Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Донесоа, ама не се бесплатни за сите.
Упс, извиниЈас мислев на Телекабел ги има не за Близу
kaj mene vo PP na 200m od mene ima optika(vprocem vo cel PP na mnogu blizku imaat opticki nod;ovi jas-cekam uste septemvri*imam dogovor so druga kabelska, i se nadevam deka od oktomvri ke imaat i novi modemi *(televizijata eve 1 mesec e super(kvalitetot na slikata-e extra... so isklucok sto im falat uste kanali* primer (nationalGeographic) barem mene mi nedostiga .....[DOUBLEPOST=1407597689][/DOUBLEPOST]Тие што имате техничка можност за ставање на оптика од T-Home, или Blizoo, треба да го направите тоа што поскоро, Телекабел се сра*е одамна.
od SK si ??posto vo PP 70% od gradot e poslan so optika* na mn,blisku imaat nodovi*toa e super spored mene* ke sliknam nekoja slika i ke spodelam: )Телекабел пред мојата зграда има оптика. За кај вас не знам.
Да, Скопје, Карпош 4 и кај мене е оптика (под земја).kaj mene vo PP na 200m od mene ima optika(vprocem vo cel PP na mnogu blizku imaat opticki nod;ovi jas-cekam uste septemvri*imam dogovor so druga kabelska, i se nadevam deka od oktomvri ke imaat i novi modemi *(televizijata eve 1 mesec e super(kvalitetot na slikata-e extra... so isklucok sto im falat uste kanali* primer (nationalGeographic) barem mene mi nedostiga .....[DOUBLEPOST=1407597689][/DOUBLEPOST]
od SK si ??posto vo PP 70% od gradot e poslan so optika* na mn,blisku imaat nodovi*toa e super spored mene*
pa ne bi trebalo da imas nikakvi problemi******Да, Скопје, Карпош 4 и кај мене е оптика (под земја).
Fiber to the Home?[DOUBLEPOST=1407598112][/DOUBLEPOST]Зборувам за FTTH, а не hybrid.
Ма не, не сум на Телекабел, ама сакам да се префрлам. Моментално на Близу сум.[DOUBLEPOST=1407598294][/DOUBLEPOST]Еве ги FTT типовите (слика)pa ne bi trebalo da imas nikakvi problemi******
taka e optika do zgrada,naselba,ulica pa -koaksijalenFiber to the Home?[DOUBLEPOST=1407598112][/DOUBLEPOST]
Ма не, не сум на Телекабел, ама сакам да се префрлам. Моментално на Близу сум.[DOUBLEPOST=1407598294][/DOUBLEPOST]Еве ги FTT типовите (слика)
Прегледај го приврзокот 99372[DOUBLEPOST=1407598527][/DOUBLEPOST]Близу велат дека имаат FTTC, ама мислам дека имаат FTTB (Fiber to the Building) бидејќи кај мене оптичкиот иде до влезот во зградата, а потоа до становите иде коаксијален.[DOUBLEPOST=1407598780][/DOUBLEPOST]Исто и Телекабел имаат така. Оптика до влез во зграда, па потоа коаксијален.
taka e optika do zgrada,naselba,ulica pa -koaksijalen
Eve slika inaku tuka gi koristat banderite od Evn,nee nesto posebno slikano od mobilen tolku moze,od ova sandace(dokade sto ima optika) do kaj mene ima 172m tocno,bidejki vidovme na kabelot,e prekinat so 2 mali sandacijna po ulica inaku kabelot e Rg11-od poslednoto sandace do kaj mene ima Rg6=30metri-znaci vkupno odalecen od optika sum okolu 202metri* ne znam koj ima pogolemo iskustvo da kazi*inaku signalot na tv e 100% bez gubitoci-BitErrorLevel=0.1 0.2 0.3 ~
Nee reklama ova za TElekabel=no do sega imam pozitivni impresii i vpecatok,ostanuva so internetot i telefonot da vidime kako ke bide No ke pocekame uste nekoe vreme .
Drugar vo pravo si moja greska ... ne bilo 0.1 tuko od 0~2 se dvizi no 90% stoi 0~1- Taka pokazuva na tv-vo siginal infoo@ts01 како го пресмета она BitErrorLevel?![]()