Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

G

Gricko_

Гостин
Ја ќе ти кажам зошто изгледа срамежливо и монотоно со тебе, а со другите не. Не ти текна дека воопшто не го палиш сексуално? Не знам што барал 3 месеци со тебе. Можда сте се глеале тајно и сакал ти да иницираш секс, па да те шутне отпосле.

Член од
29 декември 2013
Мислења
147
Поени од реакции
197
ВИЕ НЕ СТЕ НОРМАЛНИ!!!! ај веќе од вас совет не ми треба!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
(1) Само да ја има истата љубов за мене како тогаш. А ако не сака и неможе да ми прости идеме понатаму, (2) нема сигурно вени да сечам за него. Не реков дека е негативно што е срамежлив но само ме гледаше и ништо не збореше. Мене тогаш ми требаше некој кловн, а (3) кога го добив тој кловн и се заситив го оставив. Како некоја забава. И сфатив дека со молчаливиот и секоја тишина меѓу нас нешто кажувала. А не се хормони во прашање едноставно неможам да си простам самата себе дека го изгубив. И не го напињам веќе, (4) најпрвин ќе чекам дали ќе ми честита роденден, сега скоро ми е. Па ќе видиме како ќе се одвива се...(5) не ти се лутам.
(1), (2), (3) и (4) - Многу си контрадикторна. Или не капираш што си направила и како секоја акција има реакција, како и последица. Ме потсеќаш на тие филмчињата ко помала што ги гледав, од типот на Mean girls. На главната женска во школо и е гајле што прави, како прави и кого ќе заебе, али затоа кога и да посака нешто, тоа мора одма да и се исполни. Па чекаш и тој да го направи првиот чекор, роденден да и честитал. Бре! Ако стварно го сакаш (?), ќе одиш и ќе се извиниш прво, па после можете да разговарате за нешто друго.

(5) - Ова е најбитното!

Член од
24 јули 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
А да не ја тупиш, него да му отидеш и онака без многу заобиколувања да го поканиш да излезете, а на состанокот да му дадеш до знаење дека сакаш ова/она.
Или ако треба да бидам уште пократок, опни се!!!
Не е рокет сајенс ова, па сега да бараме скриени пораки во секој гест.
Чекаме инфо:cautious:
Ја неможам на фб за пријател да го додадам, а не па за излегување да му викам. Ем ме срам ем ми е срав од одбивање :unsure: И ја сметам дека у оваа ситуација ја треба да бидам првата што ќе направи тој некој си „чекор“ ама незнам како.

Стварно ти беше добро ова со А и Б, иначе никој не верувам дека ќе се снајдеше во твојов пост. (y)

Биди малце потрезна на журките на кои одиш, се со цел да можеш сама да си го анализираш однесувањето на машките. ;)
Дечко на 26 години НИКОГАШ нема да биде другар со некоја на 19, освен ако не се комшии, па да се знаат цел живот, а цурата не е убава/згодна. Влегување во кола на таков типац НИКОГАШ не е нешто строго на другарска база како што ти невино си опиша. Имаш 19 години, ваљда ти се јасни работиве, али да ти појаснам.

И ако толку ти се допаѓа Б, очигледно Б нема да го повлече првиот потег, ти биди подиректната и дај му до знаење. Како ќе му дадеш на знаење, посуптилно, не директно, еве дека бил голем шегаџија, можеш и со шала, па тој кутриот ако сфати, сфати.
Проблемот е што јас со него имам само здраво и ништо повеќе, и немозам преку зборови да му дадам некаво знаење .. :confused:

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
не сум го пробала бе, не сум имала однос со првиот... се срамеше,таков беше... не е дека не ми чини, ај ти земи 18 години помлада, тој беше многу стар за мене, сакаше фамилија,деца... јас сум млада за брак а и кога ќе сум 40 тој ќе е 60. Не е се во сексот, љубовта е битна. Фала ти , но ова не беше совет.
Ти кога си почињала врската или што и да било,си знаела колку години има сигурно..Не ти е тоа оправдање..

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Здраво :) имам 19 години и имам еден проблем па решив да го споделам овде. Се започна откако се запознав со еден дечко (ќе го именувам како личност А, 26 години, воедно другар на дечкото што ми се допаѓа), со него станавме пријатели. Бидејќи мене ми се допаѓа неговиот другар (ќе го именувам како личност Б, 26 години и нема поим дека го свиѓам
) го видов А како шанса за зближување со Б. Цело време кога јас се поздравував некаде со А, а Б беше со него тој мило се потсмевнуваше
. Се беше океј се до една журка каде А откако го однесе Б дома со неговата кола повторно се врати на журката и ме праша дали сакам да одиме негде насамо да поразговараме и на мир да испушиме некоја цигара, јас бев поднапиена, но можеби и бев малку свесна каде води работата и со мене си земав и две другарки
. Кога се качивме во неговата кола бев сигурна дека се е на другарска база. Отидовме на едни изолирано место и сите бевме вклучени во некои интерсни муабети кога одеднаш “пријателот„ почна да ми се доближува, да ме гушка и на крајот нападно проба да ме бакне, ми требаа 15 минути да го оттргнувам од мене за му докажам дека не сакам да имам ништо со него и му кажав дека имам причина за тоа (не му кажав дека причина всушност е дека сум вљубена во другар му ). После случкава паднав во депресија и две недели не излегов од соба оти само што бев излегла од љубовно срање, бев сигурна дека никогаш нема да можам да бидам со Б. Го избегнував А кога и да беше излезен, но во некои неизлезни ситуации морав да се поздравувам со него, но кога и да беше Б со него тој секогаш се смееше (незнам зошто се смее, претпоставувам ја знае случката па му се смее на А). Потоа случајно дознав дека всушност дотичниот А има девојка со која се заедно долго време. Тука ми пукна филмот, бидејќи си има женска а мене ми ја растура среќата и бев решена да одам и да му плеснам се во лице, но се откажав си помислив дека не заслужува да трошам зборови на кретени како него. Потоа ете уште една журка каде што дојдоа А и Б со другарите. Иако бев пијана го избегнував за да не се поздравам кога одеднаш се појави пред мене и бев приморана да се поздравам, А почна да ме гушка и бакнува во образ и замислете Б беше до нас, мене ми пукна филмот го оттурнав и без збор заминав а Б почна да се смее (најверојатно на јавната корпа на другар му, инаку Б е страшен шегаџија). После таа журка се сретнав со Б и еден негов друг другар, со кој исто така сме блиски и се поздравивме. Тогаш за прв пат се поздравив со Б и забележав колку е тој срамежлив, хаха. Му пружив рака за да се поздравиме и рацете си ги задржавме толку долго што полека ни се слизнуваа, кога се осетив дека рацете ги држиме повеќе од вообичаено поздавување го погледнав и тој ме гледаше па си ја повлеков раката. По 2-3 дена ги видов А, Б и другарот како шетаат и почекав А да замине па тргнав да се поздравам со нив. Иако му бев најдалеку за поздравување (поблиску му беа моите другарки, јас бев на крајот) Б прво се поздрави со мене и овој пат тој прв ми подаде рака за поздрав
. Проблемот е што незнам како да му дадам до знаење дека ми се допаѓа и како да го сватам неговото однесување, како да дознаам што чувствува и дали чувствува или само се лажам себе си, дали ќе биде проблем ние да сме заедно, дали можеби и тој чувствува нешто за мене но А го преварил пред тој да му каже на него... имам милио дилеми, советувајте ме што да направам.
Залапај го Б.

Помалку директно: викни го на кафе Б.

Ако ни тоа не можеш да го направиш, цел живот ќе помислуваш што можело да биде, а не било. А тоа е најлошото. Ова од лично искуство.

Или ќе го надминеш својот срам или ќе страдаш цел живот. Ти го препорачувам првото, бидејќи знам како е второто. И сега и јас се обидувам да го применувам првото кога можам. И за сега супер ми оди.

Со лесно.[DOUBLEPOST=1406243647][/DOUBLEPOST]
Три месеци бевме во врска со врсник. Многу ме сакаше, и јас него. Се додека при третиот месец не сфатив дека е многу молчалив и некако монотоно ми стана со него и му реков да се смени, плачеше, незнаеше што не е во ред. Не сме имале интимни односи. Веднаш после тоа ме заведе многу постар од него, со тој постариот одев некое време. Раскинав. Сфатив негде после два месеца дека сум го сакала врсникот. Сега сакам да го вратам. Ми рече дека имам шанса, но некако на секс ми врти муабет,се плашам да не сака само да ме легне. На братучетка ми, онаа што не запозна и велел да не се меша она, дека ради неа што испитувала многу сме раскинале,сега да не оставила на мира, да не прашувала многу . Како да постапам на средбата ко ќе се видиме после толку време. Уште го сакам, се радувам што ќе го видам. Но повреден е што ме гледаше секаде низ градот со другиот,патеше многу. Се плашам дека сега нон стоп истото ќе ми го вели секој ден, дека сум го оставила и ќе се караме секој ден. Сакам да разговараме во врска со се. Но сега врската да ја зацврстиме, да помине преку се , ако се може. Мислам дека можам да го освојам пак, мој да биде и само мој. Совет, а да не испаднам повредена и јас на крајот , да не се одмаздува, што мислите? Иначе си пишеме редовно и ќе се видиме наскоро...

Глупа бев што одев со постар, никогаш нема да си простам. Додека не изгубиме нешто не знаеме да го цениме.
:-(
очајна сум, помош..
Знам ќе кажете ако си го сакала немало да го оставиш, но така се погоди, јас ко ми дојде тешко не размислувам многу. А се запозна и со моите, и дома ми идеше, на слава... :-(
Монотоно ти станало со врсникот зашто сте немале интимни односи. Можеби не си сфатила дека ти се сака, а си сфатила со следниот.

Мислиш дека не се работи за секс? Па ти си го оставила првиов зашто немало секс, за да имаш секс со вториот. И сега страв ти е дека првиот ќе ти бара секс веднаш? Па треба да ти бара - и ти го бараш, само се правиш премногу примадона. И криво ти е што си го излажала дека не си сакала секс (си сакала, ама не си сфаќала, додека вториот не те научил; на секоја девојка ѝ треба учител, а ти си ја поминала фазата на учење - сега ти следи пракса).

Очигледано првиот исто така се испраксирал после тебе. Сега е идеална прилика да се најдете и да се турите од сексање: ти 22 години, тој 24 - милина!

Трк во супермаркет, купи едно пакло кондоми и викај го првиот на целоденоноќие.

Со убо!

Последно уредено:
Член од
24 јули 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Залапај го Б.

Помалку директно: викни го на кафе Б.

Ако ни тоа не можеш да го направиш, цел живот ќе помислуваш што можело да биде, а не било. А тоа е најлошото. Ова од лично искуство.

Или ќе го надминеш својот срам или ќе страдаш цел живот. Ти го препорачувам првото, бидејќи знам како е второто. И сега и јас се обидувам да го применувам првото кога можам. И за сега супер ми оди.

Со лесно.[DOUBLEPOST=1406243647][/DOUBLEPOST]

И јас би сакала да седнам со него на кафе и така многу дилеми ќе ми се разјаснат. Ама (кај мене секогаш има ама) не сум толку блиска со него имам само здраво-здраво и толку неаме ни два реда муабет напраено. :tapp:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
И јас би сакала да седнам со него на кафе и така многу дилеми ќе ми се разјаснат. Ама (кај мене секогаш има ама) не сум толку блиска со него имам само здраво-здраво и толку неаме ни два реда муабет напраено. :tapp:
E ako de nemas praveno mnogu muabet. Sledniot pat koga ke mu reces zdravo, zastani go i prasaj go dali saka da izlezete na kafe, sami dvajcata. Nisto ne gubis. Barem ke znaes na sto si.
Batali go toa ako, ne se misli tolku mnogu. So akoto u tvojot zivot, ke ispustis mnogu sansi. Za bilo sto, ne samo za ljubov. :)

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
Проблемот е што јас со него имам само здраво и ништо повеќе, и немозам преку зборови да му дадам некаво знаење .. :confused:
Има ли фацебоок, ако има го имаш ли за пријател, ако го имаш за пријател види што музика слуша(или за што друго се интересира), почни разговор со него, вајда нема да ти биде срам бидејќи веќе имате здраво и сте се виделе повеќе пати.Почни разговор за некоја песна(на пример), па после премини на нешто друго, тука ако му бидеш интересна тој ќе ја превземе иницијативата( вајда искусен е 26 год има) во разговорт и така пишуј му нешто и прашај го на кафе да одите, или ако ти е премногу брзо тоа, разговорт од фб продолжи го после следното зрдаво на улица и прашај го за на кафе, на само да испаднете да му кажеш што чувствуваш со тие вашите женски штосови.

се најдобро
пози4:D

Член од
29 декември 2013
Мислења
147
Поени од реакции
197
Ти кога си почињала врската или што и да било,си знаела колку години има сигурно..Не ти е тоа оправдање..
Првин лажеше за годините. Кога пркеив мислев ќе се помирам со разликата со текот на времето но потоа сфатив дека нема да се помирам никогаш

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046

Kajgana Shop

На врв Bottom