IgorChete
27
- Член од
- 4 февруари 2009
- Мислења
- 7.733
- Поени од реакции
- 7.549
Шпекулациите дека ловци го следеле патничкиот авион до 3 минути пред уривањето се од еден шпански твитераш кој тврди дека работи како аеро контролор на аеродром во Киев. Не ми изгледаа твитовите како точни затоа што твитерашот почна да твита за настанот дури откако Ројтерс прв објави дека патнички авион е соборен. Неколку саати подоцна шпански новинар изјави дека нема таков шпанец вработен таму каде што тврди дека е вработен и дека сите аеро контролори во Киев се украинци. После тоа твитер акаунтот беше избришан и сабајлево искочи официјална изјава од шпанската амбасада дека таков човек во Украина не постои и дека и порани ги прашувале за него затоа што твитал лажни информации за време на Еуромајдан и конфликтот во источна Украина. Сите извори и цитати по ова веќе ги имам постирано на темава.Зошто не се точни ?
Те молам образложи.
Па дај ти просветли не со конкретни докази за твоите факти.
И пред да не просветлиш, те молам обрни внимание од кој извор ги превземаш информациите со кои не просветлуваш.
Не ќе биде лошо и ти да си ги средиш твоите факти.
Патем, според твоето просветлувачко мислење:
Каква корист би имале новоруските бунтовници и Русија од соборувањето на патнички авион ?
За второто прашање, зошто го поставуваш прашањето со инсинуација дека некој намерно го соборил патничкиот авион? Можеби го смешале за воен авион, можеби се работи за грешка или недоволна обученост на тие што го управувале БУК-от. Никој не вика дека патничкиот авион е намерно соборен.[DOUBLEPOST=1405707550][/DOUBLEPOST]
Јас постирам се што ќе најдам по нетов за случајов ако не е веќе постирано.Tвој заклучок е дека некој „паѓа„ на нешто, јас само одговарав на нечие прашање за идентитетот на твитер акаунтот од наводниот шапански контролор кој работел во АТЦ Киев.
Не е дволично да се смееш на едни непотврдени извори, а во исто време да не го задржиш истиот критериум кон други непотврдени извори?
Или непотврдени јутуП видеа се поверодостојни од непотврдени твитер твитања?![]()
Артиклите и доказите од Russia Today и сличните руски сајтови вие многу побрзо од мене ги постирате, на букмарк да не ви се?