Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Ubavo vikas deka Nema sansi da mavta so bombata, zatoa sto slikata e montaza od mvr, bombata puknala megju nozete na drugite a turcin pri obid da ja zeme I frli vo delot na terenot mu puka vo raka.
левучар е што се обидел со лева рака да ја земе и фрли?

Ubavo vikas deka Nema sansi da mavta so bombata, zatoa sto slikata e montaza od mvr, bombata puknala megju nozete na drugite a turcin pri obid da ja zeme I frli vo delot na terenot mu puka vo raka.
:facepalm:

Сликата е скриншот од ВИДЕО снимано од луѓе на МВР. Видеото е кај нив, најверојатно ќе го објават на нивниот YouTube канал, па ќе си видиш и сам.

Не е левучар.
не знам тогаш шо барала бомбата во левата рака, инстиктивно во дел од секунда човек да посегне по нешто без добро да размисли - ќе посегне со раката со која се служи - левучар со лева, деснак со десна. Значи ако во дел од секунда видел бомба и решил да ја земе, ќе ја земел со десна не со лева. То е чудно. Како се нашла во левата рака.
Тие бомби се активираат 1-2 секунди од како ќе бидат фрлени. Нема да седи на земја и шишти 10 секунди па да мислиш и размислуваш шо да правиш, Јас лично ако би ја видел на земја одма би се свртел со грб и би се наведнал, или можеби би ја шутнал, но никако не би се наведнувал да ја земам. Никако.

• Ми се допаѓа
Reactions: dbt
A ako jas te butnam a ti probas da se zadrzis ili se tegneme ne moze da mi ostane vo raka (bombata)?
ЕБР никогаш не БУТА со раце за да разнеси толпа туку то го прај со штитојте. Бомбата му е зад штитот, јадиш пендраци и имаш време и начин да му земиш бомба на џандаро ?
Ама од кај да знајш ко не си бил на трибина.
A зошто воопшто му била бомбата во рака? лева или десна не е битно, и да се наведнал да ја земи од земја - со десна би ја зел.... шо мајка му барала бомбата во раката??
За да фрли настрана да нема повредени, логично.

За да фрли настрана да нема повредени, логично.
Не е логично пошто ете има повредени и тоа потешко. Да си пукнеше на земја немаше да има вакви последици. Значи ја направил НЕлогичната работа.

A зошто воопшто му била бомбата во рака? лева или десна не е битно, и да се наведнал да ја земи од земја - со десна би ја зел.... шо мајка му барала бомбата во раката??

A kakov e toj policaec sto ispusta vakvo nesto od raka ili pak si dozvoluva da mu go zemat?

ЕБР никогаш не БУТА со раце за да разнеси толпа туку то го прај со штитојте. Бомбата му е зад штитот, јадиш пендраци и имаш време и начин да му земиш бомба на џандаро ?
Ама од кај да знајш ко не си бил на трибина.

https://www.youtube.com/watch?v=u0A8-dTauHY
ај види убо снимката и во колку случаеви полицајци без штит беа непосредно до навивачи и опколени со навивачи и колку можности имало да му се земе бомба

Пажливо гледајте после 8 секунда џандаров спушта нешто на земја и за 2 секунди бум.

Не е логично пошто ете има повредени и тоа потешко. Да си пукнеше на земја немаше да има вакви последици. Значи ја направил НЕлогичната работа.
Па не успеал да ја фрли настрана. Ко ја фатил, пукнала.
Како немаше да има повредени ако пукнеше на земја ко имаше 5-6 души околу и над неа ?

На снимката горе убаво се гледа дека експлозијата е доле на циментото така да што повеќе да коментираме.

Нема логика бомбата да му експлодирала високо во воздух како на сликата на мвр а сите други имаа повреди по нозете.

Плус на видеото после експлозијата се гледа како мвр тргнува во акција на истиснување на Комити . Можда и тоа било планот, шок бомба и ги истиснуваш бркаш од трибина. Али изгледа не очекувале некој да проба со рака да ја земе.

За другото колку што знам, тие што имаат солзавец и бомби секогаш се назад позади кордонот.

Па не успеал да ја фрли настрана. Ко ја фатил, пукнала.
Како немаше да има повредени ако пукнеше на земја ко имаше 5-6 души околу и над неа ?
Ете пукна на земја, имаме неколку полесноповредени и еден без дланка.
Не трбаше а ја зема. Можеби инстиктивно посегнал ппо неа, али не смееше, да ја стаеше ќе беше и тојсо некоја исеченицана нога или изгоретина но немаше така лошо да помине

Сега пак го гледам видеото на 365.com и мене скоро сигурно ми делува ова на планирана акција.

Шок бомбата експлодира и целиот кордон почнува да се движи да ги истиснува Комити надвор. По мене ова е планирана акција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom