@
SuBZerO туку бидејќи вчера мене не сакаше да ме разбереш,ќе ти цитирам стихови од Библијата а ти обрни внимание на болдот и на потцртаното.
„
Ако се вратиш кај мене,
јас ќе те вратам во својата
милост.Пак ќе ми служиш.Ако го одвоиш скапоценото од безвредното, пак ќе зборувам преку тебе. Тие ќе се свртат кон тебе, но ти не смееш да се свртиш кон нив!“(Еремија)
''А вие постапувате уште полошо од вашите татковци и, еве, сите се поведувате по своето тврдокорно и злобно срце, и
не ме слушате.Затоа ќе ве истерам од оваа земја во земја што не ја познавате,како што не ја познаваа ни вашите татковци, и таму ќе им служите на други богови дење и ноќе,
зашто нема да ви се смилувам!''(Eремија)
„Тешко на пастирите што ги упропастуваат и ги растеруваат овците кои се од моето пасиште!“(Еремија)
,‚Нема да останете неказнети, зашто ќе повикам меч против сите жители на земјата'',(Еремија)
,,Зашто, Бог ја сака правдата и
нема да ги остави оние што му се лојални''. (Псалми)
,,и дека преку него
секој што верува е прогласен за невин за сето она за кое не можевте да бидете прогласени за невини преку Мојсеевиот закон''. (Дела на апостолите)
,,
Тие се расипаа,тие не му се деца, вината
е нивна.Поколение расипано и изопачено!'' (Мојсеј)
„
не ми е мило да умре злосторникот,туку злосторникот
да се одврати од својот пат и да остане жив.Одвратете се, одвратете се од своите зли патишта!''(Еремија)
,,Бог не доцни со исполнувањето на
своето ветување, како што некои мислат дека доцни, туку е стрплив со вас бидејќи
не сака никој да биде уништен, туку сите да дојдат до покајание''.(Петрово)