До и Од модераторот на подфорум Религија

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Ти реков јас дека си комунист.
:pos: мики со протестантите, ти со комунистите, .................... абе човече, кои само фрустрации ги имаш од нив. еднаш на атеист, друг пат не знам на кого беше, сега и мене ли ми го прикачи тој епитет? е што ти прават неостварените желби гурџи :cautious:

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Николчо, директо прашање до тебе.
Дали ќе дозволиш твоите деца да бидат членови на некоја секта?
Прашањето не е ОФ ТОПИК оти е од религиозен карактер.
Јес да е персонално, али го оцртува твоето поимање на поимот религија.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Зошто на темата Секти е баниран само Bog а другата страна, која не е ни најмалку подобра во комуникацијата, не е банирана.
Пак ли селктивност и пристрасност. Тоа всушност стана одамна јасно, но малку барем воздржувајте се од ваква очигледност.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Имаш одговор на таа тема, од мене. :)
Бидејќи чувствувам дека јас сум „другата страна“ во твојот ум! ;)
Ете и модераторите да прочитаат (ти обвинуваш дека исти „вокабулар“ сме имале, а јас никаде не користам безобразни зборови како овој момчакот кој што може татко да ти биде):

Мојот вокабулар е одличен... јас знам „да го навредам“ соговорникот и само тој да разбере дека навредата е наменета за него - нема безобразни зборови и глупости! Доста со обвинувања бесцелно!
Имам и доказ :)
Ете, правев како соговорникот што е баниран и за кој сите запнавте да се врати, на една тема, со исти зборови му враќав како тој што прави насекаде - и добив бан на таа тема (исто и тој, нели), само за да укажам дека не е до човекот во врска со бановите, ами до начинот на зборување и оформување на мислите! Простачки размисли е лесно да се напишат за да некој „се навреди“ на форумот. Повеќе навредува мислата со кој тоа си седнал да муабетиш, а не тоа што е кажано од другиот, ако мене ме прашуваш!
Сепак, имаш право да го браниш братот „по вера“. Нормално. “ -- Јас бре на темата Секти :)

П.С. И да, форумов е за да те навредува некој, за жал! Види го подфорумот Религија само! Верите им збворуваат едно, тие прават друго! Не гледам ниту еден пост каде што не се навредувате во името на вашите религии! А вие се лутите на еден Хептаграм, кој што е само еден!

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Имаш одговор на таа тема, од мене. :)
Бидејќи чувствувам дека јас сум „другата страна“ во твојот ум! ;)
Ете и модераторите да прочитаат (ти обвинуваш дека исти „вокабулар“ сме имале, а јас никаде не користам безобразни зборови како овој момчакот кој што може татко да ти биде):

Мојот вокабулар е одличен... јас знам „да го навредам“ соговорникот и само тој да разбере дека навредата е наменета за него - нема безобразни зборови и глупости! Доста со обвинувања бесцелно!
Имам и доказ :)
Ете, правев како соговорникот што е баниран и за кој сите запнавте да се врати, на една тема, со исти зборови му враќав како тој што прави насекаде - и добив бан на таа тема (исто и тој, нели), само за да укажам дека не е до човекот во врска со бановите, ами до начинот на зборување и оформување на мислите! Простачки размисли е лесно да се напишат за да некој „се навреди“ на форумот. Повеќе навредува мислата со кој тоа си седнал да муабетиш, а не тоа што е кажано од другиот, ако мене ме прашуваш!
Сепак, имаш право да го браниш братот „по вера“. Нормално. “ -- Јас бре на темата Секти :)

П.С. И да, форумов е за да те навредува некој, за жал! Види го подфорумот Религија само! Верите им збворуваат едно, тие прават друго! Не гледам ниту еден пост каде што не се навредувате во името на вашите религии! А вие се лутите на еден Хептаграм, кој што е само еден!
Тешко се контролира егото, а некои воопшто не го ни контролираат,а дури и обратното.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Тешко се контролира егото, а некои воопшто не го ни контролираат,а дури и обратното.
И ти ли се најде да пишуваш за его, и тоа во негативна конотација, за некој друг?
Нека Исус Христос ти ги прости гревовите во овие твои духовни битки!

Не мислам на оваа тема да се расправам, само разобличувам дека некои луѓе треба да се банираат за навек, никој да не ги чита, бидејќи се безобразни и не знаат како да си го контролираат бесот!

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
И ти ли се најде да пишуваш за его, и тоа во негативна конотација, за некој друг?
Нека Исус Христос ти ги прости гревовите во овие твои духовни битки!

Не мислам на оваа тема да се расправам, само разобличувам дека некои луѓе треба да се банираат за навек, никој да не ги чита, бидејќи се безобразни и не знаат како да си го контролираат бесот!
Се враќаш на патот од кај што си скршнал тоа е добро, ме радува.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Христијанска работа... се радуваат што некој го споменува Исус!

Батали ти мојот пат... радувај се, тоа веќе е подобро! Радувај се идејќи нема никој сличен на тебе ни на Земјата ни на небото, ниту во пеколот!
И се надевам разбра каде погреши со обвинувањето и поистоветувањето на моето пишување со нечии туѓи бесрамни и простачки зборови! Модераторите разбираат и се знае дека не треба да се навредува со безобразлук, ами со ум! :)

И да:
There is no god but man - Liber Oz ;) (сега ќе ти падне радоста, штета)

Dio7

Apsolut
Член од
14 јули 2014
Мислења
10
Поени од реакции
1
Ајде малку подлабоко да навлеземе во тоа што е навреда и кој кого навредува.

Освен Усаин никој друг немам навредено. Зошто го правам тоа? Затоа што тој секогаш почнува прв да навредува.Ме нарекува со име кое не ми е ник, а за мене тоа е навреда,скоро на секој пост го спомнува моето место на раѓање и живеење иако нема поим дали се точни.На сето тоа јас му враќам со соодветно име, Усаин, и со место на живеење во Шутка, оти Усаин само таму може да живее.А тоа дека е педер се знае, затоа што таквите се секогаш против религиите и завршуваат во секти.

Нека ми каже Ипсимус дали спрема друг се понашам така?
Дали него лично го имам навредено?

Модераторот слободно може да ги погледне сите постови во кои секогаш хепта почнува прв со неточни етикети и ставање на имиња несоодветни на тие што се користат на форумов. Ако за него се навреди Усаин, Шутка и педер, тогаш и за мене се навреди Сашко, Виница и сељак.

Простачко е тоа кога тие го навредуваат Христијанството дека е секта, кога цел свет го признава за религија, имам и објаснето која е разликата меѓу секти и религија, само тие преминуваат преку тоа како ништо и пак истото го прават. Кога јас тоа го правам за нивната секта, која цел свет ја нарекува секта, тие одма пријавуваат.

Меѓутоа сметам дека тие не се криви, ова им е единствен начин за пропаганда, па кога ќе наидат на некој како мене, единствен спас им е да ме отстранат од форумов со пријавување.Модераторите не навлегуваат во тоа кој прв почнува со навреди, битно им е кога стигне пријава да го остранат постот и да го казнат членот.
За разлика од нив јас не пријавувам, само им враќам со тупаница на нивниот шамар, да не мислат дека сите христијани го вртат секогаш другиот образ.

Ова е реплика на која сум спомнат и модераторот не би требало да го избрише постот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Простачко е тоа кога тие го навредуваат Христијанството дека е секта, кога цел свет го признава за религија, имам и објаснето која е разликата меѓу секти и религија, само тие преминуваат преку тоа како ништо и пак истото го прават. Кога јас тоа го правам за нивната секта, која цел свет ја нарекува секта, тие одма пријавуваат.
Христјанството првите 4 века беше секта.
Непризнаена од државата.
Ако прифатииш дека тоа секташко христијанство е погрешно и неправилно, можеш тогаш и за сите денешни секти да го бараш истото. Апостоли и евангелисти кои пишувале и делувале во првите 4 века од христијанството - према тебе и твојата дефиниција - биле секташи а токму нив ги земаш како репер и како показател за некои религиозни тврдења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.287
Поени од реакции
12.279
Виница ти е навреда?
Сашко ти е навреда?
Ок, нема да коментирам...

Ете пак навреди! А немаш потреба од тоа, нели... зошто се нервираш ако јас или било кој зборува тоа што го зборува за религиите? Со навреди ќе го промениш размислувањето на некој?

Рековме дека тука сите навредуваат овој или оној, таква е темата нели: религиозна љубов кон другите! Скриено, но доволно јасно за тој кон кој што е насочена таа „љубов“.
Работата е да не се користат простачки и безобразни зборови што ги користиш ти! Ако не знаеш како да ме навредиш, скокај ги моите постови, моите размисли за било што тука на подфорумот Религија. Запаѓаш само во проблеми така.

И без разлика дали ти си навредил еден или повеќе луѓе со простачки говор - тоа е против правилата! Има начини и начини ако сакаш да ме толку навредиш! Сакаш да ти кажам како може да ме навредиш навистина?

И твојот нов nickname е против правилата! @Олимпија треба и тоа да го провери или администраторите! Кога си баниран, издржи, форумот е вечен :)

П.С. И не се педери луѓето кои не сакаат христијанство или ислам! Не е во ред така да зборуваш! ;)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Модераторе.
Јас мислам дека 3 профили се многу. Ајде, да ги користеше за нешто добро, паметно и убаво. Но тој навредува. Сакав и сеуште сакам со него нормално да разговарам. Не знам зошто се опира!?
Најпаметно би било темата Прашања за Телемата/Телемитите да се премести. Така нема да бидат навредувани од негова страна. Зш вака ќе добие бан, прави нов профил и повторно замара и навредува.
Самиот рече ако се премести темата ќе ги остави на мира.

Тука сме да се опуштиме и релаксираме. Не да се навредуваме и нервираме. Не гледам никаква логика да правиш профил и да го користиш карајќи се и навредувајќи. Ако тоа го полни човека, тогаш сметам дека е далеку од она нормалното и е еден вид лечење комплекси.

Бог или Дио7.
Дај малку релаксирај се. Не гледам причина за таков однос. Мислам опушти се. Тој однос е навистина е сељачки. Што ако денеска некого не навредиш? Мислам дека денот ќе ти помине и без придавките „секта“, “заспани“, “хехе глупави“ и сл. Или “не размислувате“. Дискусијата е размена на мислења, а не размена на навреди.
Како има христијани кои имаат нормален однос иако се на твоја страна?

Ти реков дека единствен сум што те молам да се смириш. Смири се. Што било било. Едноставно рипни ја таа тема (доколку не се премести, но јас не се мешам, едноставно кажувам како би било подобро за нив, и за тебе, секако). Или давај негативни критики, но без навреди. Ова е добро решение, нели?

Да имаше однос, до сега можеби ќе беше и модератор. Ќе имаше прилика да бришеш мислења или да и попушташ да едната страна, знаејќи те. Но вака само се рушиш.
Што да ти кажам друго? Друга тема!? Преокупиран си со Религија, што е во ред. Само подобри го односот.:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Модераторе.
Јас мислам дека 3 профили се многу. Ајде, да ги користеше за нешто добро, паметно и убаво. Но тој навредува. Сакав и сеуште сакам со него нормално да разговарам. Не знам зошто се опира!?
Најпаметно би било темата Прашања за Телемата/Телемитите да се премести. Така нема да бидат навредувани од негова страна. Зш вака ќе добие бан, прави нов профил и повторно замара и навредува.
Самиот рече ако се премести темата ќе ги остави на мира.
Значи и желби да му исполнуваме? Нека му се забрани пристап на темата, зошто да се преместува темата?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Значи и желби да му исполнуваме? Нека му се забрани пристап на темата, зошто да се преместува темата?
Прво јас немам никакви познавања за Телемата (тоа го знеш) и она што го знам го научив на форумов. Ова мислење ми е формирано благодарение на еден коментар на Хепта кој рече дека тој уште на самиот почекот мислел и рекол дека темата не припаѓа тука.
Мене искрено ми е сеедно. Ќе најдам, дали тука дали таму, некое интересно прашање во врска со вашиот законик и ќе го поставам.

А што се однесува проблемот со членот. Гледаш дека ве тормози правејќи се чукнат со новиот профил (да се го барам сега) и секој ден пишува по нешто. Значи твоево би било најпаметно, но наоѓа дупки и се празни психички во истите. И со самото тоа вас ве нервира и навредува.

Kajgana Shop

На врв Bottom