DracevoTheCity
Чиста Македонија !
Lele stvarnoПс
Дали е тоа Гвардиола на една од сликите од комплексот ?!![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Lele stvarnoПс
Дали е тоа Гвардиола на една од сликите од комплексот ?!![]()

битно е да се јаде лајна, тоа му вкоренето во мозокот на некој лајнари, човекот доага во дива лига да направи нешто , а вошкарите од дивата лига баррат Самосенко да го донесе Меси и Руни во дивава лига.Јас се чудам што тој воопшто се замара,....мислам немам зборој, морам со тешко срце да речам говно од народ, иако од секогаш ми сметал таквиот речник.А ние Македонците помалку да кукаме дали ќе може што мислите ?Место јајца од сокол носиме јајца од џингар и само мудруваме.Па добро бе луѓе Самсоненко е најдоброте нешто што можеше да му се случи на Вардар и Македонскиот фудбал остајте го човекто на мира барем една сезона.Тим не се гради за две минути Самс го знае тоа и полека полеа склопи добар тим.Ако некој е против нека инвестира повеќе и нека ги смени нештата !
Препис од Лико и од екипа.мк

А поентата е скопи добар тим, освој мак првенство и куп, напиши на автобусот најдоброто од Македонија, и понатаму што?А ние Македонците помалку да кукаме дали ќе може што мислите ?Место јајца од сокол носиме јајца од џингар и само мудруваме.Па добро бе луѓе Самсоненко е најдоброте нешто што можеше да му се случи на Вардар и Македонскиот фудбал остајте го човекто на мира барем една сезона.Тим не се гради за две минути Самс го знае тоа и полека полеа склопи добар тим.Ако некој е против нека инвестира повеќе и нека ги смени нештата !
А поентата е скопи добар тим, освој мак првенство и куп, напиши на автобусот најдоброто од Македонија, и понатаму што?
Самсоненко е далеку од најдоброто што му се случило на Вардар, барем сега за сега.
На тој пат ќе беше ако се исчистеше ѓубрето, а не ко за напротив го дуплираше со Самоил, давање поголема слобода на Ѓошевски, задржување на Кемалот, користење на ФК за носење некоја си миква што ќе си ја прчи низ Скопје
И најважното ако не зависеше од партија. Али тоа кај нас у државава не е возможно така да ќе почекаме за нешто најдобро.
Не знам како немаш сфатено дека Самсоненко само фигурира како газда на Вардар. Главните одлуки, како кој да биде директор итн, не ги носи он.
За тренинг комплексот им требаше 8 месеци да го изработат елаборатот, а за да го реализирааат ќе им треба уште едно 20- 30 години.
Фаранг,мене лично ми се допаѓа комплексот ,тоа го баравме долго време за клубот да се направи , има се што е потребно ,три терена,личен простор,ресторан,неколку соби за спиење,канцеларии за клуб ,прес место,сето за многу мала вредност ,1 милион евра ... Ете прошетале до Партизан,Динамо,околу да видат што како е потребно ,кажа Ѓоко кај Миленко во емисија ... а сеа за раководство , Сергеј дава свои пари и може да прави што сака , негов е клубот , нема ни година дена како што асално раководи со клубот , полека полека ,важно е Сергеј да остане ,а директори,миректори ,си одат за брзо време , нашето е да досаѓаме со критики каде грешат ,сеа започнаа со работа од дресови,припреми,академија,комплекс ... Дали се тие работите шо ги баравме, да тие се , да оставиме малку време .... рече комплексот до првиот квартал од 2015 година ќе биде готов , започнуваат во Октомври ...Секој странски инвеститор соработува со луѓе со кој е комотен, луѓе блиски на власта во нашава држава е полн погодок така да тоа што Самс го одбал Самоил не е ништо чудно. Незнам со кого треба да соработува зашто колку и да мислам јас не знам ЕДЕН добар спортски работник во МКД. Таков кадар НЕМАМЕ: Истото важи и за Ѓошевски, ако/кога нема да чини ќе биде заменет ко што Доне беше во РК. Хрватот, ете ќе заврши ко 3 голман или 4, ништо страшно. Очигледно нема да се ослонуваме само на него така да не гледам што толку ти биде очи.
За комплексот 8 месеци елаборат е и малку. Мене лично не ми се свиѓа, требаше малку повеќе да се рашетаат и да видат не само од фудбалскиот свет (ова е копија од барса иначе) него и да видат како тоа се работи на други места, со други спортови. За тоа колку ќе им треба да го реализираат еве салата во Аеродром е најдобар пример, јас лично не се сеќавам на побрзо изграден спортски објект не само во Македонија него и на Балканот.
Фаранг,мене лично ми се допаѓа комплексот ,тоа го баравме долго време за клубот да се направи , има се што е потребно ,три терена,личен простор,ресторан,неколку соби за спиење,канцеларии за клуб ,прес место,сето за многу мала вредност ,1 милион евра ... Ете прошетале до Партизан,Динамо,околу да видат што како е потребно ,кажа Ѓоко кај Миленко во емисија ... а сеа за раководство , Сергеј дава свои пари и може да прави што сака , негов е клубот , нема ни година дена како што асално раководи со клубот , полека полека ,важно е Сергеј да остане ,а директори,миректори ,си одат за брзо време , нашето е да досаѓаме со критики каде грешат ,сеа започнаа со работа од дресови,припреми,академија,комплекс ... Дали се тие работите шо ги баравме, да тие се , да оставиме малку време .... рече комплексот до првиот квартал од 2015 година ќе биде готов , започнуваат во Октомври ...
Комплексот е таман ко за почеток од ниеден на три е супер само да не направат грешка да го направат во претесен простор па да нема место за проширување на бројот на терени., плус тоа се хотелски соби кој ќе се користат за карантин пред утакмица некоја во Скопје, а не за сместуванње на талнетите и стрнаците кој ќе играат во Вардар, тие ќе си добиваат станови, за домување.Мислам дека е мал за главна база на клубот освен ако не планираат да го прават одма до ФФМ па да ги користат и нивните терени. Дефинитивно мал капацитет има за смештај, не заборавај тука треба да престојуваат странците и талените кој доаѓаат надвор од Скопје. Ај може нешто и со хотелот комбинираат ама пак мене мал ми се гледа. Колку да имаш престава Престон Македониа има 4 терени а овдешните прволигаши користат по 10тина терени на неколку локации низ градот (градот површински е колку пола МКД така да подобро е така).
Клубот си се движи во права насока не гледам зошто да се критикува. Мене ми е гајле дали е Самоил или некој трет таму, ич не ми прави разлика тоа негледам зашто само го тупиме со тоа. Повеќе се нервирам за Стојков на пример ама да се потресувам за директорчињата/потрчковците ич не сфакам зошто...
Викаш Самс го одбрал Самоил а?Секој странски инвеститор соработува со луѓе со кој е комотен, луѓе блиски на власта во нашава држава е полн погодок така да тоа што Самс го одбал Самоил не е ништо чудно. Незнам со кого треба да соработува зашто колку и да мислам јас не знам ЕДЕН добар спортски работник во МКД. Таков кадар НЕМАМЕ: Истото важи и за Ѓошевски, ако/кога нема да чини ќе биде заменет ко што Доне беше во РК. Хрватот, ете ќе заврши ко 3 голман или 4, ништо страшно. Очигледно нема да се ослонуваме само на него така да не гледам што толку ти биде очи.
За комплексот 8 месеци елаборат е и малку. Мене лично не ми се свиѓа, требаше малку повеќе да се рашетаат и да видат не само од фудбалскиот свет (ова е копија од барса иначе) него и да видат како тоа се работи на други места, со други спортови. За тоа колку ќе им треба да го реализираат еве салата во Аеродром е најдобар пример, јас лично не се сеќавам на побрзо изграден спортски објект не само во Македонија него и на Балканот.
Комплексот е таман ко за почеток од ниеден на три е супер само да не направат грешка да го направат во претесен простор па да нема место за проширување на бројот на терени., плус тоа се хотелски соби кој ќе се користат за карантин пред утакмица некоја во Скопје, а не за сместуванње на талнетите и стрнаците кој ќе играат во Вардар, тие ќе си добиваат станови, за домување.
А највероајтно просотриајта со трофеи, фан шопот ќе бидат сместени на некој од слоодните простори под Источна или Западна трибина.
Викаш Самс го одбрал Самоил а?
Многу ме занима како изгледало тоа. Отишол до аква паркот со Грујо, и од шанкер до спасител ги подредиле како на стрелање и Самсоненко им праел селекција. По кој принцип ги селектирал?
Кој колку може да издржи под вода? Кој колку може лежалки да дигне со една рака или кој колку може да запамти колку лежалки има а да не се повторува со броењето?
Или наредено е од некој дека со тој и тој ќе работи?
Првпат да чујам од некој дека Доне не чинел. Случајно да не му скиснало на чоекот некој да му се меша во работата? Ќе да е тоа, со Вујо чинеше, кога го тепавме Металург у ЛШ чинеше јас мислам, ти шо велиш?
И Ѓошевски чини, Бонафичио, Трниниќ, Ловречич, Адемовиќ кој од прво се покажа солидно, се повреди па се изнарка на све живо и диво со Вардар па после лижеше ко куче, и сеа пред него добива шанса Петковски. Стојчевски доби шанса пред Дади, не дека е тоа ради Ѓошевски туку дека Стојевски е поквалитетен. Сигурно.
За останатите бизниси на Самсоненко со власта не ме интересира. Преку кур од мешање политика во Вардар. Додека се мрцварат такви партиски куропушачи Европски ФК Вардар не гледаме, па и општо фудбал во Македонија.
А ти залажувај се со елаборати и чаршиски муабети.
Ако биде тој тренинг комплекс, значи завршен све тип топ, опремен, тогаш ќе праиме друг муабет.
Сега за сега мене никакво значење не ми врши тој план што го презентирал ултра спортски кадарниот Самоил Симев.
Иначе според мене, ако се прави најдобро би било да се прави надвор од Град, или кај што се сега двете поошни игралишта па накај македонска куќа све натаму да се опфати, до кај Жабарот. Али вторава варијанта е фантазирање.
Ако биде, само да не е во Аеродром.
Значи ако биде...