Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Let 3, дај бе не се глупирај аман!
Гледај го видеото. Бомбата пука и тогаш овие тргнуваат во напад и тепаат се живо. Значи ниту еден од нив не е изненаден од бомбата, туку ова е планирана акција за да ги растераат!
Да ја активирал дечкото, реакцијата на полицијава ќе беше многу подруга од тоа што го гледаме.

Има доволно муабет во Фудбал на темава.
Да, затоа и треба да биде во посебна тема. Ја префрлив во Навивачки групи, а во темата ги префрлив и сите мислења поврзани со неа.

Гледај го видеото. Бомбата пука и тогаш овие тргнуваат во напад и тепаат се живо. Значи ниту еден од нив не е изненаден од бомбата, туку ова е планирана акција за да ги растераат!
Да ја активирал дечкото, реакцијата на полицијава ќе беше многу подруга од тоа што го гледаме.

А што треба да направи полицијата после пукањето на шок бомбата ако се изненадени?
Да свртат грб и да почнат да бегаат?

Луѓе, млад дечко изгуби прсти поради нечија вина. Нит треба слепо да се напаѓаат навивачите, нит полицијата.

Мислам дека е глупо објаснувањето „тргаат во напад, значи тие се, знаеле дека ќе пукне“. И да не знаат, мора да реагираат.

Не велам дали знаат или не, зошто не знам, не сум бил таму.

А што треба да направи полицијата после пукањето на шок бомбата ако се изненадени?

Луѓе, млад дечко изгуби прсти поради нечија вина. Нит треба слепо да се напаѓаат навивачите, нит полицијата.

Мислам дека е глупо објаснувањето „тргаат во напад, значи тие се, знаеле дека ќе пукне“. И да не знаат, мора да реагираат.

Кој рече дека треба да бегаат?
Значи нормално е и човечки е на прв момент да си изненаден кога ќе ЕКСПЛОДИРА БОМБА пред тебе. Крај краева, луѓе се, не роботи. А на клипов се гледа како ВЕДНАШ после еклозијата тргнуваат во напад, што значи дека не се ни малку изненадени, туку знаеле што следи.
Дај малку логички размислувајте.

Ова!
Јас искрено на видеото гледам дека откако се случува експлозијата двајца полицајци држат еден комита за рацете без употреба на сила секако, а подоцна и како помагаат на неколкумина повредени, вклучувајќи го и Турчин.

indexkekme-s.jpg

Единствено што ме убедува дека не е монтажа е фацата на дечкото и погледот во бомбата.

Кој рече дека треба да бегаат?
Значи нормално е и човечки е на прв момент да си изненаден кога ќе ЕКСПЛОДИРА БОМБА пред тебе. Крај краева, луѓе се, не роботи. А на клипов се гледа како ВЕДНАШ после еклозијата тргнуваат во напад, што значи дека не се ни малку изненадени, туку знаеле што следи.
Дај малку логички размислувајте.

Брат, јас не велам дека знаеле или не знаеле дека ќе пукне, зошто не знам. Не сакам да шпекулирам зошто е жално пред се за дечкото а и целата ситуација.

Муабетот ми е дека кога си на готовс, не е нормално да се плашиш и да бегаш, туку да напаѓаш, зошто очекуваш да бидеш нападнат.
Одбранбениот систем не ти вели „бегај за да се браниш“ туку „напаѓај за да не настрадаш“.

Не сакам да глумам паметен тука и да продавам муда ама како што вие често знаете да кажете „не коментирајте кога не сте биле на трибина“ така и вас некој треба да ви каже „не коментирајте кога не сте биле во таа ситуација“.

Што се ова, деца по пет години па на петарди ќе бегаат под трибини?

Многу е неблагодарно што ги осудувате сите полицајци а вас ве боли кога за некоја глупост на трибина, поради некој пијан мисир сите јадете ќутек, неправеден се разбира.

Комита Ултрас чекам да се уклучи овде и да го реши типчето по брза постапка
Бреееј,ама се научивте,ако некој има спротивна теорија како Лет3,удри му привремен бан,ептен тастеришате со таа навика ... Аман,и мене не ми се сфиѓа дел од вашите теории ?! Да молам за бан ?!

Не, сериозно, ни на крај на памет не ми е да глумам „адвокат“, особено не на џандариве.
Ама кај видовте дека баш овој што го обележале во црвено ја фрла бомбата? По движењето напред-назад на неговата десна рака ли? Не знам дали го гледате тоа што се случува, или се трудите да го видите тоа што сакате да го видите.

Јас го гледам ова, на фулскрин + 1080p. Џандарот држи пендрек и го движи напред-назад (ваљда бутка, боде или не знам што праи со него). Тоа убаво се забележува од движењето, зошто преку раката му поминува „дршката“. Истиот тој џандар после се трга на страна со пендрекот. Јас тоа го гледам и некако не ми е логично како со истата рака што го држи пендрекот би земал, би активирал и би фрлил бомба. Исто така, не дека ми е јасно зошто некој би земал шок бомба од џандар, ама уште помалку ми е јасно зошто џандар би фрлил шок-бомба (па уште одма до него) кога немаше никаква потреба од тоа.

Нејсе, греота за дечкото. Ќе каже и он што се случило.
Ама ако каже дека навистина ја грабнал и ја активирал, што ќе биде следно? Претпоставувам нешто од типот дека „кучињата“ му се заканиле со живот за да даде таква изјава... Ќе видиме, немил настан во секој случај.

Излишно е да се збори било што,сакатите и во ваква ситуација сакаат да испаднат прави и како они си ја вршеле добро работата а како навивачите се хулигани...
Со овој инцидент се достигна врвот на полициската бруталност,треба да има жртви ли па да се прекине со ова лудило..:confused::(

Брат, јас не велам дека знаеле или не знаеле дека ќе пукне, зошто не знам. Не сакам да шпекулирам зошто е жално пред се за дечкото а и целата ситуација.

Муабетот ми е дека кога си на готовс, не е нормално да се плашиш и да бегаш, туку да напаѓаш, зошто очекуваш да бидеш нападнат.
Одбранбениот систем не ти вели „бегај за да се браниш“ туку „напаѓај за да не настрадаш“.

Не сакам да глумам паметен тука и да продавам муда ама како што вие често знаете да кажете „не коментирајте кога не сте биле на трибина“ така и вас некој треба да ви каже „не коментирајте кога не сте биле во таа ситуација“.

Што се ова, деца по пет години па на петарди ќе бегаат под трибини?

Многу е неблагодарно што ги осудувате сите полицајци а вас ве боли кога за некоја глупост на трибина, поради некој пијан мисир сите јадете ќутек, неправеден се разбира.
Пак ќе кажем, не викам дека требало да бегаат или ја негирам твојата теорија за одбранбен систем.
Чудно ми е што ниту еден од нив не делува ни малку изненадено, па не фрлиле камен бре, бомба пука!

Ама ајде, ќе покаже времето. Иако у ваква држава, све може да се случи. И тебе ќе те наместат дека си бил таму и си фрлил бомба, и ќе немаш право на збор.

а шо му барала во рака бомбата?

Od edna strana dzukeli narkomani i pijanici, od druga gospoda vo fotelji koi ne se sposobni da organiziraat natprevar so 7000 gledaci i policija bez mozok. Jasno e koj e vo prednost vo celava situacija i koj e krajniot epilog.

На 20 души им пратиле 30 цајкани...тоа е проблемот. Пошто нели овие се хард кор навивачи и наместо 10 минути маваат пцовки 90 мин, абе остајте ги децата да си навиваат и доста вежбавте сила на нив неспособни едни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom