- Член од
- 12 јануари 2014
- Мислења
- 1.464
- Поени од реакции
- 1.892
Ај да се бориме за социјална еднаквост таму да можеш да правиш нешто без германски?Германија без германски не правиш ништо.
Ај да се бориме за социјална еднаквост таму да можеш да правиш нешто без германски?Германија без германски не правиш ништо.
Зависи. Знам многумина кои добро им оди само со англиски.Германија без германски не правиш ништо.
Ај одејби![DOUBLEPOST=1400708811][/DOUBLEPOST]Ај да се бориме за социјална еднаквост таму да можеш да правиш нешто без германски?
IT најверојатно.Зависи. Знам многумина кои добро им оди само со англиски.
Океј, Анџелина.Ај одејби![DOUBLEPOST=1400708811][/DOUBLEPOST]
IT најверојатно.
Ако сакаш асална работа, а не си информатичар, тешко.
Се извинувам вака што прашувам (можеби е глупаво прашањево), но, доколку си информатичар (пр: сервисање на компјутери, телефони, инсталација на софтвер и се што е поврзано во таа област) во Австралија значи има пара ?Ај одејби![DOUBLEPOST=1400708811][/DOUBLEPOST]
IT најверојатно.
Ако под ИТ спаѓа инсталирање адобе реадер информатичар сум.IT најверојатно.
Колку што мене ми е познато, секаде има работа за информатичари. Има посебна тема за Австралија и Нов Зеланд.[DOUBLEPOST=1400742050][/DOUBLEPOST]Се извинувам вака што прашувам (можеби е глупаво прашањево), но, доколку си информатичар (пр: сервисање на компјутери, телефони, инсталација на софтвер и се што е поврзано во таа област) во Австралија значи има пара ?
Ако под ИТ спаѓа инсталирање адобе реадер информатичар сум.
Австралија предности - пари, секојдневни услови за живот, можности, иднина, стандард...Германија или Австралија? Што мислите каде е подобро за живот?
Pa ne e bash taka. Jas ziveam vo Germanija vekje 6 meseci (a prethodno 3 leta rabotev vo Germanija ß Ferien Job za studenti) i na pochetokot ne mozev da govoram techno germanski, a razbirav rechisi se (duri i dijalekti). Angliski govori skoro sekoj (barem na osnovna komunikacija) i jas zborev na angliski.Германија без германски не правиш ништо.
Не знам зошто и викаш на лангалина тогаш "не е баш така", кога ете го повтори истото што и она сакаше да го каже. На истото мислите, ама изгледа ти различно ја читаш неа.Vtora rabota e toa shto nevozmozno e nekoj da zivee vo Germanija, a da ne nauchi germanski.
Mislev, nekoj sto se doselil vo Germanija, a ne znae eden edinstven germanski zbor, samoto okruzuvanje ke go natera da go nauchi jazikot.Не знам зошто и викаш на лангалина тогаш "не е баш така", кога ете го повтори истото што и она сакаше да го каже. На истото мислите, ама изгледа ти различно ја читаш неа.
Генерализираш.Mislev, nekoj sto se doselil vo Germanija, a ne znae eden edinstven germanski zbor, samoto okruzuvanje ke go natera da go nauchi jazikot.
Jas nemam sretnato stranec sto zivee vo Germanija podolgo od 1 godina, a vo megjuvreme ne nauchil jazik. Eve tatko mi i majka mi dojdoa 2 meseci posle mene, pa sega vekje pijaat kafe so komshiite (Germanci) od sosedniot stan, a nikogash vo zivotot ne posetuvale kurs po germanski jazik. LolГенерализираш.