Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
Ако е бесцелно, тогаш зошто одговараш?

Не може со сигурност да знае, но ако го познава неговиот живот, неговите стравови, неговите дела, тогаш со голема веројатност може да претпостави од што бил толку збунет.

А тој претпоставил:)
Бидејќи такви како тебе знаат малку, зборуваат многу... полни со „црвливи информации“ собрани од „жута штампа“...
Бесцелно е одговорено за тебе, други ќе прочитаат и истражуваат - колку пати да се повторувам во врска со форумов и вашите прашања?

Прочитај ги „Исповедите“ од Кроули... исто така неговите философски книги... така се учи за еден човек :)

А и Кроули бил три во едно: обичен човек кој што со едната нога бил во стариот, а со другата во новиот еон, бил магус кој што донел нов Збор создавајќи тело на иницијанти, бил OHO на Редот О.Т.О. :)

Не може толку едноставно да се разбере постоењето на Кроули...

П.С. А и како што пишуваат во коментарите од линковите што ти ги постирав: подобро да умреш perplexed отколку како твојот пророк во кој се надеваш за спасување : “Father, why hast thou forsaken me?” :) Нели... ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не може со сигурност да знае, но ако го познава неговиот живот, неговите стравови, неговите дела, тогаш со голема веројатност може да претпостави од што бил толку збунет.

А тој претпоставил:)
Ако неможе со сигурност да се знае, тогаш што е поентата на твоиве прашања?
Значи факт е дека никаде не е споменат страв, иако ти го спомна како дел од тоа што било во неговите зборови. Исто така факт е дека тој збор има повеќе значења. Може да значи скептичност, вчудоневиденост, збунетост.....Во кој контекст бил искористен знаел само Кроули, но тој не е повеќе жив.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако неможе со сигурност да се знае, тогаш што е поентата на твоиве прашања?
Значи факт е дека никаде не е споменат страв, иако ти го спомна како дел од тоа што било во неговите зборови. Исто така факт е дека тој збор има повеќе значења. Може да значи скептичност, вчудоневиденост, збунетост.....Во кој контекст бил искористен знаел само Кроули, но тој не е повеќе жив.
Ок. Значи немаш сознанија што би можеле да значат тие зборови.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не ми треба речник да знам што значи некој збор од англиски. Тоа е мојот превод на тоа што го постираше.

Ти не знаеш што го натерало сигурен сум. Што велат другите за тоа, од твоите сознанија?
Епа изгледа ти треба: https://translate.google.com/?hl=en&tab=wT#en/mk/perplexed

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Бидејќи такви како тебе знаат малку, зборуваат многу... полни со „црвливи информации“ собрани од „жута штампа“...
Бесцелно е одговорено за тебе, други ќе прочитаат и истражуваат - колку пати да се повторувам во врска со форумов и вашите прашања?

Прочитај ги „Исповедите“ од Кроули... исто така неговите философски книги... така се учи за еден човек :)

А и Кроули бил три во едно: обичен човек кој што со едната нога бил во стариот, а со другата во новиот еон, бил магус кој што донел нов Збор создавајќи тело на иницијанти, бил OHO на Редот О.Т.О. :)

Не може толку едноставно да се разбере постоењето на Кроули...

П.С. А и како што пишуваат во коментарите од линковите што ти ги постирав: подобро да умреш perplexed отколку “Father, why hast thou forsaken me?” :) Нели... ;)
Интересно е што секоја информација и прашање кое го сметаш дека е во негативна конотација, е црвливо и е од жута штампа.

Во суштина, тоа кажува многу други работи, кои се кријат зад таквиот став.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе ако сакаш и ова нека биде преводот. Зошто бил скептичен на смртниот час?

Ти реков дека е ок со твојот одговор, дека немаш сознанија што значело тоа.[DOUBLEPOST=1405715628][/DOUBLEPOST]
Што значат имаш во речник, зошто некој ги кажал, знае тој што ги кажал. Немам телепатски моќи јас.
Ок де. Готово ти реков. Прифаќам дека не можеш да знаеш.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Интересно е што секоја информација и прашање кое го сметаш дека е во негативна конотација, е црвливо и е од жута штампа.

Има разлика од информација што е во негативна конотација и информација што не е точна. Тоа што ти го посочи како "последни зборови на Кроули" е неточна информација.[DOUBLEPOST=1405715759][/DOUBLEPOST]
Абе ако сакаш и ова нека биде преводот. Зошто бил скептичен на смртниот час?

Ти реков дека е ок со твојот одговор, дека немаш сознанија што значело тоа.[DOUBLEPOST=1405715628][/DOUBLEPOST]

Ок де. Готово ти реков. Прифаќам дека не можеш да знаеш.
Што значат имаш во речник, зошто некој ги кажал, знае тој што ги кажал. Немам телепатски моќи јас.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335

Што да правам што те читам како „жута штампа“, буквар да не речам?
Што доаѓаш демек заинтересиран за Кроули и Телема па затоа прашуваш...?

Доаѓаш ,прашуваш нешто со вметнато „разбирање“ на истото од твоја страна и што ние сега треба да го браниме Кроули и Редот и Телема од твојата чудна потреба да покажеш нешто негативно во врска со овие работи, а си неук премногу за темава?
Одговараме за оние кои истражуваат и сакаат да знаат за овие „битни работи“ во врска со Кроули... не знам само како не разбирате вие од старо-еонските школи дека ние немаме потреба да пегламе нечиј живот да биде совршен и да одговара на секој :)

Затоа Кроули е три-делен :) Оди па разбери го човекот...

Убаво ти давам линкови (и книги) што ќе фрлат друго светло на тие иформации собирани од нет, преџвакани од мал број луѓе како тие разбираат...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Има разлика од информација што е во негативна конотација и информација што не е точна. Тоа што ти го посочи како "последни зборови на Кроули" е неточна информација.
И секако тоа што ти го посочи е точна информација:D

Не рекол ништо не знам, страв ми е, туку рекол тотално сум збунет или рекол скептичен сум:)

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74

Доаѓаш ,прашуваш нешто со вметнато „разбирање“ на истото од твоја страна и што ние сега треба да го браниме Кроули и Редот и Телема од твојата чудна потреба да покажеш нешто негативно во врска со овие работи, а си неук премногу за темава?
Одговараме за оние кои истражуваат и сакаат да знаат за овие „битни работи“ во врска со Кроули... не знам само како не разбирате вие од старо-еонските школи дека ние немаме потреба да пегламе нечиј живот да биде совршен и да одговара на секој :)

Убаво ти давам линкови (и книги) што ќе фрлат друго светло на тие иформации собирани од нет, преџвакани од мал број луѓе како тие разбираат...
A knigive se inace kako ti razbiras ne predjvakani :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Не сум заинтересиран за Кроули и Телема.

Чисто давам информации како и ти, за другите што читаат да видат дека паричката има две страни.

Прашувам за оние што мислат да почнат да истражуваат, да знаат да ја побараат и другата страна.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
A knigive se inace kako ti razbiras ne predjvakani :)
Да, зошто да не?

Може и ти да пробаш, не е тешко само треба работа...

Ако не сакаш да ги разбирам, кажи ќе напишам: јас ништо не разбирам од овие книги, поима неам што барам во Редот и зошто сум инициран... :facepalm:

Само не досадувај со некакви си секташки религиозни размисли кои ги препишуваш на нас, бидејќи по се изгледа доаѓаат тука луѓе кои имаат проблеми или со членовите тука на форумов што напишале дека се иницијанти и Телемити или пак имаат проблеми со Кроули (кој е мртов) или пак Телемата премногу ги заморува и им смета бидејќи - кај смее да постои Законот на Телема на Земјата? :)
[DOUBLEPOST=1405716558][/DOUBLEPOST]
Па како знаеш за паричката и за „двете страни“ ако не си заинтересиран - собираш сешто што ќе стигнеш од „жута штампа“ за да покажеш нешто негативно, „другата страна“ на Телемата?

Што има смртта на Кроули и Телемата?
Целиот живот творел и живеел по тој Закон и ти најде „друга страна на паричката“ баш за неговите посмртни зборови?

Глупости... ти да не си налутен на @Ipsissimus или на мене од некоја друга тема па дојде тука да заморуваш? Да си прашам јас вака... отворено :) Ви ја знам таа практика ;)

П:С. Патриција останала со него до крајот и има убаво напишано како умира Кроули... така да... сето друго е билдање на разно разни весници или групи кои имале негативен став и кон Кроули и кон Редот, нормално и Законот на Телема!

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сум заинтересиран за Кроули и Телема.

Чисто давам информации како и ти, за другите што читаат да видат дека паричката има две страни.

Прашувам за оние што мислат да почнат да истражуваат, да знаат да ја побараат и другата страна.
А другата страна е извртување и лажење? Вметнување на зборови што некој не ги кажал? Како и да ги вртиш, тие зборови неможе да значат - "страв ми е" или "исплашен сум"!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.335
А другата страна е извртување и лажење? Вметнување на зборови што некој не ги кажал? Како и да ги вртиш, тие зборови неможе да значат - "страв ми е" или "исплашен сум"!
Батали... ќе се расипе темава. Одговорено е и премногу од што треба, сега ќе се вмешаат секакви муабети само не за Телема ... не ти треба тоа :)

Како беше она: Да немаш кому да се налутиш - тоа е Телема! :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom