Прво нешто што ќе кажам е дека нешто што мене најмалку ми е јасно, е потребата, размислувањето на тие дегени што се нарекуваат навивачи а одат со цел да направат инцидент. Дури и пцуењето неможам да го сфатам, ама ај... Али да одиш со цел да се потепаш со другите навивачи, или полицијата...или пак да фрлаш со што и да е по терен. Па уште да користиш оправдување не виделе тие инциденти, да знаат што се прави по други држави

Ако некој се однесува како напален орангутан ти треба да копираш бе кретен ?
... that being said, нели џандариве имаа штитови со нив. Нели ги користат тие штитови за да „обезбедат“ то ест локализираат опасност. Е сеа, како, некој што има поставено штит пред себе ( заеби дека немал, формација е тоа, или ќе ја научиш од прво или ќе јадеш пендрак се дур не ја научиш па никогаш во живот да не ти текне да се тргниш ). Како, на таков полицаец успеал некој да му одземе бомба, што стои на страничните делови, или во џеб на нога, кога ти стоиш во гард со штит/пендрак пред себе???

[DOUBLEPOST=1407161767][/DOUBLEPOST]
ЧИТАЈТЕ ВАЖНО.
Spored zakosnkiot pravilnik na MVR,takvi sredstva se uoptrebuvaat samo na otvoren prostor,pri obemno narusuvanje na javniot red i mir...ovde bese zatvoren,ograden prostor kade policajcite ne smeat da nosat taklvo orudie...takvo sredstvo moze da nosi samo specijalno obuceno lice koe od nadvor ja sledi situacijata,a po naredba na prepostaven moze da ja aktivira samo na otvoren prostor pri golemi neredi,a ne na tribina...
Прво нешто, не е обична полиција, затоа одат наоружани до уши. Второ, никој, самоиницијативно нема да понесе одредено оружује доколку не му е наредено. Трето, поентата што сите кретени се примија во полиција