Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нагоди си енкодинг.Дечки незнам иам нешо проблем со преводо кога ќе го пуштам филмот и го вметнувам преводот не ми се појавува преводот туку некои си знаци. Да не знае некој да мипомогне некако. Фала однапред![]()
А како се сменува инкодинг ?Ќе го смениш енкодингот. Преводот ти е сигурно кириличен а наместено ти е латиница да пушта. Или симни друг превод или чепкај низ опциите...сајтови за симнување преводи - titlovi.com , prijevodi-online.org и podnapisi.net
Отвори опциите на плеерот со кој што пушташ видеа и ќе прочачкаш, ќе најдеш.А како се сменува инкодинг ?![]()
Проблемот е што не гледам ништо таквоОтвори опциите на плеерот со кој што пушташ видеа и ќе прочачкаш, ќе најдеш.
па имам и vlc и bs playerКој плеер го користиш?
Отвори го преводот(.sub, .srt каковa и да е екстензија) со office word, одбери дефолт енкодинг. После ископирај го цел текст од word-от.........Отвори нов .txt(текст) фајл и paste таму...тоа у notepad. На крај сочувај го како unicode со .srt екстензија. И пробај дали ќе го читаДечки незнам иам нешо проблем со преводо кога ќе го пуштам филмот и го вметнувам преводот не ми се појавува преводот туку некои си знаци. Да не знае некој да мипомогне некако. Фала однапред![]()
eпа штом не дава тогаш и нема. ВS плеер наоѓа од познативе и често посетувани сајтови преводи..има ли македонски преводи за серијата House of Cards? на bs player не ми дава![]()