Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти што си лош (ако си лош) мислиш дека Бог е виновен. Тоа мислам е апсурдно.
Ја утна поентата на прашањето. Јас сметам дека Бог што суди е апсурд - слика, копија на човекот, ништо повеќе. Ако сметаш дека не е така, повели објасни го проблемот со судењето што го посочив.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Сите се раѓаме ко грешници ,нели така идеше логиката.Она со јаболкото и со Ева.

Католиците што сметаат за православните христијани ? Ваљда и за нив ,спротивната страна се еретици и секташи ?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Хептаграм XI јас во тоа те подржувам за музиката, а за овие други теми има на други мислења.[DOUBLEPOST=1408396745][/DOUBLEPOST]
Сите се раѓаме ко грешници ,нели така идеше логиката.Она со јаболкото и со Ева.

Католиците што сметаат за православните христијани ? Ваљда и за нив ,спротивната страна се еретици и секташи ?
Не, тие сметаат дека само тие се во право, а за другите сакаат со сила да ги направат римокатолици (тоа кај православните го нема. Веруваш во која сакаш религија или, пак, ќе останеш во Православието. Оставаме на слободната волја која не' прави луѓе).[DOUBLEPOST=1408396788][/DOUBLEPOST]Повеќе овде не пишувам бидејќи овде треба тема за рок или метал. ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.299
Што? Ти сметаш дека си праведник? Ако така сметаш нека ти е Господ на помош.
Јас не сметам дека сум грешник пред ниту еден бог за кој ти знаеш од книги!
Мене сите богови ми се напомош!
Едниот се обожава со многу различни ритуали! :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.725
Не е важно каква музика слушаш, важно е да останеш човек. Јас учам за иден православен свештеник и не гледам ништо лошо во слушање на рок или метал музика без разлика што се зборува во неа. Затоа ние не треба да паднеме во искушенија или во некои страсти од таа музика, туку, повторно ќе речам, да останеш човек и да веруваш во Бог (иако во таа музика се зборува за ѓаволи, секти, самоубиства и така натаму) и да не гледаш на надворешното само.

Сепак подобро е да се слушаат црковни песни .:)
Другар, ме интересира кој ѓавол те натера за свештеник да учиш? Сметаш дека поубаво место во рајот ќе фатиш ако си свештеник?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Што? Ти сметаш дека си праведник? Ако така сметаш нека ти е Господ на помош.
Господ има го избришано кајгана профилот, нешто му пукна филм или кркаше бан.
Него пред малце слушав некој Рокенрол песни на QotSA и викаа дека сонцето им бил бог. Она знаеш Мај гад ис да сан.И правеа муабет за некакви пустини и пиштоли и мрави. Дали е ова сатанистичка музика и дали јас ќе горам во пеколот?

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Другар, ме интересира кој ѓавол те натера за свештеник да учиш? Сметаш дека поубаво место во рајот ќе фатиш ако си свештеник?
Добрата плата можеби ? :D

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Земскиот живот им е најубав.
ba dum tss

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Не тоа било Божја Промисла јас да отидам за тоа. Од толку деца во моја генирација и во цела Македонија сум само јас и уште 10-тина души. Јас уште од 6-то одделение сакав, а како и зошто самиот незнам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.725
Бесплатни шишиња зејтин можеби? :icon_lol:[DOUBLEPOST=1408397128][/DOUBLEPOST]
Не тоа било Божја Промисла јас да отидам за тоа. Од толку деца во моја генирација и во цела Македонија сум само јас и уште 10-тина души. Јас уште од 6-то одделение сакав, а како и зошто самиот незнам.
Од 6-то одделение си имал желба за тоа? Аман бе другар, ти во манастир да не си бил растен?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Ти ќе ми платиш за тоа што овде пишувам ;) . Ова го правам од љубов кон Бог (да ви докажам дека тоа е се' така како јас што кажувам, а за другите ако не веруваат оставам на нив).

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Бесплатни шишиња зејтин можеби? :icon_lol:
Не се бесплатни бе, по набавна цена ги земаат :pipi:

Ти ќе ми платиш за тоа што овде пишувам ;) . Ова го правам од љубов кон Бог (да ви докажам дека тоа е се' така како јас што кажувам, а за другите ако не веруваат оставам на нив).
Закана е ова :eek:

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Не се бесплатни бе, по набавна цена ги земаат :pipi:

Закана е ова :eek:
Не ова го прашувам. Згрешив требаше со прашалник. Се извинувам.[DOUBLEPOST=1408397390][/DOUBLEPOST]
И сепак не сакате музика :(
Ок бре, бидете верници, кршете глава, сам ќе си слушам метал и рок !!!
Стави нешто јас ќе слушнам само да не се лутиш и да не ти го кршам атерот + таква е темата за рок или метал.

Kajgana Shop

На врв Bottom