Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
И илјада пати да потенцираш жута штампа, повторно нема да ја смениш реалноста.Па како знаеш за паричката и за „двете страни“ ако не си заинтересиран - собираш сешто што ќе стигнеш од „жута штампа“ за да покажеш нешто негативно, „другата страна“ на Телемата?
Што има смртта на Кроули и Телемата?
Целиот живот творел и живеел по тој Закон и ти најде „друга страна на паричката“ баш за неговите посмртни зборови?
Глупости... ти да не си налутен на @Ipsissimus или на мене од некоја друга тема па дојде тука да заморуваш? Да си прашам јас вака... отвореноВи ја знам таа практика
П:С. Патриција останала со него до крајот и има убаво напишано како умира Кроули... така да... сето друго е билдање на разно разни весници или групи кои имале негативен став и кон Кроули и кон Редот, нормално и Законот на Телема!
Прашањето беше едноставно. Дали може да кажете нешто за зборовите на Кроули на смртната постела.
Можеше да одговориш дека не можеш да кажеш што мислел без многу цепидлачење.
Но ти одлучи да изградиш еден одбранбен ѕид за секој случај.
Побрза веднаш да наречеш жута штампа, иако Испсисимус малтене ги потврди зборовите - не било страв ми е, туку збунет сум или скептичен сум.[DOUBLEPOST=1405717363][/DOUBLEPOST]
Ааааргх што ли те учат у редот еееј.А другата страна е извртување и лажење? Вметнување на зборови што некој не ги кажал? Како и да ги вртиш, тие зборови неможе да значат - "страв ми е" или "исплашен сум"!
Па ова е бетер од муслиамните и проповедите на оџите у џамија.
Олади малку. Ок не било дека му е страв. Било скептичен дека е. Може вака?[DOUBLEPOST=1405717412][/DOUBLEPOST]
Совет од постариот братБатали... ќе се расипе темава. Одговорено е и премногу од што треба, сега ќе се вмешаат секакви муабети само не за Телема ... не ти треба тоа
Како беше она: Да немаш кому да се налутиш - тоа е Телема!![]()