Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Иако постојат нели тие наводни разговори на проруските бунтовници сепак мислам дека Украина го има оборено.Геополитички,тоа не им одговара на Русија и нејзините бунтовници во Украина бидејќи ќе бидат уште повеќе жигосани од колку што се сега,а ако Украина би го оборила а ги накриви другиве така ќе се добие статус на оштетени жртви и дека проруските бунтовници се опасност за меѓународниот воздушен сообраќај + уште поголема наклонетост од западот кон Украина... Украина знае многу добро да управува со БУК бидејќи нивни посади беа во Грузија и нивните системи го оборија Тупољев стратешкиот бомбардер а како што гледам проруските милитанти го немаат БУК... од друга страна ако авионот бил на траса која поминува над Русија тој сигурно бил пријавен и Руската контрола на летање знаела дека тоа е цивилен авион и затоа Русија или проруските сепаратисти не би го обориле..

Како и да е,греота што недолжни луѓе на крај платија со животи.. доказ дека политиката не бира број на жртви за нејзините цели..

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
A тој Телар како ги наведува ракетите?
телепатски?
дете, тој систем мора да има радар за да ја открие целта на 100 километри и повеќе далечина, мора да има систем да ја нанишани целта (брзина висина вектор на движење) и мора да има систем кој ќе ја управува ракетата до целта, сето тоа се активни компоненти, и да е во еден “тенк“ (не се тоа тенкови, башка е тоа), мора да ги има сите тие компоненти кои АКТИВНО работаат и се забележуваат.[DOUBLEPOST=1405712204][/DOUBLEPOST]
јас имам офицерски чин и завршено воено школо со ВЕС противавионска одбрана.
Ти немаш
ТЕЛАР-от има радар и може да се користи самостојно.

A transporter erector launcher and radar (TELAR) is the same as a TEL but also incorporates part or all of the radar system necessary for firing the missile(s). Such vehicles have the capability of being autonomous, greatly enhancing their effectiveness. (извор)[DOUBLEPOST=1405714075][/DOUBLEPOST]
Ова е нешто друго ако излегла официјална изјава од Шпанската амбасада. Дај линк да ја видиме таа изјава.
https://www.facebook.com/TheSpainReport/posts/486469588164237

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ТЕЛАР-от има радар и може да се користи самостојно.

A transporter erector launcher and radar (TELAR) is the same as a TEL but also incorporates part or all of the radar system necessary for firing the missile(s). Such vehicles have the capability of being autonomous, greatly enhancing their effectiveness. (извор)
Дете, дали радарот е башка или е во склоп на ланесрот - не е битно, тој радар работи, зрачи и може да се забележи и лоцира. Активната работа на системот не зависи дали радарот е на башка возило 1 километар од ламсерот или на самото возило со лансерот. Не го прави невидлив или неприметен. Исти ку_ац е.[DOUBLEPOST=1405714985][/DOUBLEPOST]
Ок, како прво, не ти треба целиот БУК систем кој се состои од 4 или 5 тенкови.
Најважниот дел е ТЕЛАР-от и тој може да се користи индивидуално. Таков ТЕЛАР дел од БУК систем кој сам може да сруши патнички авион имаат сепаратистите уште од 29-ти Јуни.
не знам како да ти објаснам, постоењето на таков систем кој работи ВЕДНАШ ќе биде откриен на територија на украина и веднаш ќе биде забранет секаков лет над тоа подрачје. Дали едно или 5 или 15 возила не е ич битно, тоа е систем кој за да собори авион, уклучува радари кои радари одма биваат забележани од неприателот од НАТО, така да ако бунтовниците имаа и едно такво возило со самостоен радар, то ќе беше познато и приметено освен ако не се работи за изузедно аљкави или ретардирани противници.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.130
Поени од реакции
12.717
...

Дали едно или 5 или 15 возила не е ич битно, тоа е систем кој за да собори авион, уклучува радари кои радари одма биваат забележани од неприателот од НАТО, така да ако бунтовниците имаа и едно такво возило со самостоен радар, то ќе беше познато и приметено освен ако не се работи за изузедно аљкави или ретардирани противници.
Или можеби намерно не биле информирани пилотите на авионот за да летаат во тој воздушен простор со цел да се случи ова што се случи, бидејќи некој има корист од ваквата трагедија.

Член од
8 јануари 2014
Мислења
2.218
Поени од реакции
2.075
Иако постојат нели тие наводни разговори на проруските бунтовници сепак мислам дека Украина го има оборено.Геополитички,тоа не им одговара на Русија и нејзините бунтовници во Украина бидејќи ќе бидат уште повеќе жигосани од колку што се сега,а ако Украина би го оборила а ги накриви другиве така ќе се добие статус на оштетени жртви и дека проруските бунтовници се опасност за меѓународниот воздушен сообраќај + уште поголема наклонетост од западот кон Украина... Украина знае многу добро да управува со БУК бидејќи нивни посади беа во Грузија и нивните системи го оборија Тупољев стратешкиот бомбардер а како што гледам проруските милитанти го немаат БУК... од друга страна ако авионот бил на траса која поминува над Русија тој сигурно бил пријавен и Руската контрола на летање знаела дека тоа е цивилен авион и затоа Русија или проруските сепаратисти не би го обориле..

Како и да е,греота што недолжни луѓе на крај платија со животи.. доказ дека политиката не бира број на жртви за нејзините цели..
Делиме исто мислење, со тоа што ќе додадам и мое размислување е дека рушењето на авионот има false flag елементи од причина што во оваа валкана војна не се бираат средства за навлекување на гневот на светската јавност према Русија. Западот е многу моќен во медиумската војна која е од многу битнто значење, а и досега во сите нивни гнасни војни успеваат да го изманипулираат и до го исперат мозокот на обичниот народ. Веќе ни е јасно кој беше во позадината на протестите и рушењето на власта во Киев, еве тука е пак неговиот потпис. Со помош на огромни финансиски средства од западните капиталисти и под диригенска палка на ЦИА резултатот е ова што го гледаме.

А

Атлантист

Гостин
Дете, дали радарот е башка или е во склоп на ланесрот - не е битно, тој радар работи, зрачи и може да се забележи и лоцира. Активната работа на системот не зависи дали радарот е на башка возило 1 километар од ламсерот или на самото возило со лансерот. Не го прави невидлив или неприметен. Исти ку_ац е.
Сигурно не е толку едноставно да се уништи ваков систем затоа што е мобилен. А радарот не мора да е уклучен постојано, само непосредно пред да дејствува.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.498
Поени од реакции
23.515
Сигурно не е толку едноставно да се уништи ваков систем затоа што е мобилен. А радарот не мора да е уклучен постојано, само непосредно пред да дејствува.
Кога и да е уклучен радарот, тој ја открива својата позиција без разлика дали ќе го уклучиш на минута или на пет. Барем јас колку што знам.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.130
Поени од реакции
12.717
Не знам што да кажам.

Igor Strelkov, komandant oružanih snaga Novorusije, u intervjuu za portal RusVesna je rekao da postoje informacije da su u avionu bili već mrtvi ljudi.

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/igor-strelkov-u-srusenom-avionu-bili-vec-mrtvi-ljudi
Да кажел онесвестени луѓе, би држела вода теоријата, бидејќи пред неколку години во Грција се урна лет на Хелиос, за кој подоцна се докажа дека поради неисправен систем за компресија, сите патници и екипажот биле онесвестени и авионот се урнал.

Стјуардот на летот, кој истовремено учел летање, се обидел да ја превземе контролата врз леталото и да го спаси, но и тој подоцна се онесвестил и се случила трагедијата.

Но да вели дека патниците биле веќе мртви, тогаш или станува збор за киднапиран авион од терористи-самоубијци, или станува збор за авион-дух, односно авион кој управуван од духови, а не од луѓе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
се е то фино и лепо али од кај ќе знаеш кога да го уклучиш радарот?
ко ќе видиш со очи дека иди неприателски авион??
овој систем е наменет за уништување на цели во воздух на далечина од неколку десетици километри, пример си во битола и годиш авион над прилеп, кога ти би го уклучил радарот? ко ќе ти јави некој по телефон од прилеп дека таму има авион??

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
Оваа мапа ја видов на еден друг форум. Прикажани се: местото на паѓање на малезискиот авион, местото на рушење на украинскиот воен авион, местото каде што е забележан БУК проектилот и дострелот на проектилот. Мислам дека многу кажува. P2aasXR.jpg

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Или можеби намерно не биле информирани пилотите на авионот за да летаат во тој воздушен простор со цел да се случи ова што се случи, бидејќи некој има корист од ваквата трагедија.
можеби господ нарочно го водел авионот над воена зона пошто таму имаше околу 100 учесници на симпозиум за СИДА а знаеме дега господ ги праќа болестите на земјата како казна за гревовите чоечки и овие шо сакаат да ја застанат болеста се против божјата воља....

Член од
24 април 2008
Мислења
11.130
Поени од реакции
12.717
можеби господ нарочно го водел авионот над воена зона пошто таму имаше околу 100 учесници на симпозиум за СИДА а знаеме дега господ ги праќа болестите на земјата како казна за гревовите чоечки и овие шо сакаат да ја застанат болеста се против божјата воља....
И за таа цел испратил млади деца кои ќе се жртвуваат за своето место во рајот со 72 девици, за да го киднапираат авионот и за да помине низ тој ризичен воздушен простор.

Знаев! :pos:

Знаев дека не можеш без Господ.

Како за атеист, повеќе го спомнуваш Господ отколку верниците.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
Не знам што да кажам.

Igor Strelkov, komandant oružanih snaga Novorusije, u intervjuu za portal RusVesna je rekao da postoje informacije da su u avionu bili već mrtvi ljudi.

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/igor-strelkov-u-srusenom-avionu-bili-vec-mrtvi-ljudi
Чиста грижа на совест, мора да измислуваат приказни за да си олеснат за грешката. Слични приказни имало и кога во 1983, Советскиот Сојуз намерно урнале Корејски авион со 269 патници. За да си олеснат и за да си докажат дека тие не се лошите, кружела приказна дека всушност во авионот немало патници, и дека тие не направиле ништо лошо.
http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air_Lines_Flight_007#Alternative_theories

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не знам што да кажам.

Нешто што е уште полошо од идиотски рандом блогови се моронски српски портали кои пишуваат секакви глупости за да привлечат кликови.
Не само што приказната е сосема дебилна, не само што нема никаков извор, изгледа не знаат дека Стрелков редовно пишува и дава прес-конференции на свој сајт на кој нема ништо вакво.

Kajgana Shop

На врв Bottom