Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Како седнале Марота и Мората милина да ги глеаш :icon_mrgr:

9ката ја доби:cool:

затворена е групата :icon_lol:

еве ти го мислењето

Vasko Eftov
17 Јули во 14:33
lop od Borusija ili Simeone od Atletiko. Toa se treneri koi znaat da pravat igra, da pravat rezultati i da prodavaat igraci od koi potoa klubot se finansira i odi napred. Koj igrac vo ovie tri godini napreduval vo Juve. Eventualno Pogba ( no toj ima od Gospod podaren talent ) i tuka tamu i Vidal. Site ostanati ili stagniraat ili nazaduvaat. I Gacerini koi go prodadoa vo Anglija. Zosto Konte forsirase igraci od tipot na Gacerini-bidejki se drvodelci od igraci kakov sto bese i toj. Golemi ekipi kako Juve toa ne go toleriraat. Gledate sto Juve napravi za Konte. Mu dade da vodi odlicna ekipa. Zastana zad nego koga go suspendiraa za "mestenje rezultati" dodeka bese trener vo druga ekipa. I go toleriraa da si podnese ostavka eden den pred pocnuvanje na pripremite za novata sezona. Tocno znaeja deka nema da moze psihicki da izdrzi da bide trener na ekipata. Da bese dostoinstven trener ke si zaminese posle osvojuvanjeto na titulata i sega na celo na Juve ke bese Prandeli, mozebi Desamp ili nekoj argentinski ili germanski trener bidejki e ocigledno deka za cekor napred na Juve vo Evropa e potreben drug tip na trener-bidejki tuka stanuva zbor za filozofijata kako da se igraat natprevarite a ne tolku za sostavot na timot ( iako za mene e fudbalski dunsteraj vo ekipata da imas cetiri fudbaleri od tipot: Pirlo, Pogba, Vidal i Markisio, da imas centarfor od 195 cm a osven onoj Lichtsteiner nikoj drug ne znae solidno da centrira. Zatoa jas cenam deka zaminuvanjeto na Konte e odlicna rabota za Juventus.

MORATA: "La Juve uno dei club più grandi d'Europa, voglio la Champions. Ho parlato con Allegri. Numero? Ho chiesto il 9". MAROTTA: "Scelto Alvaro per la sua mentalità vincente. Trattativa difficile, decisiva sua volontà"

Па ако гледаме од друга страна фудбалот на Конте оваа сезона беше Боза...
Утакмиците завршуваа 1-0 со еден гол од страна на тевез и после тоа глеавме пасеви од Касерес кон Бонучи и Буфон и така цело време во круг до безконечност со што резултираше со многу досаден фудбал за очи, зборам специјално за втората полусезона првта наредивме победи со по 3-1 4-0 4-1...
Како и да е барем ми е мило што нема да глеам играчи како Падоин и Пелусо да добиваат шанса секој втор натпревар....

Marotta: 'Finalising more deals'

Juventus director Beppe Marotta praised Alvaro Morata and promised “we are finalising other deals over the next few days.”

The general manager spoke at the presentation Press conference forMorata, who arrived from Real Madrid for €20m.

“Morata is a young player born in October 1992. He comes from Real Madrid and is one of the world’s best talents.

“He won the European Under-21 Championship with Spain, winning the Golden Boot, took part in the recent Champions League victory and over seven seasons at Real Madrid has developed a winning mentality.”

The transfer took longer than expected and the details are still not entirely clear.

Juve paid €20m to take Morata, but Real Madrid have a buy-back option of up to €30m depending on the number of games he plays for the Bianconeri.

“It was a very difficult negotiation process because Real Madrid wanted to keep him,” explained Marotta.

“At the end of the day, his desire to come to Juventus won out. The player signed a five-year contract. For the first two years the player is entirely ours, then there is a very complicated contract that I won’t outline in its entirety here.

“We have a very strong rapport with Real Madrid and will discuss it later along the line, but the fact he signed a five-year contract shows we are determined to keep him.”

Marotta was naturally asked whether the transfer strategy had changed with Antonio Conte’s sudden departure, to be replaced by Massimiliano Allegri.

“There is no revolution, even if the Coach changed. We don’t need massive changes, as this is a winning group that secured five trophies in three years between Scudetti and Super Cups.

“Conte was a great leader, we worked with a great club and fans. We will try to work on the market finding the players who are the right mix of quality and price.

“We are finalising some other deals and hope to announce them formally over the next few days.”

Those are expected to be Roberto Pereyra from Udinese on loan with option to buy for €12m and Patrice Evra from Manchester United.[DOUBLEPOST=1405780996][/DOUBLEPOST]Casillas wants to leave Real Madrid for free without another club paying a fee for him and Arsenal have shown interest in him, according to El Confidencial.

giuseppe-marotta-areabola.jpg

Последно уредено:
Дефинитивно ќе ги мешаме презимињата на двајцава :)

10402950_682488071838989_1123390001048060267_n.jpg

Дефинитивно ќе ги мешаме презимињата на двајцава :)

10402950_682488071838989_1123390001048060267_n.jpg

Отсега само на име оти лошо ќе биди :)

Добредојде во клубот Алваро.
То малку шо имам гледано од него беше на некое си ниво ама има уште многу фурни леб да јади.

п.с. Зоран Мишевски можи слободно да им држи часови по коментирање на лоботомците во мрт.

Па ако гледаме од друга страна фудбалот на Конте оваа сезона беше Боза...
Утакмиците завршуваа 1-0 со еден гол од страна на тевез и после тоа глеавме пасеви од Касерес кон Бонучи и Буфон и така цело време во круг до безконечност со што резултираше со многу досаден фудбал за очи, зборам специјално за втората полусезона првта наредивме победи со по 3-1 4-0 4-1...
Како и да е барем ми е мило што нема да глеам играчи како Падоин и Пелусо да добиваат шанса секој втор натпревар....
не се надевај пред време....зар не го гледаше Алегри во милан ? :D

Ете го и Переира во Јуве, наскоро официјално :)

не се надевај пред време....зар не го гледаше Алегри во милан ? :D

За мене е добар тренер ама е далеку од Конте,можеби има некој авторитет али не е некој мотиватор,нема победнички менталитет како Конте но се надевам со прави играчи може ќе напраи нешто,да му донесат некој од Лавеци/Јојо/ и сл. па ќе видиме на крај,ипак Јуве зема три скудета по ред и ќе биде уште потешко да се освои и 4-то макар и да останеше Конте.

Според изјавите на Недвед,Конте сакал да си оди уште на крај на сезона но од управата го убедиле да размисли,мислам дека тука од управата направиле грешка,ако сметале дека нема веќе мотивација или бил уморен ватевер требало уште тогаш да се согласат и да ја прекинат соработката.

За мене е добар тренер ама е далеку од Конте,можеби има некој авторитет али не е некој мотиватор,нема победнички менталитет како Конте но се надевам со прави играчи може ќе напраи нешто,да му донесат некој од Лавеци/Јојо/ и сл. па ќе видиме на крај,ипак Јуве зема три скудета по ред и ќе биде уште потешко да се освои и 4-то макар и да останеше Конте.

Според изјавите на Недвед,Конте сакал да си оди уште на крај на сезона но од управата го убедиле да размисли,мислам дека тука од управата направиле грешка,ако сметале дека нема веќе мотивација или бил уморен ватевер требало уште тогаш да се согласат и да ја прекинат соработката.
Не е мотиватор ко Конте ама тактички е подобар....само што многу прифаќа неуспех...т.е не се буни не ги кара играчите кога играат лошо и дава изјави од типот супер беше само немавме среќа...затоа за малку ќе дојдеше до тепачка меѓу него и ибра после поразот од арсенал 3-0...нели првата тепаа 4-0..а втората можеа 6-0 да изгубат и као демек во соблекувална им зборел после тој натпревар добро е момци бар пројдовте...супер изигравте и тука Ибра се инзервирал во стил дали си ти нормален што збориш ? 3-0 губат и супер изиграле...е тоа е најголем проблем со алегри...а не е лош тренер во глобала....

Не е мотиватор ко Конте ама тактички е подобар....само што многу прифаќа неуспех...т.е не се буни не ги кара играчите кога играат лошо и дава изјави од типот супер беше само немавме среќа...затоа за малку ќе дојдеше до тепачка меѓу него и ибра после поразот од арсенал 3-0...нели првата тепаа 4-0..а втората можеа 6-0 да изгубат и као демек во соблекувална им зборел после тој натпревар добро е момци бар пројдовте...супер изигравте и тука Ибра се инзервирал во стил дали си ти нормален што збориш ? 3-0 губат и супер изиграле...е тоа е најголем проблем со алегри...а не е лош тренер во глобала....
+1

Милан на Алегри беше единствениот тим ( освен Баерн) кој ни праеше маки и искрено ни беше рамноправен и не доминираше.

Ајде сега и Недвед балансирал лажел, добро бе зошто толку е тешко да се признај дека бил уморен? и сам кажа
Под балансирање мислев, дека не сака да каже ништо лошо ниту за Конте ниту за Управата во која и тој припаѓа. И верувај, не случајно ја даваа тој оваа изјава, ако се знае колку тежи неговото име кај сите навивачи на Јувентус :) Смирува ситуација! FORZA GRANDE PAVEL!

Тоа ти викам,нема победнички менталитет,нешо како Мацари само што овој бар има освоено скудето:)

Еве ти споредба со Конте,кога изгубија од Фиорентина 4-2,не знам и не ни сакам да знам што се дешавало у Виново тој период,само можам да претпоставам дека им ебал матер:icon_mrgr: после таа утакмица сврзаа едно 10 победи не ми текнува сеа,па Јуве имаше само 3 порази у последните 3 сезони и тоа презема тим кој завршуваше двапати 7 место!!

Е тоа се бара во Јуве,Конте знае како се дише во Јуве,чоекот беше 13 год. во Јуве,има освојувано многу скудета и еве сега како тренер 3 скудета,ги однесе Сиена и Бари во Сериа А, победник е во душа,а за тактика и Дел Нери не беше лош тактичар но се сложувам дека и едното и другото си одат заедно.Симеоне,Клоп,тоа се тие тренери.Ја верувам дека ако Конте си отидеше во Мај Јуве ќе пробаа да го ангажираат Симеоне или Клоп,вака немаа многу време,подготовките веќе почнаа и мораа брзо да реагираат,Алегри беше најдоброто можно решение.Ако ништо друго,очекувам барем во Европа да не се избламираме:)[DOUBLEPOST=1405788140][/DOUBLEPOST]
+1

Милан на Алегри беше единствениот тим ( освен Баерн) кој ни праеше маки и искрено ни беше рамноправен и не доминираше.

Не ме заебавај ти текнува на утакмицата во Торино кога ги добивме 2-0?не знаеја кај се,Алегри мислам дека има една победа против Јуве можеби ниедна нема,не сум сигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom