ама секундарен после него пошто нема да биде клучен играч у Ливерпул.

Како можеш да кажеш дека има нула релевантност.
Ова значи дека лани му требале од прилика 10 шута за да даде 1 гол, може нема да биде исто годинава ама и те како е релевантно за неговата игра (шутира од кај ќе стигне)

Од сите 117 души што дале 10+ голови имал најслаб процент на реализација.

Па ќе има, кога шутира како блесав од 30 метра по 3-4 пати на утакмица. Плус со какви инвалиди играше лани, да не знаеш на кого попрво да му дадеш топка.

Како можеш да кажеш дека има нула релевантност.
Ова значи дека лани му требале од прилика 10 шута за да даде 1 гол, може нема да биде исто годинава ама и те како е релевантно за неговата игра (шутира од кај ќе стигне)

Од сите 117 души што дале 10+ голови имал најслаб процент на реализација.
Никад не ми била битна ваквата статистика. Колку вакви играчи ги палеле ради статистики и дрва испаднале, да не набројувам. Знам дека Балотели е gamechanger, има играно во Премиер Лигата, настапувано во многу натпреварувања за негова возраст, па со неговото влегување за Сити од 1-2 се вратија на 3-2, неговата асистенција титула донесе. Му ги знам фудбалските квалитети и високо го рејтувам, ниедна статистика не може тоа да го промени. Сите знаеме што е единствениот проблем со него. За среќа нема да се очекува да биде клучниот играч за Ливерпул, ниту бекап опција, туку она совршеното измеѓу. Паметен потег е пошто нема да се потпираме тој да биде играчот кој ќе го движи клубот, туку напротив, ќе иаме бенефит од неговиот придонес на колективно ниво. Фудбалските квалитети не се спорни.

Никад не ми била битна ваквата статистика. Колку вакви играчи ги палеле ради статистики и дрва испаднале, да не набројувам. Знам дека Балотели е gamechanger, има играно во Премиер Лигата, настапувано во многу натпреварувања за негова возраст, па со неговото влегување за Сити од 1-2 се вратија на 3-2, неговата асистенција титула донесе. Му ги знам фудбалските квалитети и високо го рејтувам, ниедна статистика не може тоа да го промени. Сите знаеме што е единствениот проблем со него. За среќа нема да се очекува да биде клучниот играч за Ливерпул, ниту бекап опција, туку она совршеното измеѓу. Паметен потег е пошто нема да се потпираме тој да биде играчот кој ќе го движи клубот, туку напротив, ќе иаме бенефит од неговиот придонес на колективно ниво. Фудбалските квалитети не се спорни.
Гејм чејнџер дефинитивно е. Само колку што знае да добие утакмица толку знае и да изгуби.

Лани шутираше од гол на гол. Бековска им зимаше на голманите.

Гејм чејнџер дефинитивно е. Само колку што знае да добие утакмица толку знае и да изгуби.
Затоа викам, тоа е единствениот проблем. Може да ја изгуби од мрза, не пошто не го бива.

На Шкртел да не мислиш? :icon_lol:

Што ако шутирал од 100 метри, голема е Меаца, од друга страна Енфилд е помал па може да погоди некоја од 64 метри. :icon_mrgr:

На Шкртел да не мислиш? :icon_lol:

Што ако шутирал од 100 метри, голема е Меаца, од друга страна Енфилд е помал па може да погоди некоја од 64 метри. :icon_mrgr:
Затоа викам, тоа е единствениот проблем. Може да ја изгуби од мрза, не пошто не го бива.
Ми текнува со Тотенхем (кога играше за Ман Сити) каков блесав црвен доби. Не се сеќавам ама мислам ја изгубија утакмицата. А има и многу други такви примери. Знае безвезе да добие црвен картон. Во тој дел Суарез беше светец.

Ми текнува со Тотенхем (кога играше за Ман Сити) каков блесав црвен доби. Не се сеќавам ама мислам ја изгубија утакмицата. А има и многу други такви примери. Знае безвезе да добие црвен картон. Во тој дел Суарез беше светец.
Со нас влезе и доби црвен... т.е два жути :D

Последниве 2 години во Милан не памтам дека добил црвен картон, најконстантен играч им беше.

Со нас влезе и доби црвен... т.е два жути :D
Да се самоцитирам.
Утакмицата со Спурс уствари се спаси од добивање црвен, а заслужуваше бидејќи проба на противнички играч да го згази на лице. Ама сигурно има такви испади други. :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1408638786][/DOUBLEPOST]
Последниве 2 години во Милан не памтам дека добил црвен картон, најконстантен играч им беше.
Ако созреал. Калчо не пратам друже и можеби е променет. Од фудбалски аспект не сакам да го коментирам оти се е кажано.

Ниту еден релевантен и веродостоен извор немаше спомнато заинтересираност на Арсенал за Балотели.
Венгер сам на телевизија кажа дека шпекулациите за Балотели се измислица и благе везе немаат.

Ама секако, ти повеќе знаеш.

E cim Venget kazal gotovo. Posto site menadzer kazuvaat igrac ko ce gi odbija.

I da, na bbc ne kazaja. Kazaja deka ima zainteresiranost, dovoono e. Ili ne smejme da ve sibame na ista osnova na koja se sibaat navijacite na utd.

#ДневнаДозаЛиверпул brought to you by Напатените
Bvk15mACQAMXjbp.jpg:large

Bvk15i_CQAAzKKr.jpg:large

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom