Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Толку се потрудиле,шо му шибнале знакче на Вардар ... Дали е тоа знак,дека ќе имаме на повидок мега најава?! Дали комплексот беше параван за конечно управата да не послуша ... Дека Андреев си оди,и дека Пеп е у Скопје дојден :D

А ние Македонците помалку да кукаме дали ќе може што мислите ?Место јајца од сокол носиме јајца од џингар и само мудруваме.Па добро бе луѓе Самсоненко е најдоброте нешто што можеше да му се случи на Вардар и Македонскиот фудбал остајте го човекто на мира барем една сезона.Тим не се гради за две минути Самс го знае тоа и полека полеа склопи добар тим.Ако некој е против нека инвестира повеќе и нека ги смени нештата !

А ние Македонците помалку да кукаме дали ќе може што мислите ?Место јајца од сокол носиме јајца од џингар и само мудруваме.Па добро бе луѓе Самсоненко е најдоброте нешто што можеше да му се случи на Вардар и Македонскиот фудбал остајте го човекто на мира барем една сезона.Тим не се гради за две минути Самс го знае тоа и полека полеа склопи добар тим.Ако некој е против нека инвестира повеќе и нека ги смени нештата !
битно е да се јаде лајна, тоа му вкоренето во мозокот на некој лајнари, човекот доага во дива лига да направи нешто , а вошкарите од дивата лига баррат Самосенко да го донесе Меси и Руни во дивава лига.Јас се чудам што тој воопшто се замара,....мислам немам зборој, морам со тешко срце да речам говно од народ, иако од секогаш ми сметал таквиот речник.

Препис од Лико и од екипа.мк :)
За овие се шпекулира подолго време. За фациве од Металург ваљда се чека да заврши нивната Европска одисеја, па да се земе некој од нив.
Ќе тргнам од Симоновски. Почна да се развива како играч, а Вардар за него не би бил правилниот тим за негов развој. Тука ќе добие само стагнација со оглед на тоа што Фичо е толку префорсиран во моментов, што нема теорија некој да стартува пред него. Андреев спомна дека сака да игра со два напаѓачи, но таков брз напаѓач немаме, а ниту Симоновски не е тој профил на играч.
Сите се ист профил на играчи и Фичо и Илчо и Петковски, па и Адемовиќ ако го рачунаме како напаѓач.
Значи Симоновски би бил само вишок во нашата екипа и мислам дека нема вистина во неговото доаѓање.
Ефремов е веројатно најдобриот млад голман од Македонија со добра иднина пред себе.
Вардар ја еба работата со носењето на Кобетиќ, сосема непотребен трансфер. Ако дојде Ефреов, тогаш Кобетиќ би бил трет голман, што ми е малце неверојатно да имаме странец за трета опција, со оглед на тоа што странците земаат поголеми пати во глобала...
И Павловиќ и Ефремов се на слично ниво, со тоа што Ефремов е помлад, може уште да се развива и ако некогаш го продадеме би можеле добра сума да заработиме.
Како и за Симоновски, така и за Ефремов би важело дека доаѓање во Вардар би можело да значи стагнација во кариерата со тоа што од старт нема шанси да биде прва опција покрај Павловиќ, додека во Металург нема конкуренција.
Играчот кој за нас е одлично да го донесеме е Радески. Игра како десно крило ако не се лажам, позиција на која и онака сме многу тенки. Што е поважно има 19 години и може да игра како стартер со што ќе го исполниме правилото за играч под 21 година, додека левата крилна позиција ќе му остане на Љамче. Ќе го жртвуваме Петров иако е во одлична гол форма :D
ЗНачи Радески треба да ни биде прв избор од сите овие...
За Бесарт Ибраими не верувам дека е вистина шпекулацијата и нема сериозно да ја разгледувам.

Полека тенки сме со играчи заборавате дека од ланскиот тиме не напуштија 10тина... Самс го прави истот ко во РК, прво ќе трупаме па ќе селектираме.

Тројцава од Металург може да испаднат добри трансфери, ама па која беше поентата на носење на Петковски и Кобетиќ ако сега ги земеме Ефремов и Симоновски. И двајцата се прилично млади и во добра форма, ако ги земеме логично е да ги форсираме сезонава, Ефремов би се борел со Павловиќ за место на голот, а Симоновски и Фичо би биле конкуренција за стартер, а со оглед на формата на Фичо нека го исфорсираат Симоновски, може да распуца. Петковски и Адемовиќ се тотално непотребни во случајов. И пак како во РК, на одредени позиции само се трупаме со играчи, на други пак едвај крпиме. Во среден ред се потпираме само на Глигоров, Деспотовски и Темелков не се на ниво, ќе видиме колку Дашјан ќе покрие бидејки он е поофанзивен од другиве. Ако го донесат Радески, тоа би било веројатно најдобриот трансфер летово за нас

Инаку покрај црните сценарија од некни, сакам да го пофалам Вардар за досега најпрофесионланиот однос на терен. Се гледа дека се има работено и дека се носат попрофесионлани играчи. Досега секогаш имаше некое сељачиште шо во Битола скогаш провоцираше.
Не е се така црно како што читате, добро ја следев утакмицата и можам да речам на добар пат сте.
Посебно одбранта, двата штопери и голманот се одлични за ова лига, тешко ќе ви се дава гол.
За европа успех сака многу работа и многу среќа.

А поентата е скопи добар тим, освој мак првенство и куп, напиши на автобусот најдоброто од Македонија, и понатаму што?
Самсоненко е далеку од најдоброто што му се случило на Вардар, барем сега за сега.
На тој пат ќе беше ако се исчистеше ѓубрето, а не ко за напротив го дуплираше со Самоил, давање поголема слобода на Ѓошевски, задржување на Кемалот, користење на ФК за носење некоја си миква што ќе си ја прчи низ Скопје
И најважното ако не зависеше од партија. Али тоа кај нас у државава не е возможно така да ќе почекаме за нешто најдобро.
Не знам како немаш сфатено дека Самсоненко само фигурира како газда на Вардар. Главните одлуки, како кој да биде директор итн, не ги носи он.

За тренинг комплексот им требаше 8 месеци да го изработат елаборатот, а за да го реализирааат ќе им треба уште едно 20- 30 години.

А поентата е скопи добар тим, освој мак првенство и куп, напиши на автобусот најдоброто од Македонија, и понатаму што?
Самсоненко е далеку од најдоброто што му се случило на Вардар, барем сега за сега.
На тој пат ќе беше ако се исчистеше ѓубрето, а не ко за напротив го дуплираше со Самоил, давање поголема слобода на Ѓошевски, задржување на Кемалот, користење на ФК за носење некоја си миква што ќе си ја прчи низ Скопје
И најважното ако не зависеше од партија. Али тоа кај нас у државава не е возможно така да ќе почекаме за нешто најдобро.
Не знам како немаш сфатено дека Самсоненко само фигурира како газда на Вардар. Главните одлуки, како кој да биде директор итн, не ги носи он.

За тренинг комплексот им требаше 8 месеци да го изработат елаборатот, а за да го реализирааат ќе им треба уште едно 20- 30 години.

Секој странски инвеститор соработува со луѓе со кој е комотен, луѓе блиски на власта во нашава држава е полн погодок така да тоа што Самс го одбал Самоил не е ништо чудно. Незнам со кого треба да соработува зашто колку и да мислам јас не знам ЕДЕН добар спортски работник во МКД. Таков кадар НЕМАМЕ: Истото важи и за Ѓошевски, ако/кога нема да чини ќе биде заменет ко што Доне беше во РК. Хрватот, ете ќе заврши ко 3 голман или 4, ништо страшно. Очигледно нема да се ослонуваме само на него така да не гледам што толку ти биде очи.

За комплексот 8 месеци елаборат е и малку. Мене лично не ми се свиѓа, требаше малку повеќе да се рашетаат и да видат не само од фудбалскиот свет (ова е копија од барса иначе) него и да видат како тоа се работи на други места, со други спортови. За тоа колку ќе им треба да го реализираат еве салата во Аеродром е најдобар пример, јас лично не се сеќавам на побрзо изграден спортски објект не само во Македонија него и на Балканот.

Секој странски инвеститор соработува со луѓе со кој е комотен, луѓе блиски на власта во нашава држава е полн погодок така да тоа што Самс го одбал Самоил не е ништо чудно. Незнам со кого треба да соработува зашто колку и да мислам јас не знам ЕДЕН добар спортски работник во МКД. Таков кадар НЕМАМЕ: Истото важи и за Ѓошевски, ако/кога нема да чини ќе биде заменет ко што Доне беше во РК. Хрватот, ете ќе заврши ко 3 голман или 4, ништо страшно. Очигледно нема да се ослонуваме само на него така да не гледам што толку ти биде очи.

За комплексот 8 месеци елаборат е и малку. Мене лично не ми се свиѓа, требаше малку повеќе да се рашетаат и да видат не само од фудбалскиот свет (ова е копија од барса иначе) него и да видат како тоа се работи на други места, со други спортови. За тоа колку ќе им треба да го реализираат еве салата во Аеродром е најдобар пример, јас лично не се сеќавам на побрзо изграден спортски објект не само во Македонија него и на Балканот.
Фаранг,мене лично ми се допаѓа комплексот ,тоа го баравме долго време за клубот да се направи , има се што е потребно ,три терена,личен простор,ресторан,неколку соби за спиење,канцеларии за клуб ,прес место,сето за многу мала вредност ,1 милион евра ... Ете прошетале до Партизан,Динамо,околу да видат што како е потребно ,кажа Ѓоко кај Миленко во емисија ... а сеа за раководство , Сергеј дава свои пари и може да прави што сака , негов е клубот , нема ни година дена како што асално раководи со клубот , полека полека ,важно е Сергеј да остане ,а директори,миректори ,си одат за брзо време , нашето е да досаѓаме со критики каде грешат ,сеа започнаа со работа од дресови,припреми,академија,комплекс ... Дали се тие работите шо ги баравме, да тие се , да оставиме малку време .... рече комплексот до првиот квартал од 2015 година ќе биде готов , започнуваат во Октомври ...

Фаранг,мене лично ми се допаѓа комплексот ,тоа го баравме долго време за клубот да се направи , има се што е потребно ,три терена,личен простор,ресторан,неколку соби за спиење,канцеларии за клуб ,прес место,сето за многу мала вредност ,1 милион евра ... Ете прошетале до Партизан,Динамо,околу да видат што како е потребно ,кажа Ѓоко кај Миленко во емисија ... а сеа за раководство , Сергеј дава свои пари и може да прави што сака , негов е клубот , нема ни година дена како што асално раководи со клубот , полека полека ,важно е Сергеј да остане ,а директори,миректори ,си одат за брзо време , нашето е да досаѓаме со критики каде грешат ,сеа започнаа со работа од дресови,припреми,академија,комплекс ... Дали се тие работите шо ги баравме, да тие се , да оставиме малку време .... рече комплексот до првиот квартал од 2015 година ќе биде готов , започнуваат во Октомври ...

Мислам дека е мал за главна база на клубот освен ако не планираат да го прават одма до ФФМ па да ги користат и нивните терени. Дефинитивно мал капацитет има за смештај, не заборавај тука треба да престојуваат странците и талените кој доаѓаат надвор од Скопје. Ај може нешто и со хотелот комбинираат ама пак мене мал ми се гледа. Колку да имаш престава Престон Македониа има 4 терени а овдешните прволигаши користат по 10тина терени на неколку локации низ градот (градот површински е колку пола МКД така да подобро е така).

Клубот си се движи во права насока не гледам зошто да се критикува. Мене ми е гајле дали е Самоил или некој трет таму, ич не ми прави разлика тоа негледам зашто само го тупиме со тоа. Повеќе се нервирам за Стојков на пример ама да се потресувам за директорчињата/потрчковците ич не сфакам зошто...

Мислам дека е мал за главна база на клубот освен ако не планираат да го прават одма до ФФМ па да ги користат и нивните терени. Дефинитивно мал капацитет има за смештај, не заборавај тука треба да престојуваат странците и талените кој доаѓаат надвор од Скопје. Ај може нешто и со хотелот комбинираат ама пак мене мал ми се гледа. Колку да имаш престава Престон Македониа има 4 терени а овдешните прволигаши користат по 10тина терени на неколку локации низ градот (градот површински е колку пола МКД така да подобро е така).

Клубот си се движи во права насока не гледам зошто да се критикува. Мене ми е гајле дали е Самоил или некој трет таму, ич не ми прави разлика тоа негледам зашто само го тупиме со тоа. Повеќе се нервирам за Стојков на пример ама да се потресувам за директорчињата/потрчковците ич не сфакам зошто...
Комплексот е таман ко за почеток од ниеден на три е супер само да не направат грешка да го направат во претесен простор па да нема место за проширување на бројот на терени., плус тоа се хотелски соби кој ќе се користат за карантин пред утакмица некоја во Скопје, а не за сместуванње на талнетите и стрнаците кој ќе играат во Вардар, тие ќе си добиваат станови, за домување.
А највероајтно просотриајта со трофеи, фан шопот ќе бидат сместени на некој од слоодните простори под Источна или Западна трибина.

Викаш Самс го одбрал Самоил а? :D
Многу ме занима како изгледало тоа. Отишол до аква паркот со Грујо, и од шанкер до спасител ги подредиле како на стрелање и Самсоненко им праел селекција. По кој принцип ги селектирал?
Кој колку може да издржи под вода? Кој колку може лежалки да дигне со една рака или кој колку може да запамти колку лежалки има а да не се повторува со броењето?
Или наредено е од некој дека со тој и тој ќе работи?
Првпат да чујам од некој дека Доне не чинел. Случајно да не му скиснало на чоекот некој да му се меша во работата? Ќе да е тоа, со Вујо чинеше, кога го тепавме Металург у ЛШ чинеше јас мислам, ти шо велиш?
И Ѓошевски чини, Бонафичио, Трниниќ, Ловречич, Адемовиќ кој од прво се покажа солидно, се повреди па се изнарка на све живо и диво со Вардар па после лижеше ко куче, и сеа пред него добива шанса Петковски. Стојчевски доби шанса пред Дади, не дека е тоа ради Ѓошевски туку дека Стојевски е поквалитетен. Сигурно.

За останатите бизниси на Самсоненко со власта не ме интересира. Преку кур од мешање политика во Вардар. Додека се мрцварат такви партиски куропушачи Европски ФК Вардар не гледаме, па и општо фудбал во Македонија.
А ти залажувај се со елаборати и чаршиски муабети.
Ако биде тој тренинг комплекс, значи завршен све тип топ, опремен, тогаш ќе праиме друг муабет.
Сега за сега мене никакво значење не ми врши тој план што го презентирал ултра спортски кадарниот Самоил Симев.

Иначе според мене, ако се прави најдобро би било да се прави надвор од Град, или кај што се сега двете поошни игралишта па накај македонска куќа све натаму да се опфати, до кај Жабарот. Али вторава варијанта е фантазирање.

Ако биде, само да не е во Аеродром.

Значи ако биде...

Комплексот е таман ко за почеток од ниеден на три е супер само да не направат грешка да го направат во претесен простор па да нема место за проширување на бројот на терени., плус тоа се хотелски соби кој ќе се користат за карантин пред утакмица некоја во Скопје, а не за сместуванње на талнетите и стрнаците кој ќе играат во Вардар, тие ќе си добиваат станови, за домување.
А највероајтно просотриајта со трофеи, фан шопот ќе бидат сместени на некој од слоодните простори под Источна или Западна трибина.

Ако има простор за проширување тогаш супер ова би дошло ко прва фаза.

За карантин јас сум понатака да се изгради некој тренинг комлекс кон катланово, таму да се тргнати од град. Ова да си е база за секојдневен тренинг и сместување пред се да се има подобра контрола над играчите (поготово помладите македонски таленти од други градови) да не скитаат пред утакмици...[DOUBLEPOST=1407482498][/DOUBLEPOST]
Викаш Самс го одбрал Самоил а? :D
Многу ме занима како изгледало тоа. Отишол до аква паркот со Грујо, и од шанкер до спасител ги подредиле како на стрелање и Самсоненко им праел селекција. По кој принцип ги селектирал?
Кој колку може да издржи под вода? Кој колку може лежалки да дигне со една рака или кој колку може да запамти колку лежалки има а да не се повторува со броењето?
Или наредено е од некој дека со тој и тој ќе работи?
Првпат да чујам од некој дека Доне не чинел. Случајно да не му скиснало на чоекот некој да му се меша во работата? Ќе да е тоа, со Вујо чинеше, кога го тепавме Металург у ЛШ чинеше јас мислам, ти шо велиш?
И Ѓошевски чини, Бонафичио, Трниниќ, Ловречич, Адемовиќ кој од прво се покажа солидно, се повреди па се изнарка на све живо и диво со Вардар па после лижеше ко куче, и сеа пред него добива шанса Петковски. Стојчевски доби шанса пред Дади, не дека е тоа ради Ѓошевски туку дека Стојевски е поквалитетен. Сигурно.

За останатите бизниси на Самсоненко со власта не ме интересира. Преку кур од мешање политика во Вардар. Додека се мрцварат такви партиски куропушачи Европски ФК Вардар не гледаме, па и општо фудбал во Македонија.
А ти залажувај се со елаборати и чаршиски муабети.
Ако биде тој тренинг комплекс, значи завршен све тип топ, опремен, тогаш ќе праиме друг муабет.
Сега за сега мене никакво значење не ми врши тој план што го презентирал ултра спортски кадарниот Самоил Симев.

Иначе според мене, ако се прави најдобро би било да се прави надвор од Град, или кај што се сега двете поошни игралишта па накај македонска куќа све натаму да се опфати, до кај Жабарот. Али вторава варијанта е фантазирање.

Ако биде, само да не е во Аеродром.

Значи ако биде...

Дали Самс лично го одбрал или му го препорачал некој не прави разлика. Ај да ти објаснам како иде тоа пошто гледам не сфаќаш... Филмот иде нешто вака, дошол Самс во МКД за некоја зделка. Ова најверојатно по препорака на Магденчев кој му е директор/тренер во тениската академија во германија. Ништо чудно и тој да бил со него, тоест гарант бил, гребатори сме така да сигурно му бил водич, преведувач, посредник. Во МК зделка се прави или со држава или со некој јак приватник што пак е поврзан со државата, нели се е партиски. Сакаш, неќеш тука се запознаваш со фацки од втор и трет ешалон кој ти прават филм за нашата чудесна земја. Ова лесно се чита и сфаќаш дека се гладни за пари и се е лесно подмитливо, тоест они се фалат дека се можат да ти свршат брзо и дека со нив куршум не те бие. Искачаш една две вечери да осетиш атмосфера, гледаш типично ист филм ко дома. Град ко рускиве, боља клима, питомо население, сакаат, се палат на руси не ко у германија или запад кај што уште ги сметаат за дивјаци. Додај на тоа дека добар процент од населенито збори руски а и македонскиот е поразбирлив него англиски или германски. Се вракаш назад правиш малку истражување за оваа чудесна земја и доагаш до заклучок дека ова е село со едно куче. За разлика од многу држави каде имаш 2-3-4 партии плус други навидум помали ама доста заебани елементи со кој може ќе мораш да соработуваш (мафија, војска, полиција, големи фирми - конкуренција) овде нема ништо такво згора и кучево што лае ако почне многу да лае идеш и се жалиш кај твојте (руски амбасадор) па они го шамараат дур не се врати у колосек. Додај на ова дека државата нема асални закони, дека има многу ниска даночна стапка и многу олеснувања за странци, дека сеуште нема асален банкарски систем, дека нема добри начини за следење капитал и се соочува со милјарда „поважни“ проблеми... Ова за секој норамален инвеститор е кошмар и затоа бегаат АМА ако и ти потекнуваш од вакво општество и знаеш како да маневрираш низ проблемите тогаш ова за тебе е рај. Со други зборови welcome to the promised land. Се враќаш назад купуваш нешто колку да свртиш внимание врз себе и да покажеш дека си сериозен и почнува играта. Тука некаде Кастратовиќ се убацуваат, мислам дека Инди еднаш спомна дека со Самс се занеле од порано преку нешто од Црна Гора му објаснува за ракомет. Ако се сеќаваш имаше еден период глама дека во Алекс Палас тенискиот комплекс ќе се проширувал - најверојатно тоа му беше цел на Самс дур Инди не го наговори да инвестира во РК Вардар. До тука филмот си иде и нормално без партиски. ЖРК нема партиски потрчковци, си имаат успех, секоја чест. Тука некаде доаѓа и моментот за Самс да покаже дека е и сериозен играч па почнува да збори за сала. Ивица Коневски најбрзо реагира кој гледа прилика да го задоми МЗТ а и да му најде газда. Самс е конечно „ин“ со човек од прв ешалон. Некој што може лесно и брзо да заврши работа. Нит го знам нит го познавам Самоил ама гарант му е добро другарче на Ивица. Гарант живее во Аеродром. Како иде таа селекција, искочиле 2-3 пати у град, Ивица му рекол Самоил го бива, се што треба ќе сврши работа Самс рекол ДА (можел да каже и дајте друго дете, не е проблем, ќе дале или он да поставел некој ама кој па он знаел тогаш а и сега?), Самоил се покажал и тоа е тоа. Е сега, имај на ум дека Самоил и тие ко него можеле да јадат гомна да не се земе РК Вардар и ФК Вардар него да останеле лојални на агендата на Ивица и да туркале кон прекстување на ЖРК Вардар во ЖРК Скопје/Аеродром и инвестиција во МЗТ. Еден момент и тоа се работеше. Сепак на крај победи опцијата ВАРДАР и до сега јас не гледам да зошто да се лутиме на нив. Јасно не се спортски луге ама еве јас сеуште те чекам да ми кажеш еден добар спортски работник, едноставно такви кадри во МКД нема. Имаме по некој во странство ама се прескапи за МКД стандардите. Затоа и се работи на формирање спортски кадри, идејата на Самс од минатата недела е нешто најдобро до сега од административна страна што се случило со спортот во МКД. Салата се изгради во рекордно време, еве планови за база на ФК (незнам дали некогаш си има работа со МК катастер или вадење дозволи за градба во мкд) полека она за што ни се потребни партски луге се работи. На спортски план МОЖЕШЕ и ТРЕБАШЕ подобро, тука треба да критикуваме. Сепак ако се идеше по партиска линија ко што алудираш не мислиш логично ќе беше да се задржи Боби кој дефакто беше на еден начин поставен во ФК од партијата (да бидам јасен Боби е Вардарец кој има гинето за клубот и имаше успех, човекот заслужи многу повеќе)[DOUBLEPOST=1407483378][/DOUBLEPOST]Не реков дека Доне не чинел, реков дека кој и да е може да е сменет, така да ако фудбалскиот дел на управата нечини кај и да е ќе летаат.

Незнам јас ти у кој свет живееш ама треба да ти е јасно дека во МКД све испартизиравме. И кога нешто не е партиско одма се бара некаква поврзаност и станува партиско под дефолт. Вардар е дел од таа држава и мора да се адптира ко што било и во предходната држава. Тоа не партиско ќе го гледаш кога ќе го достигнеме нивото на Германија, Австрија, Англија, Австралија каде ти и комшијата секој месец ќе ставате 3-4000е во џеб и нема да ти е гајле дали тој над тебе е вработен во администрација или приватно, нема да ти е гајле кој е министер за што и како него ќе му ја мислиш каде игра Вардар низ европа викендов за да си резервираш лет и хотел или да си уплатиш од свој џеб навивачко патување го УГЕ а не да чекаш од управа аутобус и одобрување од МВР... Тој филм тогаш ќе го гледаме, до тогаш сакале или не ќе мора да се адаптираме на ова, така да спушти се малку на земја.

Јас не се залажувам со ништо него верувам дека ќе биде врз база на веќе завршени проекти на човекот. Да го кажеше ова Брацо, Минчо, Трифун или некој трет ќе реагирав како тебе. Сепак салата во аеродром плус другите комлекси низ европа, подготовките летово за мене се добар показател дека станува збор за сериозен човек. Човекот очигледно си работи по западни стандарди не влегува/почнува инвестиција ако ја нема финансиски заокружено така да мислам дека сме во добри раце бар од тој аспект.

Сега за сега едино би сакал подобрување во фудбалскиот оддел ама тоа мислам ќе дојде наредната година со изборување место во европа. Фактот што оваа година не играме во европа мислам дека не одалечи од барем 2-3 подобри засилувања. Утакмицата во штип може да не кошта титулата оваа година.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom