Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Aaeeeieauiaeiepiojafdasdflk;ojg
Toa se tie predrasudi i zaklucoci, navivacite lazat i smrdat, epa ete tie navivaci ocigledno ja govorele Vistinata, zasto Se sto kazaa se poklopi so videoto od Tera. I sega sto pravime ?
Ja uste vcera rekov, ne veruvam nitu na mediumite, nitu na soopstenija od MVR, ke cekam da vidam komiti i bitolcani sto ke kazat, i video zapisi amaterski da izlezat ili nekoi random od lokalnive televizii pa da vidime na sto sme. I ne se poebav, eve denes izleze i video koe samo potvrdi deka komitive i bitolcanive ja govorele vistinata i ne go vrtele nastanot onaka kako sto im odgovara.
Поголема предрасуда од постов твој амин. МВР гарант лаже, никако верување на нив, строго само на чкембари и комити.

.
За ова морам да ти реплицирам.
Разликата меѓу тоа некој да ми го украде новачникот и некој да украде бомба од полицаец е тоа што јас не сум обучена да се бранам, ако некој ме зашлапа на улица, немам вештини, немам искуство, ниту обука да се одбранам или да си го заштитам паричникот, за разлика од полицаецот кому тоа е работа. Башка мојот новчаник не може да експлодира во нечија рака. Поинаква е одговорноста. Замисли да е така лесно да украдеш бомба или пиштол од полицаец, па тоа ќе биде фијаско низ улиците. Тие луѓе се обучени (или треба да бидат) за секакви ситуации, во никој случај не смее да си дозволи да му биде украдена/да изгуби бомба, сфаќаш?
Тоа му е работа него.
Не можеш да ги споредуваш тие работи бе пријателе.

Без разлика дали некој е или не е обучен за самоодбрана, кривично дело ако крадеш а уште поголемо е ако украдеш било што (а тоа било што не е баш било што) од овластено службено лице, чичко пендрек де милитија.

Како и да е бомбата паднала, да не ја зел можеби немаше да е приметена ниту осигурачот повлечен...

Без разлика дали некој е или не е обучен за самоодбрана, кривично дело ако крадеш а уште поголемо е ако украдеш било што (а тоа било што не е баш било што) од овластено службено лице, чичко пендрек де милитија.
Ако е украдена, апсолутно да. :) Не велам дека не е. Само во ситуацијава малце се матни настаните и по кој редослед се одвивале.

Ај нека биде и по твое нека ја зел бомбата,нека им се заканува дека ќе им ја фрли и све тоа,објасни ми зошто побогу човеков би си ја рокнал раката своеволно ?Да е луд и хулиган ко што го праиш ти зошто тогаш не им ја рокне на џандарите у фаца и да им ебе матер ? Зошто тој човек би го загрозил животот на своите браќа со кои што иде на утакмица кој знае од кога ? Не сте биле на трибина, не сте биле дел од такво едно семејство да го наречам,не сте биле на гостовање,а уште помалце сте трпеле таква иживување врз вас ко да сте животни пред колење.

Поголема предрасуда од постов твој амин. МВР гарант лаже, никако верување на нив, строго само на чкембари и комити.
Pa so samoto toa sto tvrdat deka ja krade bombata, a ima video zapis deka toa ne e tocno, znaci oni forsiraat laga, ili deifnicijata na zborot laga tebe ne ti e tocen. I da, milion pati lazele, ko i za Martin Neshkovski sto bea fateni vo laga, normalno deka nemam doverba u niv, i ako sakaat istata lugeto da ja dobijat, neka ne teraat so isto tempo, zasto eve nova deshavka i op, uste edna laga, mi pustaat skrateno editirano video a zaboravile deka u 21vi vek uste 100 drugi luge od strana istoto moze da go snimaat, za nasa sreka toa ovoj pat bea TERA.

Ај нека биде и по твое нека ја зел бомбата,нека им се заканува дека ќе им ја фрли и све тоа,објасни ми зошто побогу човеков би си ја рокнал раката своеволно ?Да е луд и хулиган ко што го праиш ти зошто тогаш не им ја рокне на џандарите у фаца и да им ебе матер ? Зошто тој човек би го загрозил животот на своите браќа со кои што иде на утакмица кој знае од кога ? Не сте биле на трибина, не сте биле дел од такво едно семејство да го наречам,не сте биле на гостовање,а уште помалце сте трпеле таква иживување врз вас ко да сте животни пред колење.
Бомбата е земена како трофеј демек, да се фали во маало демек видите ме колкав хулиган сум, бомба на џандари им украдов.

Бомбата е земена како трофеј демек, да се фали во маало демек видите ме колкав хулиган сум, бомба на џандари им украдов.
ti be kolku godini imas, 5 ?

Сеа ќе добие отказ, кој го објавил ова. ;)[DOUBLEPOST=1407172652][/DOUBLEPOST]
ti be kolku godini imas, 5 ?
Немој така, он е високо интелигентен, ние за него сме амеби, евентуално парамециуми.

Ti ova ozbilno ?

Ето што сам глуп

donkey-mule-pack-animal-stubborn-stupid.jpg

Прво. Кој прати малце повеќе фуднал(и во станатите спортови е исто) и навивачки групи знае дека освен кај нас никаде не стои полиција на трибини, ниту кај навивачите, ниту кај обичната публика. Си постојат редари за тоа, а полицијата е под трибини или надвор од трибина, а ако има инциденти тогаш рагира. Второ. Само кај нас гостинските навивачи се вадат од стадион пред да заврши утакмицата и на ниедно друго место. Ако се неспособни да организираат ред на една утакмица тогаш воопшто не се ни потребни на стадион, ниту околу него. Одамна е овој проблем и дефинитивно не треба некој што потрошил време и пари да отиде на утакмица да не може да прслави победа со своите играчи поради неспособните сељандури во полиција. Трето. На видеото се гледа дека дечкото ја зима бомбата од земја, а каква му била намерата после тоа само он си знае. Четврто. Неспособниве цајкани без никаков отпор од навивачите(возвраќање на нападот) ги млатат луѓето иако имаат кренати раце и смируваат ситуација за која се најмалце криви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom