Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Медведицата после контактот со македонецот останала трудна :pos:

Јас да бев ќе и го забодев на фоката , и така јако ќе ја оплодев што за година дена хрватите ќе можеа да ја стават на менито по луксузните ресторанти поради пренаселеност од таа врста.

Ебате усташите гадни , гомна да јадат.

Не можам да разберам како толку се припотресуваат за животни,па казни не знам што,па и фама се дига по медиумиве.Ако не и нека стават казна за сликање на животни воопшто,пошо им смета блицот у очи коа им удара.Ја погалил и што,заштитена со закон...Ако имаше 50тина фоки на брегот,тогаш би требало луѓето да ги напуштат плажите за да не им сметааат додека непречено се сончаат на морскиот брег.Поготово ако има гласна музика,да се намали да не им го оштети слухот,пошо да,ФОКА Е !

Па и медиумиве за к*р не ги бива.

Многу го потите, ете си имало закон кој и да ја чепка дали наш или хрват ќе плати казна, е сега овој што бил на диво таму е друга работа. Плус и новинариве ќе го преувеличат ова триста, ко да ја нападнал и ја давел ебаго, затоа и не ги поднесувам тие паразити, од нив патиме.

Океј ова, во право си, него муабетот е што се крена фама дека ја претепал фоката, а врска си нема. Ајде не бил легално во државата, нека го казнат, не смеел да ја допира фоката, нека плати парична казна, ама толкав хајп се напраи што е просто ненормална работа. Сега Хрватите не мразат како народ, се ругаат луѓе по ФБ, хаос..., хаос за сосема безвезна работа.

Секое чудо за три дена.Да дојде до меѓународна омраза за една фока не ми се верува.Треба далеку пострашни работи да се случат меѓу нашите народи за да дојде до тоа.Виновен е што ја допирал фоката, тоа е јасно како бел ден, е сега ова за нелегалниов престој ми е уште некако мистерија, а можеби Струмикс има право.

Уффф, шо неќам вака ко ќе налетам на лице со посебни потреби... ај пополека, ќе ја истераме работата. Човекот, исто спаѓа во категорија на животни. Организам е, не е машина, подложен на сите природни закони како и друг организам, (се раѓа, јаде, спие, старее, умира...) со закон е заштитен, да не смееш да го убиваш, малтретираш, затвараш.... Од друга страна не сите животни се заштитени, пример кокошка, свиња, скуша, теле, зајак... мојш да одиш да ги тепаш да ги јадеш да ги врзуваш..... ич да не се секираш, но некои живи организми (човек, фока, рис, белиот носорог...) не смееш освен со посебна - специјална дозвола. Значи човек е заштитен со закон како и фоката, тебе некој ако те избрка или допира против твоја воља - исто законот ќе го казни.
Исто гледам абер немаш што е то заштитено животно. Тоа не значи дека треба да се затвара во золошка. То е многу погрешно мислење. Заштитеното животно треба да биде поштедено од вплеткување на човек и цивилизацијата во нивната средина, нивниот живот. Да се остават на мира во нивни животни срединиа не да се затвараат. Плажата беше нивна животна средина иљадници години пред да се појави туристот на неа. Ние им ги одзедовме нивните животни средини, ги изменавме, ги протеравме... најмалце што можеме да направиме сега е да ги оставиме на мира, да не ги гибаме. Замисли шо би било кога секој турист (неколку иљади на плажа) би сакале да ја галат да ја земат в раце да се сликаат со неа.

ако реално сакат да ја заштитат ќе биде сместена у зоолошка и само ќе одиш да ја гледаш. чиа сопственост е фоката заградена на плажата ? самите свесно а оставиле незаштитена од секакви туристи (а овој ни крив беше унаказан низ медиумите како сериски убиец)

ако реално сакат да ја заштитат ќе биде сместена у зоолошка и само ќе одиш да ја гледаш. чиа сопственост е фоката заградена на плажата ? самите свесно а оставиле незаштитена од секакви туристи (а овој ни крив беше унаказан низ медиумите како сериски убиец)
Абе каква зоолошка, треба во дивина да живее.
Импровизирана дивина and the real shit не е исто, потешко се развива животното, може и деформитети да се јават и по краток животен век има во во импровизирана околина односно во зоолошка.

многу детско размислување, животните не постојат за да ги гледаме ние, си имаат тие свој живот свои навики, свои потреби. Таа фока не постои за да јас и ти ја гледаме во золошка. Постоење на еден вид во природа условува а и е условено од постоење и на други видови. Према тебе зошто воопшто да има такви животни, нека ги исликаат нек напрат 3Д анимации и нека ги убијат сите. Оти да не можам да одам на пелистер и ловам рисови? шо корист некој има видено од рис?? ако сакат да сочуваат некој нек го пикнат во зоолошка..... шо корист од мечки по планини, тие и штети прават, слегуваат на зима до села, прават штети... нек се дозволи слободен лов на нив, неколку примероци нека се затворат во золошка колку за децата да гледаат се друго - слободно нека се фаќа и убива.... Према тебе ако човек нема корист од некое живтно - не треба ни да се замара со нивна судбина. Таа плажа е и нивна животна средина, нивен свет. Рачунај тебе некој ако те брка од твојата животна средина, или ако ти досаѓа, те допира против твоја воља.

10562947_10204416534323845_3939426588576223157_n.jpg

Е камо да е вака во Македонија,па да ги истераме ЅИВРАШИТЕ што се тука нелегално,па дури почнаа и да се котат.
Треба да ни ја позајмат фоката :ROFLMAO:
И после ќе им направиме местенка ;)
:vozbud:PERFECT PLAN ! :vozbud:

Шо стори неразбирање бе.....

Го распнаа човекот, го убија човече, јас кога прочитав мислев којзнае што направил, викам идиот умоболен некој тепал фока, тоа човек ја пипнал. Во ред, забрането било, ок, ама се претера со хистеријата, жал ми падна за човекот.

Го распнаа човекот, го убија човече, јас кога прочитав мислев којзнае што направил, викам идиот умоболен некој тепал фока, тоа човек ја пипнал. Во ред, забрането било, ок, ама се претера со хистеријата, жал ми падна за човекот.

Да ги прочиташ само хистеричните коментари од Хрватите по јутуб и Хрватски медиуми што пишуваат ќе помислиш дека овие се излезени некаде од некоја Амазонска џунгла и ова им е прв контакт со цивилизација. Стварно не ми е јасно зошто се претерува до овој степен, го казнија човекот, го протераа од Хрватска со забрана од 5 години и мислам дека тука треба да заврши се. Јас на негово место би ја тужел Хрватска за нарушување на угледот и човековите права.

Да ги прочиташ само хистеричните коментари од Хрватите по јутуб и Хрватски медиуми што пишуваат ќе помислиш дека овие се излезени некаде од некоја Амазонска џунгла и ова им е прв контакт со цивилизација. Стварно не ми е јасно зошто се претерува до овој степен, го казнија човекот, го протераа од Хрватска со забрана од 5 години и мислам дека тука треба да заврши се. Јас на негово место би ја тужел Хрватска за нарушување на угледот и човековите права.
Нема причина да тужи хрватска, треба да тужи хрватски весници кои објавија така, али да тужиш хрватски весник пред нивни судови а ти си протеран на 5 години, значи со тамошни адвокати со застапници.... тешко

Нема причина да тужи хрватска, треба да тужи хрватски весници кои објавија така, али да тужиш хрватски весник пред нивни судови а ти си протеран на 5 години, значи со тамошни адвокати со застапници.... тешко

Па немора во Хрватска, има други судови во Европа каде може да си ја бара правдата и оштетата. Стразбур, Хаг итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom