Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да изрежам музика на цд, обично, за во кола, 55 песни.
Симнав Неро 2014, го стаив на Audio CD, и ми дава само околу 12-13 песни да ставам, повеќе не. Незнам зошто, ама една песна што 5 е МБ ми ја дава како 43-4 МБ o_O, и 55 песни ми искачаат околу 2 ГБ, а обично ЦД е 700, нели.

Незнам дали да го изрежам како Data CD, да не не ми го чита после у кола?

Симнав Неро 2014, го стаив на Audio CD, и ми дава само околу 12-13 песни да ставам, повеќе не. Незнам зошто, ама една песна што 5 е МБ ми ја дава како 43-4 МБ o_O, и 55 песни ми искачаат околу 2 ГБ, а обично ЦД е 700, нели.

najverovatno cd playerot ti cita mp3, pa snimaj mp3 cd i ke staves poveke pesni na nego a ne 13,14 , zaso sakas audio cd da snimas koga mozes mp3cd da snimas em poveke pesni na nego ?

Имам еден проблем, и не знам како да го решам, било каква помош/совет би била добредојдена.
Еден мој пријател купи Тошиба Сателит лаптоп, не сум сигурен точно која бројка. Имаше инсталирано Windows 8 на него, сакаше да му инсталирам 7ца. Пробав да го бутирам сетапот од двд, потоа пробав преку усб ,не сакаше да се бутува ни од едното ни од другото. На крајот го дизејблував SecureBoot, и го сменив uefi од Bios, и така конечно го бутирав сетапот. Кога бев на инстал менито, го направив ова, што обично работи на компјутерите на кои сум го направил (што ме тера да мислам дека е нешто специфично за тошиба/uefi).
На инстал екранот, отидов shift-f10 и напишав
DiskPart <ENTER>
list disk <ENTER>
select disk 0 <ENTER>
clean <ENTER>
create partition primary align=1024 <ENTER>
format fs=ntfs <ENTER>
assign <ENTER>
active <ENTER>
exit <ENTER>
exit <ENTER>
По ова, се појави само една партиција, C:, на која во колумната тип и пишува System. Кога пробувам да го инсталиран Win 7цата на неа, се појавува error од типот на system partition missing/ not found .
Исто така, кога го рестартирав лаптопот , се појави некаков BootMGR missing error, press ctrl alt del to restart , но кога го ставив усбто со Win 7ца на него во лаптопот, повторно се бутуваше сетапот. Не знам дали се бутуваше поради/од усбто или не.
Во моментов сум во многу незавидна положба, бидејќи партициите (а и 8цата) се избришани, а не можам да го инсталирам 7цата поради тоа што ми бара систем партиција.

Мора да го ботираш нормално не преку уефи пошто 7 не е компитабилна со GPT и прави проблем значи мора преку cmd да ја конвертираш цел диск во mbr за да инсталираш win 7

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

najverovatno cd playerot ti cita mp3, pa snimaj mp3 cd i ke staves poveke pesni na nego a ne 13,14 , zaso sakas audio cd da snimas koga mozes mp3cd da snimas em poveke pesni na nego ?
Немам режено којзнае од кога, све сум забораил :D

Инаку го симнав најновово Неро, не гледам нигде МП3 ЦД, има:
CD ROM(UDF), Audio CD, Mixed Mode CD, CD Extra, CD Copy, CD ROM(BOOT), CD ROM(ISO), CD ROM (UDF/ISO), CD ROM(Secur Disc)

Audio CD-ата примаат само 60 или 80 минути audio, занемарија големината во мегабајти напишана на CD-то.

Иако за овде не е прашањето ама ќе пишам. Може линк од Windows 8.1 Pro ама да биде исправен и ако може право со него клуч. :)

Иако за овде не е прашањето ама ќе пишам. Може линк од Windows 8.1 Pro ама да биде исправен и ако може право со него клуч. :)
Пошто пиратерија е забранета ќе добиеш на ПП само кажи 32 битен или 64.

Не знам баш да се одлучам што мислите дали Windows 7 или Windows 8? Еве ви што PC имам:
Графика: NVIDIA GetForce 9500 GT
Процесор: Intel Core 2 Duo E7400 @ 2.8 GHz
RAM: 4 GB
Ај малку совет ако може. :D[DOUBLEPOST=1405694798][/DOUBLEPOST]
Пошто пиратерија е забранета ќе добиеш на ПП.
ОК знам. Ќе збориме по пп. Ќе ми кажеш право и за вториот пост (дали Win 7/8) ако знаеш. :)

Последно уредено:
Не знам баш да се одлучам што мислите дали Windows 7 или Windows 8? Еве ви што PC имам:
Графика: NVIDIA GetForce 9500 GT
Процесор: Intel Core Duo 2 E7400 @ 2.8 GHz
RAM: 4 GB
Ај малку совет ако може. :D[DOUBLEPOST=1405694798][/DOUBLEPOST]
ОК знам. Ќе збориме по пп. Ќе ми кажеш право и за вториот пост (дали Win 7/8) ако знаеш. :)
обавезно 8-ца.

Здраво :)
Инсталирав windows 7 ОС , ама кракнат . Дали 7цата значи дека за 7 дена ке ми се избрише сам .

Untitled.jpg

Здраво дечки! Де ве прашам нешто во врска со Windows 8. Вчера го инсталирав и ми бараше да се најавам. Така да барав решение да го тргнам тоа. Средив се е само што на крај од чепкање ниту еден профил немаше администрација. После читав од гугл...и најдов решение. Се најавив како администратор и кога ми се појави десктопот све различно. Различна беше позадината, некои икони ги немам а инсталирани ми се... Моето прашање е зошто вака ми прави дали е проблем или нешто друго? :)

Здраво дечки! Де ве прашам нешто во врска со Windows 8. Вчера го инсталирав и ми бараше да се најавам. Така да барав решение да го тргнам тоа. Средив се е само што на крај од чепкање ниту еден профил немаше администрација. После читав од гугл...и најдов решение. Се најавив како администратор и кога ми се појави десктопот све различно. Различна беше позадината, некои икони ги немам а инсталирани ми се... Моето прашање е зошто вака ми прави дали е проблем или нешто друго? :)
Може така да ти прави ако не ти се инсталирани програмите кај сите корисници.Кога инсталираш програма има да одбереш дали да ја инсталираш само на корисникот од кој си најавен во моментот или кај сите корисници.

Може така да ти прави ако не ти се инсталирани програмите кај сите корисници.Кога инсталираш програма има да одбереш дали да ја инсталираш само на корисникот од кој си најавен во моментот или кај сите корисници.
ОК нека е и така. Ама сега забележувам кога си најавен како АДМИНИСТРАТОР неможам ни една апликација да отворам. А кога ќе се најавам со мој акаунт бива. Инаку како администратор не бара пасворд а на мојот акаунт бара. Како да го направам да не бара пасворд и кај двата т.е на овој мојот на едниот веќе успеа. :)

Можеби прашањето не е за тука, мала помош околу плаќањето на сметки преку интернет. Кога пробувам да платам ми го пројавува овој проблем:

BlNGt3W.jpg

Како да го средам? Фала ми однапред!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom