- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.915
- Поени од реакции
- 41.876
ТаксистиА меѓу нив се и идните агроекономисти, филозофи, социолози, педагози...
ТаксистиА меѓу нив се и идните агроекономисти, филозофи, социолози, педагози...
Со машински се тиеТаксисти
Лажат бе, срам им е да кажат дека се со информатика.Со машински се тие
BFS (изминување по широчина) би требало да ја заврши работава.Дали некој има решавано слична задача на оваа и дали може да ми го пише решението барем приближно да е или да објасни како треба да се реши?
За дадено теме во нетежински граф да се најдат сите темиња за кои постои пат до
даденото теме. На влез најпрво се внесува бројот на јазли во графот, а потоа за секое теме се пишува бројот на темиња со кои е поврзано и индексите на темињата. На крај се внесува индексот на темето за кое се бара решение.
Ги иницираш сите елементи од visited на false
visited[start] = true;
Го ставаме start во Q
Се додека Q не е празен :
Извади го првиот член од Q, стави го во нова променлива (current)
За сите јазли кои се поврзани со current :
visited[неповрзан_јазол] = true;
Го ставаме неповрзаниот јазол во Q
„Далеку подобар смер“ звучи лошо. Еве на пример мене воопшто не ме интересираат електроника, електротехника ни физика. Од друга страна, на ИКИ немам предмети како напредно програмирање, дискретна математика, алгоритми и сложеност кои ме интересираат.Што е финтата со КНИ и толкавата заинтересираност кога ИКИ е далеку подобар смер( има поширок дијапазон на предмети, опфаќа малце и од хардверот и не се учи само математика и програмирање туку за таа сметка се учи малце физика, електроника, електротехника, а ги има сите останати предмети кои се изучуваат на КНИ)
Напредно програмирање и алгоритни и сложеност се изборни.Дискретна математика има и на ИКИ...„Далеку подобар смер“ звучи лошо. Еве на пример мене воопшто не ме интересираат електроника, електротехника ни физика. Од друга страна, на ИКИ немам предмети како напредно програмирање, дискретна математика, алгоритми и сложеност кои ме интересираат.
Според уписите можеме да заклучиме дека не сум единствениот кој размислува вака.
Алгоритми можеш да запишеш дури откако ќе положиш структурно, што значи оваа година нема да го слушаш. Наместо него запиши си изборен по твоја желба, односно двата задолжителни што можеш да ги запишеш и три изборни.За да запишам трет семестар имам 3 задолжителни предмети и два изборни. Е сега, на пример Алгоритми и податочни структури ми е задолжителен, но немам положено структурно програмирање. Дали тоа значи дека сепак морам да го запишам алгоритми? И сите предмети ми се по 6 ЕКТС, дали може да земам уште еден предмет (да имам 6 предмети во година)?
Самиот си го одговори прашањетоШто е финтата со КНИ и толкавата заинтересираност кога ИКИ е далеку подобар смер( има поширок дијапазон на предмети, опфаќа малце и од хардверот и не се учи само математика и програмирање туку за таа сметка се учи малце физика, електроника, електротехника, а ги има сите останати предмети кои се изучуваат на КНИ)