ПИВОЛЕНД 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој што сака нека каже ама Пиволенд е епско срање. Единствено Пиволенд најдобро се покажа во 2008 година и никогаш нема да го заборавам зошто Пиволенд таа година беше најбоЉе ама стварно јако беше. Пивото беше 50 денари скопско, лашко светло 40, темно 50, Дувел 80, Бадвајзер чешкиот го платив 90. Помин врв Wickeda растурија, Laka исто така и Паркети јако се покажаа.

Одев секоја година на Пиволенд со еден другар реално го отваравме Пиволенд, 2009 вкупно 10 души беа на Канго :).

Како и да е веќе 2 години не одам, зошто не само што пиволенд е срање туку и продаваат пиво со поминат рок, како што беше со Дувел минатата година. Тотално разочарување откако се сменија организаторите. Бегајте подалеку. Единствен бенефит е тоа што ќе биде на Кале.

Не знам се напнав само што пишував тотално разочарување.

Нема да има турбофолк?:(

Иначе најверојатно ќе одам.... освен ако не ми излезе некоја работа:)

Vie pa kolku se cudite za pivoto. Jas sum rabotel na nekolku pivofesta i vi tvrdam deka na bilo koj pivski festival da idete ke piete pivo so projden rok na tocenje ili falc bure so vazduh i izvetreano pivo :) Samo kje bidne malce poladno radi samite aparati i tolku, sekako deka ima isklucoci, ama uglavnom matematikata za organizvanje pivofest e taa, se prodava takvo pivo :)

Сакам годинава да има Silent Night/Party или како и да се викаше, ко што имаше на првиот Пиволенд, што убаво си поминав тогаш.:icon_mrgr:

Можат за ваков настан да донесат странски имиња кои ќе привлечат голем број на посетители вака само повеќето македонски имиња и не е баш некој голем настан кој ќе привлече голем број на посетители. Повеќето имиња и не се баш нешто нај нај барем според мој вкус музиката ќе биде ни лоша ниту пак добра измеѓу нешто. Доколку се одлучам да одам ќе одам на нешто psytrance... за цените не се коментира подобро човек да си купи од продавница отколку од таму...треба навистина да намалат оваа година со цените инаку не е во ред со тие цени ем нема да се пие повеќе.

Единствено нешто што ми се свиѓа е локацијата.

Тони Михајловски и Скандал Састаф
WTF?!кој нормален ќе оди Тони да го слуша,на Опуштено го мутирам секогаш а не па во живо...

Уз ефтно и ладно пиво и Жаре Бербер ќе ни е интересен.
Уз еФтино и ладно пиво?

Дечко пивото ќе биде х2 од она што беше у Прилеп а треба да биде ПИВО ФЕСТ као демек. Не ме еби бе тотална мизерија се.

Едно нешто ќе кажам,кој ке оди убаво нека си помине.:)

Пиво фестивалите се фестивали на ПИВОТО а не концерти. Музиката е споредна работа битно е пиењето , забавата и дружењето. Опуштете се малку супер е изборот на пејачи на кој му е до доба забава се забавува и на кавер бендови. Само да не го бабпнат пивото 100 или повеќе денари тоа е најбитно.

П.С. сигрен сум дека 99% од овде што мекате се палите на Октобар фест на кој патем освен пијанчење нема ништо друго. Чичковци на синтисајзер со бркови , џигерици и сандали со бела чарапа кои ропаат германски фолк тоа може и на тоа ќе се палиме. МИЗАР и други наши изведувачи тоа НЕ.

Прилепчани - пак е боље од вашиот, барем со музиката. :noze:

Кај нас музиката беше во втор план, во прв беше Раде. :D Мада, @Peja989 не ги се согласил со то и би рекол дека во прв план беше носот мој.

Уз еФтино и ладно пиво?

Дечко пивото ќе биде х2 од она што беше у Прилеп а треба да биде ПИВО ФЕСТ као демек. Не ме еби бе тотална мизерија се.

Нема врска ефтино е сум бил два и пол пати.

Нема врска ефтино е сум бил два и пол пати.
Кого лажеш бе дека е еФтино? Ако за тебе еФтино е х2 од прилепскиот пивофест тогаш не знам што да ти кажам.

1,5 даб за 290 денари се продаваше минатата година па ти удри му математика.

Се знае на вакви дешавки каква треба да е цената на пивото ама кај нас ништо не е ко шо треба.

Значи одиме.. Ко минатата година што отидовме и таа пред неа. Кој е со мене? :D

(забелешка од авторот: Се ќе поднесам, ама Жаре Бербер, Тијана и Тамара НЕ! Значи кога ќе пеат они, ќе одиме по цигари/скара/до центар и сл. )

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom