Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Платил курац. Казната е мин 7000 куни, а не 1500. Или ова е џандарска математика :facepalm:

Fokata e zastitena kaj niv so zakon toa znaci nema prioganje nema galenje nema tepanje i plus jasno mu piselo deka ne treba da se cepkat e sega koga se napravil pameten si zasluzuva kazna, a toa sto novinarite malku ja napumpaa cela rabota toa e drugo samo kutro Makedonce mislese kako tuka ke pravi sto mu dusa saka i ke pomini nekazneto

Fokata e zastitena kaj niv so zakon toa znaci nema prioganje nema galenje nema tepanje i plus jasno mu piselo deka ne treba da se cepkat e sega koga se napravil pameten si zasluzuva kazna, a toa sto novinarite malku ja napumpaa cela rabota toa e drugo samo kutro Makedonce mislese kako tuka ke pravi sto mu dusa saka i ke pomini nekazneto

Абе ај леле.......Ако е законски заштитена таа медвједица,зашто не ограничат движење на народ таму,да се забрани бањање и сл. на тој дел.Може ја ќе легнам а медведицата да дојде и да ми го изеде пешкирот,а ја несмеам да ја пипнам пошто џандар набљудува и само чека да пише казна.

Pa mislam kazaa deka bil toj del zagraden i plus ona ne go napadnala tuku toj i se priblizil da ja giba taka da pak e toa prekrsok i plus ako ne sakas da bidis vo nivna blizina ke odis na odmor na drugo mesto

Абе ај леле.......Ако е законски заштитена таа медвједица,зашто не ограничат движење на народ таму,да се забрани бањање и сл. на тој дел.Може ја ќе легнам а медведицата да дојде и да ми го изеде пешкирот,а ја несмеам да ја пипнам пошто џандар набљудува и само чека да пише казна.
заштитена со закон - значи привилегована исто ко што може да влезат неколку типои од обезбедување во кафиќ а ти таман се спремаш да му туриш шпанска мушичка на девојката во пијачка, и велат СИТЕ НАДВОР, ПРЕМИЕРОТ ИДИ ОВДЕ.... и ти земаш невестата и ја носиш во некој мрачен влез додека тој шо е привилегиран се башкари во твоето сепаре.

Фразата заштитен ко поларна мечка доби нова димензија...заштитен ко средоземна фока.

Малце ја напумпаа ???
Ако за тебе ова е малце што е тогаш многу.

ако реално сакат да ја заштитат ќе биде сместена у зоолошка и само ќе одиш да ја гледаш. чиа сопственост е фоката заградена на плажата ? самите свесно а оставиле незаштитена од секакви туристи (а овој ни крив беше унаказан низ медиумите како сериски убиец)

Ти некако слабо разбираш :)

Животно кое е од загрозен вид не се чува во заробеништво.

Тоа е така од повеќе причини, меѓу кои, стресот кој се јавува кај животното (диво животно и домашно не е исто) поради живеењето во средина која е тотално различна од природната, па самото тоа води кон поголеми шански да умре поскоро и без да се размножи.
Во својата природна средина шансите да опстои видот се далеку поголеми од било кој базен.

Просто е, многу.

Ти некако слабо разбираш :)

Животно кое е од загрозен вид не се чува во заробеништво.

Тоа е така од повеќе причини, меѓу кои, стресот кој се јавува кај животното (диво животно и домашно не е исто) поради живеењето во средина која е тотално различна од природната, па самото тоа води кон поголеми шански да умре поскоро и без да се размножи.
Во својата природна средина шансите да опстои видот се далеку поголеми од било кој базен.

Просто е, многу.

оо ти сложена многу објасни ЖООШТО постоат Зоо и жоошто не умират тиа таму животни. треба да е лесно воа за тебе хехе

оо ти сложена многу објасни ЖООШТО постоат Зоо и жоошто не умират тиа таму животни. треба да е лесно воа за тебе хехе
Факт е дека животните помалце време живеат во зоолошка.
Условите во зоолошка се косат со нивните природни навики.
А зошто постои зоолошка, едноставно е, за праење кеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom