Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
И сепак не сакате музика :(
Ок бре, бидете верници, кршете глава, сам ќе си слушам метал и рок !!!
Верата(како и да ја сфаќаш и толкуваш) не иде заедно со музикава ?

Не ова го прашувам. Згрешив требаше со прашалник. Се извинувам.
Што знам дал да ти верувам, и сатаната у змија се претворил па ја зафркнал Ева. Сомнителен си :cautious:

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Верата(како и да ја сфаќаш и толкуваш) не иде заедно со музикава ?

Што знам дал да ти верувам, и сатаната у змија се претворил па ја зафркнал Ева. Сомнителен си :cautious:
Верувај ми ако сакаш ќе преправам таму со прашалник. ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.299
А не. Ти мене грешен ќе ми велиш заради твоето верување и сега ќе ми се умилкуваш?
Не може!

Сам да си слушаш сега и Iron Maiden, и Savatage, и Megadeth, и Nile, и Rotting Christ, и Dio, и Running Wild, и Axel Rudy Pell ....
Пази само црквата да не дознае дека се слуша метал, тешко тебе!

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
А не. Ти мене грешен ќе ми велиш заради твоето верување и сега ќе ми се умилкуваш?
Не може!

Сам да си слушаш сега и Iron Maiden, и Savatage, и Megadeth, и Nile, и Rotting Christ, и Dio, и Running Wild, и Axel Rudy Pell ....
Пази само црквата да не дознае дека се слуша метал, тешко тебе!
До тебе зависи ти мене не ми ги читаш кажувањата. Јас кажав дека треба се со љубов, а за тоа дека сме грешници сме (и јас, и ти, но и сите луѓе). Ти убаво си кажа дека треба музика (рок или метал), но овие со прашања продолжуваат, па јас им кажувам бидејќи треба да им се обрне внимание и на нив.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Еден ден кога Бог повторно ќе дојде меѓу луѓето на земјата, гарантираш дека попрво би слушал старословенски црковни песни наместо Stairway to Heaven на пр ?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Еден ден кога Бог повторно ќе дојде меѓу луѓето на земјата, гарантираш дека попрво би слушал старословенски црковни песни наместо Stairway to Heaven на пр ?
Бог нема само да испитува што песни сме слушале, туку ќе ни ги гледа и делата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.299
Те читам, туку зошто те читам не знам... едно та исто да се зборува за луѓето заради едно верување... и тоа да е апсолутна вистина - за се!
Не можам да ја разберам лудоста на светот, ми се допаѓа, ама не можам до толку да ја разберам :)

Јас убаво ти кажав: ти може да се сметаш и за курва, и за продадена душа и за бог и за грешник, мене воопшто не ми е грижа - како ти е волја, но не може ти туку така тоа да го зборуваш за другите какви се и што се, и тоа бидејќи ти така веруваш! Каде запна, бре момче?
До кога ќе се учиме, а ука да не фаќате?

Затоа и постои ова прашање дека ако слушаш метал готово, богот кренал раце од тебе...
Не знам, во мое време беше така, па некои книги излегоа нешто рок = сатанизам, ете сега гледам пак е така... промени: НУЛА!

Абе за влакно да мрдневте, за влакно...

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Бог нема само да испитува што песни сме слушале, туку ќе ни ги гледа и делата.
Не ми одговори на прашањето.
Грев е да слушам Stairway to Heaven ? Ако е грев , значи грешам како секој друг, ама тоа не ме прави неверник . Така ?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тоа ти е песниште.(y)

Него колку сериозно ја сфаќате темава!? Според мене е без врска. Религијата да ти одредува и што музика да слушаш!.......во ред, за некого е сосем нормално за некого не е.

Или еве поубав пример „Heaven on fire“. Песна која секој ден ја слушам. Јас не гледам ништо лошо во песната.
Дали и тоа е болохулие?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Не ми одговори на прашањето.
Грев е да слушам Stairway to Heaven ? Ако е грев , значи грешам како секој друг, ама тоа не ме прави неверник . Така ?
Не е грев да слушаш музика, но ако ти го вршиш она што е испеано во тие песни и музика, тогаш ги правиш гревовите, но ако слушаш само дека сакаш да го поминеш времето со слушање такви песни или си во некој клуб каде што пуштаат такви песни или музика тоа не е грев.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Не е грев да слушаш музика, но ако ти го вршиш она што е испеано во тие песни и музика, тогаш ги правиш гревовите, но ако слушаш само дека сакаш да го поминеш времето со слушање такви песни или си во некој клуб каде што пуштаат такви песни или музика тоа не е грев.
Се тоа убаво , ама пак дипломатски одговор ми даваш.

Ај доста е , да не ја тегнеме многу, полноќ веќе бидна, ситни саати, сатаната можеби не дебне однекаде.Несакам да паднам во искушение па да почнам да ги реализирам во живо стиховите од песните.

Али само за крај.Ако искрено се покајам за моите гревови кога ќе дојде судниот ми ден, безразлика какви се , нема да ми бидат опростени ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.299
Ако доволно долго (со векови) се дебатира,, можеби и ќе се намали листата за тоа што вид на метал те прави грешник (бидејќи скриеното значење на невереник е грешник), а што не... се зависи од убедувањетои доброто презентирање :)
Нели :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не е проблем ако слушаш музика, проблемот е ако тоа ти стане страст. Ако утре не можеш да се откажеш од тој начин на живот. Сега може само ретките продуховени луѓе да ја препознаат сатанската мзузика, но ќе дојде еден ден вистината и сите ќе препознаат, тогаш ако си навлезен во такви страсти тешко ќе ти биде да не се завртиш назад. А тоа значи дека нема да можеш да влезеш во царството небесно без разлика колку веруваш.

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
ако мојот татко е христијанин и верува во бог зошто со самото раѓање и мене ме класицифираат како христијанин? односно давам одбивност кон останатите религии, што е тоа што ме тера да верувам во христос а не во буда? поминале толку години и нормално победникот ја пишува историјата што практично е лудост да веруваш во било какви записи покрај многуте злосторства сторени од таквите религиозни институции- (педофилишта) , Многу повеќе верувам во друг спишис кои не насочуваат кон одреден правец на движење одколку од цркви и религии,
Ако не беа вонземциве со микрочиповите денеска еееее лап топ ке немав :cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom