Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Povekje kako Fringe e ama nekolku klasi pokvalitetna. X-files e klasik koj sekoj sci-fi fan treba da go gleda, moe licno mislenje..sekoja epizoda se razlicni slucai ama si sledi storyline I na strana so fox I dana I usa government I slicno, tuka e I samoto dramsko sejstvie so fox I dana od pocetok pa do kraj I razvojot na nivniot odnos I likovi..

Povekje kako Fringe e ama nekolku klasi pokvalitetna. X-files e klasik koj sekoj sci-fi fan treba da go gleda, moe licno mislenje..sekoja epizoda se razlicni slucai ama si sledi storyline I na strana so fox I dana I usa government I slicno, tuka e I samoto dramsko sejstvie so fox I dana od pocetok pa do kraj I razvojot na nivniot odnos I likovi..
-.- Ако... Пак не ми е тоа тоа... Сакам научна фантастика, али да е НАУЧНА фантастика, значи да не е Fringe, Star Trek, Star Wars, или се што опфаќа пукање со ласери и тепање на џуџиња со остри ушиња со сабји што светат.

Јеби га засега ке ја гледам Fargo на мојот Fuego :)

Sent from my C5303 using Tapatalk

-.- Ако... Пак не ми е тоа тоа... Сакам научна фантастика, али да е НАУЧНА фантастика, значи да не е Fringe, Star Trek, Star Wars, или се што опфаќа пукање со ласери и тепање на џуџиња со остри ушиња со сабји што светат.

Јеби га засега ке ја гледам Fargo на мојот Fuego :)

Sent from my C5303 using Tapatalk
Aj za Star Trek i Star Wars te razbiram, ama so i falese na Fringe? Pa paralelni univerzumi, UFO i ostalo ti e sve sci-fi. Science-fiction. Ne znam ti si znaes, moja preporaka ti e da ja gledas, seriiste e :)

Aj za Star Trek i Star Wars te razbiram, ama so i falese na Fringe? Pa paralelni univerzumi, UFO i ostalo ti e sve sci-fi. Science-fiction. Ne znam ti si znaes, moja preporaka ti e da ja gledas, seriiste e :)

Да, јасно ми е. Fringe е со подруга тематика од другиве, не ми се допадна што секоја епизода е приказна за себе. Денес ке откријат некој преку зидови гледал, утре ке откријат некој се транспортирал, другиден ке откријат некој незнам гледал во иднината и престанав да ја гледам. Се работи за вкус, не викам дека е лоша серијата, туку едноставно не е за мене.

Јас сум по научна фантастика од типот на Moon, Sunshine, Oblivion, Pitch Black (продолженијата не), Pandorum, итн... Сеуште немам сретнато серијал од таков тип. Еден имаше добар но ми го укинаа после една сезона :(

Овој:
http://www.imdb.com/title/tt0452718/ Постерот е безвеза, но серијалот е супер.

А инаку Fargo е исто така супер.

Od tie sto gi nabroja nitu edna nemam gledano, premnogu hipsterski toa za mene :D
Fargo uste ja neam gledano, na red e, do togas Boardwalk Empire i LOST mi se za gledanje, uste ne sum gi zaversil ^^

Да има добра возбуда за серија со таква тематика. Добра кастинг на женски актерики има серијата :)

п.с Хајзенберг ис бек

Boardwalk Empire, The Sopranos i The Simpsons mi se vrv. Od balkanskive mi se bendisuvaat Otvorena Vrata, Nasa mala klinika, Lud zbunjen normalan i Crni Gruja. Nasi Makedonski serii nemame a glumci talentirani eden kup toa ti e makedonska rabota... srekja so filmovi cat pat pocnaa da se snimaat sala nastrana sekoja mu cest na Milco Mancevski... Inaku nasive tv kanali kako i voobicaeno se prepolni turski i indiski serii moe mislenje za tie serii e deka se sram za reziserstvoto voopsto mislam stvarno e veke dosta od sceni so soobrakjajki, samoubistva, razvodi, pagjanje po skali itn. Dajte nesto novo monotono e vekje...

Многу добро се развива Manhattan. Пред да почне серијата мислев дека ќе биде досадна иако мене таа тема ми е интересна.

Добра беше и првата епизода на Legends. Се работи за крими драма во која Шон Бин глуми скриен агент кој се инфилтрира во анти-американски организации.

http://www.imdb.com/title/tt2400631/ - Прекината после една сезона (n) Јас лично одвоив време да ја погледнам и моментално ја гледам, мене ми се допаѓа приказната и глумата, такоџе и дијалозите во неа.. Штета.

Знае ли некој некоја страна кај што можеш да си водиш список на серии што ги гледаш и серии што си ги паузирал и на која сезона/која серија сме застанати... Многу имам почнато, па некои ги имаам паузирано и нез ниту на која сезона ниту на која серија сум застанат па така да си имам некој список.. Знам дека имаше ваков веб сајт само за аниме. Ако знаете некоја таква страна предложете :)

Знае ли некој некоја страна кај што можеш да си водиш список на серии што ги гледаш и серии што си ги паузирал и на која сезона/која серија сме застанати... Многу имам почнато, па некои ги имаам паузирано и нез ниту на која сезона ниту на која серија сум застанат па така да си имам некој список.. Знам дека имаше ваков веб сајт само за аниме. Ако знаете некоја таква страна предложете :)
episodecalendar.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom