Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Еве, и да испадне дека стварно му ја зел.

1. КОЈА Е ПОТРЕБАТА ПОЛИЦАЕЦ НАКИТЕН СО БОМБИ ДА СЕДИ НА ТРИБИНА ДО НАВИВАЧИТЕ?!
2. И КАКОВ Е ТОЈ ПОЛИЦАЕЦ ШТО ДОЗВОЛИЛ ДА МУ БИДЕ ОДЗЕМЕНА ДЕЛ ОД ОПРЕМАТА?!

Уште пострашно. Веројатно не е полицаец туку припадник на специјална единица.

Мислам дека и они избрзаа со филување на инфата. Да почекаа, ќе излезеше дека сам си ја внел. Кривица на ФФМ, кривица кај Пелистер и се разбира, најмногу кај Комити.

1. КОЈА Е ПОТРЕБАТА ПОЛИЦАЕЦ НАКИТЕН СО БОМБИ ДА СЕДИ НА ТРИБИНА ДО НАВИВАЧИТЕ?!
Е ова. Е ова го зборам. Еве, да се земе таа теорија предвид, како бе, како можеш ти како професионалец да дозволиш некој да ти одземе дел од твојата опрема? Па ни помалку, ни повеќе шок бомба. И тоа од појас??
Проблемот со нашите институции е што секогаш ја бараат кривицата на друго место, си ги перат рацете, а не сфаќаат дека така само стагнираат и дека никогаш нема да се поправат. Со соочување со пропустите, имаш шанса нареден пат да ги поправиш, да смениш нешто, да направиш поинаква стратегија, а не вака само ќе пуштиш две-три соопштенија и воопшто, ама воопшто ни за миг нема да се запрашаш што можеш да подобриш и на кој начин.
Мене тоа ми смета. Сфаќам дека за јавноста мора да се направи помлака верзија, ама барем нека се поправаат бе мамето, нека седнат, нека видат како ќе бидат подобри. Тие не се менуваат, тоа е проблемот.

На сите ни е јасно само многу луѓе не можат да се помират со тоа. Шок бомбата НЕ Е употребена од страна на полицаец, туку (најверојатно) случајно активирана од страна на навивачот (откако претходно била одземена од полицијата).
Ти бе се читаш шо пишиш? како можи случајно да е одземена? мислиш малце со та глата шо ја носиш на тебе?.. Како можи бе на толку полицајци, штитови на толку мн пендраци, од желка така лесно да крадеш бомба? .. А и во случај да е украдена од полицаецот ( шо ни на сон не верувам) е уште поголем страм за она неспособнана и ЛИЧНО ТА ТРЕБА ДА ОДГОВАРА за КРИВИЧНО ДЕЛО ! , на толку обуки на толку мн полицајци така лесно да се дојде до шок бомбата..
Ти пишаја погоре прво оди на утакмица да видиш како се понашат кучината џандарски, па седне коментирај овде

Плус, ако е такак како што викаат дека дечкото ја зел бомбата и неколку минути мафтал со истата, која е логиката полицајците да не реагираат и да му ја остават бомбата?!

Изрежирано, со големи, ОГРОМНИ пропусти кои само слепци не сакаат да ги видат.

1. Втор ред полицајци се тие што фрлаат бомби. Помала гужва да имало ќе средиле првиот ред, на поголема ваљда се активираат и другите.
2. Каков е тој дечко што одзема опрема, штагод факинг бомба?

Едино објаснување мене како неутралец ми е, дека ја мафтал стисната без прстен, па во гужвата, буткањето и тепањето паднала.

Ако продолжат да ја форсираат и даље оваа теорија, дека Турчинот му ја одзел бомбата на џандарот и ја активирал, ке одговара кривично ради предизвикување на општа опасност, и употреба на експлозивни и распркувачки материјали.

Сурова иронија.

1. Втор ред полицајци се тие што фрлаат бомби. Помала гужва да имало ќе средиле првиот ред, на поголема ваљда се активираат и другите.
2. Каков е тој дечко што одзема опрема, штагод факинг бомба?

Едино објаснување мене како неутралец ми е, дека ја мафтал стисната без прстен, па во гужвата, буткањето и тепањето паднала.

Брао бе Њот.
Мене исто ова ми удри у глава. Ја мавтал, му паднала, да ја земе, пука, зошто толку е времето...

Муабетот е како дошла кај него :)

Спортот е само слика и одраз на одредено општество, и има улога за обновување на општеството. Спортот е здрав кога општеството е стабилно, во спротивно се јавува криза со самото кризирање на општеството. Ако општетството е наклонето на криминал и пороци, тие лесно ќе го најдат патот до спортот, кој во таков случај не може да биде имун на тие пороци. Затоа секоја реформа на спорот бара и предходна реформа на самото општество. За да се постигне тоа мораат да бидат откриени и предизвикувачите на тие болести од кои страда и самото општеството. По курсот и развојот на спортот во различни општества, може да се констатира следново: “спортот не е под стаклено ѕвоно, и всушност ја дели истатa судбина со самото општество на кое му припаѓа и каде се манифестира секојдневно“

ЧИТАЈТЕ ВАЖНО.

Spored zakosnkiot pravilnik na MVR,takvi sredstva se uoptrebuvaat samo na otvoren prostor,pri obemno narusuvanje na javniot red i mir...ovde bese zatvoren,ograden prostor kade policajcite ne smeat da nosat taklvo orudie...takvo sredstvo moze da nosi samo specijalno obuceno lice koe od nadvor ja sledi situacijata,a po naredba na prepostaven moze da ja aktivira samo na otvoren prostor pri golemi neredi,a ne na tribina...

КОЈ КЕ ОДГОВАРАТ?? ДАЈТЕ ЛУГЕ МОРА ДА ПРЕВЗЕМЕМЕ НЕШТО !

Прво нешто што ќе кажам е дека нешто што мене најмалку ми е јасно, е потребата, размислувањето на тие дегени што се нарекуваат навивачи а одат со цел да направат инцидент. Дури и пцуењето неможам да го сфатам, ама ај... Али да одиш со цел да се потепаш со другите навивачи, или полицијата...или пак да фрлаш со што и да е по терен. Па уште да користиш оправдување не виделе тие инциденти, да знаат што се прави по други држави :facepalm: Ако некој се однесува како напален орангутан ти треба да копираш бе кретен ?

... that being said, нели џандариве имаа штитови со нив. Нели ги користат тие штитови за да „обезбедат“ то ест локализираат опасност. Е сеа, како, некој што има поставено штит пред себе ( заеби дека немал, формација е тоа, или ќе ја научиш од прво или ќе јадеш пендрак се дур не ја научиш па никогаш во живот да не ти текне да се тргниш ). Како, на таков полицаец успеал некој да му одземе бомба, што стои на страничните делови, или во џеб на нога, кога ти стоиш во гард со штит/пендрак пред себе??? :unsure:[DOUBLEPOST=1407161767][/DOUBLEPOST]
ЧИТАЈТЕ ВАЖНО.

Spored zakosnkiot pravilnik na MVR,takvi sredstva se uoptrebuvaat samo na otvoren prostor,pri obemno narusuvanje na javniot red i mir...ovde bese zatvoren,ograden prostor kade policajcite ne smeat da nosat taklvo orudie...takvo sredstvo moze da nosi samo specijalno obuceno lice koe od nadvor ja sledi situacijata,a po naredba na prepostaven moze da ja aktivira samo na otvoren prostor pri golemi neredi,a ne na tribina...

Прво нешто, не е обична полиција, затоа одат наоружани до уши. Второ, никој, самоиницијативно нема да понесе одредено оружује доколку не му е наредено. Трето, поентата што сите кретени се примија во полиција

Се гледа според снимкава дека му ја краде бомбава на џандаров ама како левава ја заеба не ми е јасно. Прво замавнува со десната да ја фрли, не ја фрла па после дали ја префрла у лева не се гледа убаво :confused:.

ЧИТАЈТЕ ВАЖНО.

Тоа значи, пример, специјалците кои носат такви шок-бомби, да бидат распоредени во делот меѓу оградата од трибината и теренот (ако има на тој стадион простор). Или пред стадион да има, во случај на ескалирање на ситуацијата и префрлање на евентуалниот поголем инцидент надвор, на отворено.

Уште едно прашање, како тоа ја држи бомбата со десна рака, а му страда левата? Дури и да речеме дека случајно ја земал (хипотетички), како специјалец со штит во прв ред има бомби на него?

И како и секогаш, МВР е жртвата, хулиганите на гилотина! од 192 слободно позивниот може во 1312 да го сменат, иста корист ќе има.

А кој спомна нешто се бореле во 2001 сега се во тие едници, а ние плукаме на нив? Ја колку што знам огромен број од тие луѓе останаа без работа, од генерал стана сообраќаен полицаец со оштетено белодробно крило итн итн.

ЧИТАЈТЕ ВАЖНО.

КОЈ КЕ ОДГОВАРАТ?? ДАЈТЕ ЛУГЕ МОРА ДА ПРЕВЗЕМЕМЕ НЕШТО !

Кој го пишувал ова, во принцип изнатрескал глупости.
Ништо важно, ништо битно и ништо што може на овој или оној начин да ја разреши мистеријата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom