Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
вака дечко ми моментално е во Америка тој замина јуни и таму ќе биде уште 3 месеци.. Инаку сме во врска 1 година и 2-3 месеци.. тој на секаков начин ми покажуваше дека ме сака и сеа тоа ми го вели ама од кај да знам може ме лаже , зашо кога и да го прашам кај е ми кажува дека е со женски од секаде, од ваму од таму... интересно му било... ама тие ко демек ги гледал на другарска база...
Ми вика ваму ке бидам 4 месеци без секс кога ке си дојдам наесен нема да те оставам на мира, ја не верувам дека би издржал таму толку време а да не ме изневери.. Мн ретко ми пишува на фб и скору никогаш нема време на скајп као демек мн е зафатен.. ја разбирам на работа оди ама не знам...... таму уште 3 месеци цели ќе биде милион километри сме оддалечени... не знам дали да му верувам сето тоа шо ми го кажува...
И ја ако не му пишампрва нему не му текнува и вчера последно му пишав ја пак прва кај си те нема да пишеш, и ми вика еве сум бе седам мувикам не си наработа ми вика не денес слободен сум, мувикам што ќе правиш денес ми вика не знам ќе шетам со една другарка.. зошто башш па другарка?? не знам дали вака ми пишува само за да ме изнервира и направи љубоморна или сепак некои авантури си прави таму јас и онака не го гледам ......:(
Имаш работа во животот што ти го окупира времето или кулираш само?
Ако немаш, самата слобода на умот си прави секакви филмови.
Премногу се замараш. Секој може да изневери. Дали дечко ти ќе ебе друга(и), тој си знае. И ако се деси, може ќе ти каже, може и нема да ти каже. Ти помири си се со фактот дека од него зависи.
Имај потполна доверба, без да си правиш нервози првенствено себеси, а потоа и нему да му кенкаш. Ако тој ја заебе таа доверба, тој е говедото во секој случај.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
@macyy Да се разбериме девојче, од Америка ретко кој сув си дошол.
Биди 90% сигурна дека ќе клецни нешто таму.
И ти да си на негово место, ќе се спердашиш со некого. Да не се лажиме сега тука, ако сме на форум.
Финтата е дали после таа авантура ќе ви продолжи врската и понатаму по старо или ќе се распадне.
Ако го проголташ фактот дека е можно да те има изневерено и дека нема никогаш да дознаеш и се помириш со тоа, а тој и понатаму те сака како и претходно... ќе си биди океј.
Ако нонстоп со тоа се замараш и го гњавиш, и да седел со курот во гаќи таму цело време, од што ќе го напињаш ќе ја расипиш врската.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
vcera mi vika mu mesala nekoja meksikanka mn dobro se vozbudl ja mu se nalutiv mu vikam bravo prodolzi taka i mi vika da mi mesase ama ja pak tebe te sakam ti me najmn vozbuduvas... me lazi ?
Мексиканка ако е онда немај гајле или дечкоти нема вкус или му рипа на секоја или те праи љубоморна 4та опција нема оти погрда нација на планетава НЕМА...А за другиов муабет е дека на мушко нетреба да му се верува, поагајки од себе да ќе плесне нешто секој добива кој повише кој помалку, али најбитно е да знаеш дека тоа е ебена незначајна летна авантура и ако сама не напињаш за да ти каже(у детали) онда нема ни да приметиш дека бил со други...Како и да е жена не си му, а нема ни да му бидеш, така ако и тебе ти е убо да се плеснеш со некој додека фраеров е отсутен онда држи си го за себе и уживкај си...

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
vcera mi vika mu mesala nekoja meksikanka mn dobro se vozbudl ja mu se nalutiv mu vikam bravo prodolzi taka i mi vika da mi mesase ama ja pak tebe te sakam ti me najmn vozbuduvas... me lazi ?
Од сево ова можам да заклучам дека е тежок сељак. Извини, знам дека ти е дечко ама морам да прокоментирам. Преку оној ми е од некои фраери кога ќе излезат од МК на некои 3-4 месеци, ќе запознае некоја ѓупка од Мексико што само и здраво да му каже овој одма се осеќа како најголем е*ач. :facepalm:
И да кој стварно е*е на страна не кажува за тоа.
Ако сакаш да му вратиш само кажи му дека идеш во некој добар фитнес клуб кај што има јаки инструктори и други момци и верувај нема потреба да го изневериш со друг. Психа ќе го отепа. (y)

Член од
20 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
Ponekogas se desava da mi pise deka e bas so nekoe devojce, deka i nemu ne mu bilo lesno tamu od tolku mn devojcinja ne moze na kraj da dojdedemek izgleda saka da mi kaze sekoj den po edna.. Ja ke mu se nalutev i ke pocne abe se zaebavam odma se lutis.. Ista si ko bratuceda mi od 7 god.. I nema 5 min da pominat pak so istiot muabet pocnuva.. Epten mi ide na zivci.. Kako da se iskazuva celo vreme.. :(

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Ponekogas se desava da mi pise deka e bas so nekoe devojce, deka i nemu ne mu bilo lesno tamu od tolku mn devojcinja ne moze na kraj da dojdedemek izgleda saka da mi kaze sekoj den po edna.. Ja ke mu se nalutev i ke pocne abe se zaebavam odma se lutis.. Ista si ko bratuceda mi od 7 god.. I nema 5 min da pominat pak so istiot muabet pocnuva.. Epten mi ide na zivci.. Kako da se iskazuva celo vreme.. :(
Откачи го, неиживеан сељак кој не му треба врска него провод со 100 пички да му играат во скут. А сељачкото во него е што се фали со тоа као демек јак ебач јака ствар!
Мој совет, не му се јавувај не му пишувај, предложи му другари да сте..И искачај со други дечки и кажувај му бев со тој овој оној,овој луди по мене оној ми зема број, па нека види како е. Џабе се мачиш и акаш глава у зид ко да е задњи дечко...Откачи го и уживај во летото а он нека ебе све живо чим е неиживеан, не ти треба таков, што ќе ти е врска со таков,само ќе си упропастиш цело лето.....

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.369
Поени од реакции
7.139
Откачи го, неиживеан сељак кој не му треба врска него провод со 100 пички да му играат во скут. А сељачкото во него е што се фали со тоа као демек јак ебач јака ствар!
Мој совет, не му се јавувај не му пишувај, предложи му другари да сте..И искачај со други дечки и кажувај му бев со тој овој оној,овој луди по мене оној ми зема број, па нека види како е. Џабе се мачиш и акаш глава у зид ко да е задњи дечко...Откачи го и уживај во летото а он нека ебе све живо чим е неиживеан, не ти треба таков, што ќе ти е врска со таков,само ќе си упропастиш цело лето.....
така е срцка,ради сељаков да го изгуби летото нема смисла

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.449
Поени од реакции
5.974
Здраво
Епа вака на матурата на братучетка ми имаше едно многу убаво девојче останав подзинат кога го видов(една година е постара од мене)јас скоро секогаш кога ќе се свртев нешто она баш директно во очи ќе ме погледнеше и скоро секогаш и после кога дојде партнерот на братучетка започнавме да си разговараме нешто за школо ајде заврши разговорот ме викна татко ми како за беља и после пак така се погледнувавме во очи за неколку секунди
Пред неколку дена бев во тератана со братучетка ми (друга) и девојчево беше таму за скоро 2 месеци што не ја видов девојчево она уште повеќе се разубавила и не зборвме само се поздравив ме ама пак така ми се случуваше.И сега јас ќе идам на неколку дена кај братучетка ми и брачед ми таа што правеше матура а тие се многу блиски пријатели со неа и реков на братучетка ми да ја викни на гости а таа ќе рече дека треба нешто да купи до локалниот супер маркет такво некое сценарио за да ме остави сам со девојчево да си разговараме
Па сега сакам ако вие можете да ми дадете по некој совет зошто несакам да ја утнам работата

:)

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Здраво
Епа вака на матурата на братучетка ми имаше едно многу убаво девојче останав подзинат кога го видов(една година е постара од мене)јас скоро секогаш кога ќе се свртев нешто она баш директно во очи ќе ме погледнеше и скоро секогаш и после кога дојде партнерот на братучетка започнавме да си разговараме нешто за школо ајде заврши разговорот ме викна татко ми како за беља и после пак така се погледнувавме во очи за неколку секунди
Пред неколку дена бев во тератана со братучетка ми (друга) и девојчево беше таму за скоро 2 месеци што не ја видов девојчево она уште повеќе се разубавила и не зборвме само се поздравив ме ама пак така ми се случуваше.И сега јас ќе идам на неколку дена кај братучетка ми и брачед ми таа што правеше матура а тие се многу блиски пријатели со неа и реков на братучетка ми да ја викни на гости а таа ќе рече дека треба нешто да купи до локалниот супер маркет такво некое сценарио за да ме остави сам со девојчево да си разговараме
Па сега сакам ако вие можете да ми дадете по некој совет зошто несакам да ја утнам работата

:)
Прво прашај ја братучетка ти дали девојчето е во врска (колку да знаеш), а после тоа прави муабет со неа што поскоро. Ти треба самодоверба. Другото само ќе дојде. (y)

п.с expect nothing and don't be disappointed ;)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Зашто не си исполнета колку него. Зашто ти немаш другари со коишто излегуваш секој ден ниту активности што ти го исполнуваат денот толку многу. Зашто ти мислиш на него повеќе отколку тој на тебе и не си сигурна дека и без него ќе имаш толку многу што да правиш, како што тој има што да прави без тебе во моментов.

И сè уште мислам дека *Шне* те изневерува, туку само те закача, да види колку *ти* си му верна нему. Ако го изневериш само поради некакви муабети што ти ги прави, без какви и да е докази, тоа значи дека не му веруваш. Во тој случај па и не заслужуваш да бидеш со него (а тој заслужува подобра од тебе).

Во апсолутно најлошиот случај, ќе изгубиш 4 месеци од твојот живот, додека да се врати. Во најдобар случај, тоа ќе бидат 4 месеци на твоја доверба во него, којашто ќе може да се надгради за цел живот.

Со лесно.[DOUBLEPOST=1406063599][/DOUBLEPOST]
Devojceto nema decko i nikoj nesakala vo momentot
Залапај ја или задрапај ја, онака, другарски. Не мора муабет.

Со лесно.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.449
Поени од реакции
5.974
Зашто не си исполнета колку него. Зашто ти немаш другари со коишто излегуваш секој ден ниту активности што ти го исполнуваат денот толку многу. Зашто ти мислиш на него повеќе отколку тој на тебе и не си сигурна дека и без него ќе имаш толку многу што да правиш, како што тој има што да прави без тебе во моментов.

И сè уште мислам дека *Шне* те изневерува, туку само те закача, да види колку *ти* си му верна нему. Ако го изневериш само поради некакви муабети што ти ги прави, без какви и да е докази, тоа значи дека не му веруваш. Во тој случај па и не заслужуваш да бидеш со него (а тој заслужува подобра од тебе).

Во апсолутно најлошиот случај, ќе изгубиш 4 месеци од твојот живот, додека да се врати. Во најдобар случај, тоа ќе бидат 4 месеци на твоја доверба во него, којашто ќе може да се надгради за цел живот.

Со лесно.[DOUBLEPOST=1406063599][/DOUBLEPOST]

Залапај ја или задрапај ја, онака, другарски. Не мора муабет.

Со лесно.
лелел брат
Дај не ме дупи у ребра утре одам таму треба да сe видам со девојчето

Последно уредено:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
лелел брат
Дај не ме дупи у ребра утре одам таму треба да сe видам со девојчето
Нема дечко и не сака никој. Ти не ѝ се нудиш самиот, туку само своето лапање/драпање, кога било, каде било. Во секое време, на секое место. И треба да одиш со таа помисла на ум.

Зашто ако одиш со помисла дека *нема* да ја лапаш и драпаш, одиш со помисла дека ќе постапуваш другарски со неа. И таа ќе те гледа како таков. Во меѓувреме, друг некој, што исто така помислува цело време дека ќе ја лапа/драпа, ќе ги надмине своите инхибиции и ќе ја излапа/издрапа и таа ќе помисли „Еј на овој толку многу му значам за да ме лапа/драпа, а другиов ме гледа како другарка; па ок, така ќе се поставам“.

Дури и ништо да не се случи таа вечер појади која и да е причина (ќе зборува со други, ќе мора да излезе порано, ќе има добиено...), во секој момент сакај да ја лапаш/драпаш/сексаш. Тоа нека ти биде во очите, во телото, во духот, во целото твое битие, во секој збор што ќе го изговориш пред неа и пред кого и да е. И сите тоа ќе го видат. И таа.

И после тоа, кога ќе дојде редот да ја поканиш да излезете некаде (што треба да го направиш секако, небитно дали таа вечер или утредента - важно што побргу), тоа ќе биде најнормалното нешто што ќе ти дојде да го направиш.

Со лесно.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.449
Поени од реакции
5.974
Нема дечко и не сака никој. Ти не ѝ се нудиш самиот, туку само своето лапање/драпање, кога било, каде било. Во секое време, на секое место. И треба да одиш со таа помисла на ум.

Зашто ако одиш со помисла дека *нема* да ја лапаш и драпаш, одиш со помисла дека ќе постапуваш другарски со неа. И таа ќе те гледа како таков. Во меѓувреме, друг некој, што исто така помислува цело време дека ќе ја лапа/драпа, ќе ги надмине своите инхибиции и ќе ја излапа/издрапа и таа ќе помисли „Еј на овој толку многу му значам за да ме лапа/драпа, а другиов ме гледа како другарка; па ок, така ќе се поставам“.

Дури и ништо да не се случи таа вечер појади која и да е причина (ќе зборува со други, ќе мора да излезе порано, ќе има добиено...), во секој момент сакај да ја лапаш/драпаш/сексаш. Тоа нека ти биде во очите, во телото, во духот, во целото твое битие, во секој збор што ќе го изговориш пред неа и пред кого и да е. И сите тоа ќе го видат. И таа.

И после тоа, кога ќе дојде редот да ја поканиш да излезете некаде (што треба да го направиш секако, небитно дали таа вечер или утредента - важно што побргу), тоа ќе биде најнормалното нешто што ќе ти дојде да го направиш.

Со лесно.
This is more like it
Абе со тоа лапање цел ден го мислам и со тоа мисла ќе одам таму
Од почеток ќе ми биде малку страв а потоа ќе се опуштам тоа го знам
Имам едно претчуство дека добро ќе помине ;)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.923
Поени од реакции
11.301
Има едно две години како раксинавме, сеа сме добри пријатели може да се каже најдобри, но неможам да ја преболам никако, треба да престанам да се дружам со неа?
Прекини со контактот и врти глава на друга страна. Додека се водите како најдобри пријатели со таа што уште ја сакаш, никот ќе треба да го промениш во Теленце.
Не можи да сме френдс кога јас ја сакам повеќе од себе.. Знам дека ми кажала, ама можи да се промени тоа..
Во тие години (веројатно средно си), ако отвориш очи ќе закачиш некоја друга што кога ќе ти ги почешка мадињата ќе заборавиш на оваа небеснава љубов што ја осеќаш кон типката што ти рекла дека си и другарче, forever.
Треба да си супер глупав за да се фалиш на девојката тука што те чека мексиканки дека ти мешаат, ако си решил да ја задржиш ќе ќутиш ко пизда, или веќе ако сереш кажи и да си бара чаре да не те чека. Ако присере уште нешто слично, почни да сереш и ти, да се види од што е направен фраеров.

Ајт јас да тонам малце во моите гомна.

Kajgana Shop

На врв Bottom