Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јуни 2009
Мислења
179
Поени од реакции
350
Не е била бугарската териториjа,затоа нема и како да ти помогне. Ако наjдеш документи за негово државjaнство или крштелно ...те ке ти помогнат.[DOUBLEPOST=1405685495][/DOUBLEPOST]
Да треба ти.
A dali Belomorska Makedonija e bila bugarska teritorija, jas kolku sto znam Bg istorija oni gi smetaat belomorcite za najcisti bugari. Prasuvam oti na izvodot na baba mi i dedo mi pisuva rodeni vo selo Sekavetz, Grcija. Gledav tuka vo forumot i imase link na bg strana za bg istorija potocno za seloto na dedo mi pisuva deka imalo okolu 350 bugari vo nego, a seloto e bilo malo, tolku luge nekade bilo. Prasuvam dali pomaga oti neli koga glasaat za da ili ne za Bg proishod znaat se za tebe. Mercy, ischakam otgovor :)

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
незнам кај сте ? што ви стана? добри сте??? да не чекате ред во струмица???

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
Доколку немаш документ за потекло, нема пасош !!! :):pos::D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Dobar den .. Sakam da pitam dali nekoj znae dali kje mi treba viza ako trgnam za Anglija. Principno imam samo Makedonsko gragjanstvo. Imam i bugarska licna karta za postojan prestoj vo bugarija ali nemam gragjanstvo bugarsko. Me interesira dali mozam da idam vo anglija so makedonski pasos i so bugarska licna karta ili nezavisno od toa deka imam bugarska licna karta za postojan prestoj sepak kje mi treba viza od Angliskata ambasada vo Bugarija.
Виза ќе ти треба. А на Македонци... тешко даваат да си знаеш! на тие од нивните сегашни/бивши колонии даваат ко алва.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
A dali Belomorska Makedonija e bila bugarska teritorija, jas kolku sto znam Bg istorija oni gi smetaat belomorcite za najcisti bugari. Prasuvam oti na izvodot na baba mi i dedo mi pisuva rodeni vo selo Sekavetz, Grcija. Gledav tuka vo forumot i imase link na bg strana za bg istorija potocno za seloto na dedo mi pisuva deka imalo okolu 350 bugari vo nego, a seloto e bilo malo, tolku luge nekade bilo. Prasuvam dali pomaga oti neli koga glasaat za da ili ne za Bg proishod znaat se za tebe. Mercy, ischakam otgovor :)
Тоа може само да помогне(предимно териториите на бугарската екзархиja),затоа и ако покажеш крштелно и дали семеjство е било екзархиjско или патриаршеско ке ти помогне. Документи за крштелно, поданство и така натаму ке те доведат до успех.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
dobro ljude kako ostanuvate pozitivni dodeka go cekate pasosot,mene uste ne mi e izlezen proishodot a veke mi e tesko

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
sto se sluci so klubot vo strumica neli trebase vo ponedelnikot da pocne so rabota?
ima li nekoj tocna informacija dali pocnaa da izdavaat potvrdi na koj nacin i kako?
i sakam da prasam i jas cekam uste proizhod na prvi oktomvri imam podneseno dok vo konzulatot vo bitola,posledno od konzulat rekoa prasajte vo septemvri mesec,a sto ke treba da prezemam ako i togas ne stasa skoro edna godina ke pomine od podnesuvanjeto na dokumentite?

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Decki jas veke 2 god cekam za pasos,se pominav i intervju i se,i lani vo juni me vratija na dopolnitelna proverka...i sega cekam,nemav od kade da odnesam dokument i toa e toa...zdravje boze ke bide,samo pozitivno

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
sto se sluci so klubot vo strumica neli trebase vo ponedelnikot da pocne so rabota?
ima li nekoj tocna informacija dali pocnaa da izdavaat potvrdi na koj nacin i kako?
i sakam da prasam i jas cekam uste proizhod na prvi oktomvri imam podneseno dok vo konzulatot vo bitola,posledno od konzulat rekoa prasajte vo septemvri mesec,a sto ke treba da prezemam ako i togas ne stasa skoro edna godina ke pomine od podnesuvanjeto na dokumentite?
i jas cekam za proishd od fevruar mesec podnesov vo ambasada vo Skopje i mi rekoa da se javam vo septemvri,i zivcite si gi iskinav cekajki,aodam bez posrednik

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Treba da pocne od vtornik. Ama ne se znae kako ke pominat tie sto nema da dostavat orig. dokumenti. Idnata nedela ke ima nekoja podetalna informacija.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Treba da pocne od vtornik. Ama ne se znae kako ke pominat tie sto nema da dostavat orig. dokumenti. Idnata nedela ke ima nekoja podetalna informacija.

a kakvi originalni dokumenti ke treba da se dostavat?pa neli kruzea glasini deka ke trebalo da se zaclenis i ke go izdavale toj dokument[DOUBLEPOST=1405880030][/DOUBLEPOST]
i jas cekam za proishd od fevruar mesec podnesov vo ambasada vo Skopje i mi rekoa da se javam vo septemvri,i zivcite si gi iskinav cekajki,aodam bez posrednik

i jas isto druze samo sto cetiri i nesto meseci pred tebe sto imam poddadeno dok.i jas odam bez posrednik i ako dojde proizhodot se dumam dali da prodolzam preku konzulatot ili da odam sofija oti vaka mnogu sporo odi so postata primanje isprakanje dva pati godisno neznam sto e popametno da se pravi.....

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
a kakvi originalni dokumenti ke treba da se dostavat?pa neli kruzea glasini deka ke trebalo da se zaclenis i ke go izdavale toj dokument[DOUBLEPOST=1405880030][/DOUBLEPOST]

i jas isto druze samo sto cetiri i nesto meseci pred tebe sto imam poddadeno dok.i jas odam bez posrednik i ako dojde proizhodot se dumam dali da prodolzam preku konzulatot ili da odam sofija oti vaka mnogu sporo odi so postata primanje isprakanje dva pati godisno neznam sto e popametno da se pravi.....
Ke vidime prvite sto ke podnesat baranje bez dokumenti (krstenica, voena kniska) kako ke pominat idnata nedela. Ako prvite dobijat proizhod, togas e OK za site.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Ke vidime prvite sto ke podnesat baranje bez dokumenti (krstenica, voena kniska) kako ke pominat idnata nedela. Ako prvite dobijat proizhod, togas e OK za site.

sakas da kazes druze dokument ili porvrda od bugarskiot kultturen klub pa so toj dokument ke treba da se podnesat dokumentite do DABC za proizhod.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44

i jas istot go mislev da go zemam proishodot i da odam preku posrednik posle toa ke vidam ama sum epten zagrizena slusnav deka postata kasnela zatoa uste ne se dojdeni proishodite

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom