Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа и ќе добие кривична пријава за загрозување на безбедност.
Чекај бе што бегаш сеа од темата, за добивањае ќе добие, гарант и неколку години затвор од диктаториве ќе добие, тоа на сите ни е јасно дека тука во оваа држава нема правда, секкао ќе пробаме максимум да му помгонеме и да докажеме дека државата е виновна, ама тоа не е поентата.
Поенатат е како на сликиве од МВР бомбата му е во десна рака, а него повредена му е левата??? Ете кажа дека си ја префрлал, ама по положбата на раката нема шанси да ја префрлал како тогаш дошло да денсата рака му е здрава а левата партали?

Јас овака како лаик за шок бомби според оправдувањето шок бомба пука за 2 секунди една работа не ми е јасна.За да ја активираш бомбата прво треба да ти е у рака да ја активираш па да ја фрлиш ако таа пука за 2 секунди тогаш секогаш ќе загазуват оние што ја фрлат а не врз тие што е фрлена или грешка сум.

И како се повредени другите во нозе ако бомбата пукнала над глава?

Ај еве јас ќе ви објаснам.
1. Типов ја земал бомбата од полицаец.
2. Се чаталел со неа пред полицијата притоа држејќи ја во десна рака.
3. При цела таа гужва и префрлување од една рака во друга случајно или намерно го извадил прстенот и бидејќи не ја држел рачката - му пукнала во рака.

Поедноставно за џвакање е ова: шок бомба пука за 2 секунди. НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ, ако полицаецот ја фрлил - навивачот да ја фати и да ја мафта во воздух. Значи ДЕФИНИТИВНО е одземена и активирана (најверојатно од невнимание).

Btw тие слики се исечоци од видеа на МВР. МВР постојано има камери насочени кон навивачите баш заради вакви ситуации.
Абе ти дали си нормален..? Он да не жонглирал и онака од заебанција ја откачил и си ја разнел раката?
Не го познаваш човекот и немаш право да шириш невистини. Не бев сведок на настанот ама 100000 % сум сигурен дека Турче не ја украл бомбата..па уште и да жонглира со неа за да повреди други.

Ај еве јас ќе ви објаснам.
1. Типов ја земал бомбата од полицаец.
2. Се чаталел со неа пред полицијата притоа држејќи ја во десна рака.
3. При цела таа гужва и префрлување од една рака во друга случајно или намерно го извадил прстенот и бидејќи не ја држел рачката - му пукнала во рака.

Поедноставно за џвакање е ова: шок бомба пука за 2 секунди. НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ, ако полицаецот ја фрлил - навивачот да ја фати и да ја мафта во воздух. Значи ДЕФИНИТИВНО е одземена и активирана (најверојатно од невнимание).

Btw тие слики се исечоци од видеа на МВР. МВР постојано има камери насочени кон навивачите баш заради вакви ситуации.
добро и ќор ќе види кој ја има фрлено бомбата , ете има и видео доказ , еден ја подава на друг и овој ја фрла видете и самите од видеото од 10 до 15 секунда
еве ви слика да видите појасно од кај започнува !!!!

http://prntscr.com/49bw7h
погледни го добро видеото, пушти си го HD full screen , од 10 секунда до кај 16-17 трае цел инцидент, еден џандар со десна му подава на друг џандар во лева рака нешто, овој ја префрла на десна и покрај оградата ја фрла напред и после 1.5 секунди пукнува. ете и слика да знаеш во кој џандар да гледаш ..

Јас овака како лаик за шок бомби според оправдувањето шок бомба пука за 2 секунди една работа не ми е јасна.За да ја активираш бомбата прво треба да ти е у рака да ја активираш па да ја фрлиш ако таа пука за 2 секунди тогаш секогаш ќе загазуват оние што ја фрлат а не врз тие што е фрлена или грешка сум.

http://en.wikipedia.org/wiki/M84_stun_grenade

Detonation mechanism : M201A1 time-delay fuse (1.0 to 2.3 seconds)

Не знам дали се овие истите што и нашите ги користат

Абе ти дали си нормален..? Он да не жонглирал и онака од заебанција ја откачил и си ја разнел раката?
Не го познаваш човекот и немаш право да шириш невистини. Не бев сведок на настанот ама 100000 % сум сигурен дека Турче не ја украл бомбата..па уште и да жонглира со неа за да повреди други.
Повредата е од држење на бомба во рака. Дали тој ја активирал, дали се наведнал да ја земе и фрли на друго место ќе се види, но факт е дека бомбата непосредно пред да пукне - му била во раклката. И ако се наведнал да ја земи од земја - не требало то да го направи. Инстиктивно, секој би шутнал такво нешто, а не да се наведнеш и да ја земеш.
Мислам дека видео снимката ќе покаже што точно се случувало.

Чекај бе што бегаш се од темата, за добиваае ќе добие, гарнат и неколку години затвор од диктаториве ќе добие, ама тоа не е поентата.
Поенатат е како на сликиве од МВР бомбата му е во десна рака, а него повредена му е левата??? Ете кажа дека си ја префрлал, ама п оположбата на раката нема шанси да ја префрлал како тогаш дошло да денсата рака му е здрава а левата партали?

И како се повредени другите во нозе ако бомбата пукнала над глава?
А каде гледате на сликите дека баш тогаш пука бомбата? o_O

Секоја рачна граната се активира кога при изваден прстен нема да ја држиш рачката. Т.е., ако го извадиш прстенот, но ја држиш рачката - нема да пукне, ќе можеш да го вратиш прстенот назад. Но ако не ја држиш како што треба, т.е. ако не ти е прилепена рачката за бомбата - таа пука. Моја претпоставка е дека баш ова и се случило. Случајно или не го извадил прстенот, но ја држел погрешно - рачката летнала и по 2 секунди бомбата му пукнала во рака.

Да тие се со кратко палење, баш ради тоа да не може некој да се наведни да ја земе да замавне и да ја фрли назад, ако гледаш по демонстрациите многу често ќе видиш како пукаат во воздух, нема ни време да падне на земја.

Не го познавам човекот, но ги познавам бомбите и како се активираат. Веќе објаснив дека нема теоретски шанси бомбата да е фрлена од полицаец и навивачот да има доволно време да мавта со неа над глава.

Дури и да не се тие сите шок бомби функционираат на ист начин, и времето за активација е тоа.

Се ова се очекуваше, е сега казна за Турче и другите повредени, не ми е јасно зошто е приведен дечкото во бело што чукаше џандарот со пендракот во оградата да му отворат (сезане отвори се) глуп неписмен албанец

Бомбата во десна рака, левата му ја нема, аххх бе ваква подмолна диктатура е многу пострашна и по болна од онаа на Хитлер!!

ми врие во душата!!! :mad::mad::mad:

Логично е со лева да го извади осигурачот со десна да ја фрли веќе ако намерата била да ја фрли од каде левата рака повредена?

Бомбата во десна рака, левата му ја нема, аххх бе ваква подмолна диктатура е многу пострашна и по болна од онаа на Хитлер!!
A зошто воопшто му била бомбата во рака? лева или десна не е битно, и да се наведнал да ја земи од земја - со десна би ја зел.... шо мајка му барала бомбата во раката??

Не го познавам човекот, но ги познавам бомбите и како се активираат. Веќе објаснив дека нема теоретски шанси бомбата да е фрлена од полицаец и навивачот да има доволно време да мавта со неа над глава.

Дури и да не се тие сите шок бомби функционираат на ист начин, и времето за активација е тоа.

Ubavo vikas deka Nema sansi da mavta so bombata, zatoa sto slikata e montaza od mvr, bombata puknala megju nozete na drugite a turcin pri obid da ja zeme I frli vo delot na terenot mu puka vo raka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom