ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може ли некој да ми каже што не треба да се учи Економика кај професорот Стојков или кај Кандикјан?

Дали некој знае дали воопшто се издаваат дипломи за додипломски студии по ЕКТС и дали некој воопшто подигнал таква? Ако има од кај се подига?
За дипломите од мастер студиите стигаат покани дома а за додипломски?????

Здраво правници :) Продавам книги за прв семестар на правни студии, ако има некој заинтересиран нека ми пише :)

Микроекономика и макроекономика од Т.Гроздановски и В.Кандикјан
Историја на правото од Билјана Поповска (сите 4книги и плус Изворите)
Англиски јазик
Вовед во правото

Дали некој знае дали воопшто се издаваат дипломи за додипломски студии по ЕКТС и дали некој воопшто подигнал таква? Ако има од кај се подига?
И мене ова ме интересира ако може некој да даде одговор .

Дечки, ако на некој му требаат книги за прв семестар правни науки нека ми пише. :D

Знае некој каква е процедурата за презапишување предмети вонредно ако може да ме упати, и како се одвиваат полагањата? Дали после испитот од 80 прашања во истиот ден има и есеј? Фала однапред :D

Ako moze da mi kazete dali mozam da se zapisam na praven fakultet Justinijan prvi vo skopje so 68 boda. Ne mi vazno na koja kvota, samo da vlezam.
Ve molam za brz odgovor mnogu mi e itno.
blagodaram odnapred.

Која е процедурата да се префрлиш во друга група?(втора год. сум и иам 2 предмета неположено ако има некаква врска)

И мене ова ме интересира ако може некој да даде одговор .
Ова е мистерија од типот на “Зошто постоиме?“ и “Која е смислата на животот?“.:icon_lol:
Дипломирав во 2010, јас мојата диплома со очи ја немам видено.
Ми кажаа ќе била дадена на свечена церемонија, веројатно кога ќе имаме правнуци.:icon_mrgr:

Ова е мистерија од типот на “Зошто постоиме?“ и “Која е смислата на животот?“.:icon_lol:
Дипломирав во 2010, јас мојата диплома со очи ја немам видено.
Ми кажаа ќе била дадена на свечена церемонија, веројатно кога ќе имаме правнуци.:icon_mrgr:
Јас 2010 запишав додипломски и завршив во Јуни 2013 и добив само уверение дека сум положил првите три години во Септември 2013 и потоа веднаш и запишав мастер студии на Јустинијан и досега ништо од дипломата за првите три години , Донка од студентски прашања велеше ќе бидете известени кога ќе ја добиете дипломата остававме и адреси на кои да ни ги пратат по пошта дипломите . А да не зборувам дека има кај мене и една грешка со оценка по предметот Семејно и наследно право предмет од 4 семестар , имено јас овој предмет го слушав во академската 2011/2012 година во летниот семестар од Февруари до Мај 2012 година и имав добиено 10 поени активност и требаше од асистентката да бидат впишани и вметнати тие 10 поени за активност во електронското досие и асистентката дури и на мејл во повратен одговор ми напиша ќе ги ставела тие 10 поени во електронско досие додека да дојде термин за земање на оценка по предметот а времето за земање оценка си дојде и гледам во книжен индекс ми стои оценка 7 а треба со 10 поени од активност да имам оценка 8 , мене за оценка 8 не ми требаа 10 поени од активноста туку ми требаа 4 поени и оттогаш реално не се ни замарав и не отидов кај професорот Мицковиќ да прашам зошто имам оценка 7 а не 8 бидејќи мислев завршена е работата и не ми се признаени 10 поени за активност и се помирив дека ќе имам 7 оценка . И дојде месец Септември 2013 и земав уверението за положени испити од 3 години додипломски студии и гледам таму во уверението стои дека имам по Семејно и наследно право оценка 8 во уверение , а во книжен индекс во месец Мај 2012 ми пишале оценка 7 тоа кога се земаше оценката , а во Септември 2013 го отворив електронското досие за предметот Семејно и Наследно право и во досие ми пишува оценка 8 и внесени ми се таму и 10 поени за активност кои што ги имав и заработено . А во Мај 2012 тогаш немаше ништо внесено во електорнското досие за предметот и затоа тогаш не се бунев никаде за поени од активност . И сега прашувам совет од некого од вас од форумот што јас да правам , да земам ако не да си испечатам јас досието електронско каде што ги има сите поени внесено и оценката 8 и да одам кај професорот Мицковиќ да го прашам што да правам . И ќе побарам од мејл ако уште ја имам некаде сочувано повратната порака како доказ од асистентката од Мај 2012 каде асистентката ми потврдува дека јас имам 10 поени активност и таа ќе ги внела тие поени . Искрено јас не се замарав тогаш со тие поени и сега да не испадне некаков проблем со дипломата поради таа оценка , иако секако јас си имам положено овој предмет .

Знае некој каква е процедурата за презапишување предмети вонредно ако може да ме упати, и како се одвиваат полагањата? Дали после испитот од 80 прашања во истиот ден има и есеј? Фала однапред :D
Na uplatnica uplakjas iznos u zavisnost so kolku krediti e predmetot ke vidis u studentski prasanja ke ti kazat kolku pari tocno, posle toa ili idi u studentski prasanja ili kaj Dragi u EKTS da ti regulira. Polagas najverojatno so 80 prasanja kaj so se vmetnati bodovite od aktivnost , 70 ispit + 10 aktivnost , i na denot na polaganjeto ke te izvestat koga ke se polaga esejot. Posle ova polaganje, dokolku ne polozis imas pravo da polagas uste na dve redovni sesii.

Zdravo pravnici,ve molam za pomos: imam 70 poena od ispit 21 od kol,znaci vkupno 91,ama site znaeme deka 10 ka pocinja od 92 poeni.pa prasuvam dali mozam da baram 1 poen bonus za taa pusta 10???dali Na toj 1 bonus poen imam pravo ili e toa dobra volja Na katedrata??i dali uopste moze da se dade 1 bonus poen I pokraj toa sto gi iam site od ispit a mi falat poeni od kol.ufff me umre ova pravniov,da znaev deka ima tolku zamaranje....

Zdravo pravnici,ve molam za pomos: imam 70 poena od ispit 21 od kol,znaci vkupno 91,ama site znaeme deka 10 ka pocinja od 92 poeni.pa prasuvam dali mozam da baram 1 poen bonus za taa pusta 10???dali Na toj 1 bonus poen imam pravo ili e toa dobra volja Na katedrata??i dali uopste moze da se dade 1 bonus poen I pokraj toa sto gi iam site od ispit a mi falat poeni od kol.ufff me umre ova pravniov,da znaev deka ima tolku zamaranje....
Мислам дека е тоа добра воља на професорот. Пробај прашај бар мене не ми праеле до сеа проблем за 1 поен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom