Измалтретирана хрватска фока!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Океј ова што и да и правел на фоката.
Ама медиумиве како кењаат.
:гомце:

And on the other side ...
10563043_490016337768769_107521051173069139_n.jpg

10544792_490095701094166_1967095875250746413_n.jpg

Bt8tEuRCUAAaH1f.jpg

Bt4bRdrIgAA3dlM.jpg

Не кревајте паника без потреба:
Чоеко освен што ја погалил фоката а не смеел (имало и табли за тоа низ плажа) бил и ИЛЕГАЛНО во Хрватска, без документи за престој. Така да за гибање на заштитено животно добил парична казна а е протеран ради илегален престој.

Policajci su odmah po dojavi stigli na mesto događaja i utvrdili da je državljanin Makedonije počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti prirode, zbogčega mu je odlukom nadležnog suda izrečena novčana kazna od 1.500 kuna, koju je muškarac odmah i platio. Takođe je utvrđeno da Makedonac nezakonito boravi na području Republike Hrvatske pa je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, uhapšen i doveden u prostorije policijske stanice, a posle sprovedenog kriminalističkog istraživanja proteran je iz Hrvatske na period od 5 godina.

Леле стварно претераа, како кажуваа на вести јас мислев черепот и го пукнал.Ама добро Хрватска си има такви закони,не ме чуди кога за убиство на змија се плаќа не знам колку не па за вознемирување фока.А и човеков може првпат гледа во живо па се израдувал.Јас ептен би се израдувала,многу се слаткички.
https://www.youtube.com/watch?v=kVEREj_BQi8

А добро како тоа бил нелегално во Хрватска?
веројатно немал документи кога и како влегол[DOUBLEPOST=1406903296][/DOUBLEPOST]
Леле стварно претераа, како кажуваа на вести јас мислев черепот и го пукнал.Ама добро Хрватска си има такви закони,не ме чуди кога за убиство на змија се плаќа не знам колку не па за вознемирување фока.А и човеков може првпат гледа во живо па се израдувал.Јас ептен би се израдувала,многу се слаткички.
https://www.youtube.com/watch?v=kVEREj_BQi8
тоа е со закон заштитено животно, не е домашно галениче, на плажа не било да се сунча, а типот шо и пришол и ја допирал ја избркал од плажата. За то го казнија парично, а го протераа оти бил во Хрватска илегално.

ако е заштитено и е единствен примерок шо кур на плажа да дреме наместо у зоолошка ?

ако е заштитено и е единствен примерок шо кур на плажа да дреме наместо у зоолошка ?
со закон е заштитен и човек, не смееш слободно да го убиваш, заробуваш, врзуваш, малтретрираш... па пак не живееме во золошка.
Не ти текна на тоа??

А добро како тоа бил нелегално во Хрватска?
Е камо да е вака во Македонија,па да ги истераме ЅИВРАШИТЕ што се тука нелегално,па дури почнаа и да се котат.

со закон е заштитен и човек, не смееш слободно да го убиваш, заробуваш, врзуваш, малтретрираш... па пак не живееме во золошка.
Не ти текна на тоа??

значи ти и фоката едно та исто да ти било

тебе некој чичко да дојде да те пипка на плажа арно ќе ти биде?

тебе некој чичко да дојде да те пипка на плажа арно ќе ти биде?

шо мајка бара на плажа ако е единствен примерок од тој вид а не е во некоја зоолошка заштитена како шо треба не на плажа

веројатно немал документи кога и како влегол[DOUBLEPOST=1406903296][/DOUBLEPOST]

Секој странец треба да се пријави во полиција во државата каде престојува(тоа е и кај нас),е сега ако е во хотел,хотелот треба да го пријави неговиот прстој,ако е на гости кај некои роднини треба тие да го пријават.Човеков најверојатно не бил пријавен па како некој компромис од цела оваа ситуација тој е протеран од земјата.(Нели сила и закон се покажува на мали земји како нашава,да беше некој итаијан,германец дали ќе се случеше ова)

Секој странец треба да се пријави во полиција во државата каде престојува(тоа е и кај нас),е сега ако е во хотел,хотелот треба да го пријави неговиот прстој,ако е на гости кај некои роднини треба тие да го пријават.Човеков најверојатно не бил пријавен па како некој компромис од цела оваа ситуација тој е протеран од земјата.(Нели сила и закон се покажува на мали земји како нашава,да беше некој итаијан,германец дали ќе се случеше ова)
можеби е и така, можеби работел на црно низ хрватска па имал поминат законски рок за престој, можебиу немал доказ како каде и кога влегол, можеби не бил пријавен... сигурно со основ е протеран, по закон. И ние протеруваме илегални имигранти или илегално кој престојува овде, не бил пријавен, немал евидентиран влез во земја.... можи ќе го казнат таму и хотелот или роднината - нивна рабоота.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom