Бодибилдинг суплементи

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
зависи што ти е целта, гејнерите генерално се шеќер во прав, ако одиш на маса подобро пробај со исхраната прво да накачиш тежина. а протеинот си е протеин, не знам што предност би имал пред гејнерот освен што е понизок на калории така да ме буни прашањето до негде.
Сакам маса да качам ама на чист мускул не да се угојам, демек сите за маса гејнер ми викаат па затоа прашувам, ја сум поише за проетин..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ivicamk

Count Grishnackh
Член од
25 ноември 2009
Мислења
61
Поени од реакции
28
Сакам маса да качам ама на чист мускул не да се угојам, демек сите за маса гејнер ми викаат па затоа прашувам, ја сум поише за проетин..

Sent from my iPhone using Tapatalk
За да набиеш маса неизбежно е да качиш малку сало, затоа кај бодибилдерите постојат две фази, маса и дефиниција.
А со гејнерот нема магично повеќе мускул да изградиш во споредба со само протеин или само исхрана, може и спротивното да се деси, да станеш ко меур и да изградиш неспоредливо малку мускул.
Ја би ти препорачал да си земеш протеин, внесувај 200-500 калории повеќе од што трошиш, и ќе набиеш маса.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Ја би ти препорачал да си земеш протеин, внесувај 200-500 калории повеќе од што трошиш, и ќе набиеш маса.
Брат како да знам колку калории внесувам, никад не ми било ова јасно...

S

Stef Bachatero

Гостин
Ќе земеш ќе изнајмиш нечиво искуство и нема да те заеабаваат :)

П

Пепси_

Гостин
Ne postoi takov so ne se ugoil za vreme na masa.
e ova ne mi e jasno kaj povekjeto. Koja e celta na ugojuvanje koga posle pak istoto treba da go "skinis" od tebe. Znaci dupla rabota si otvarate koga moze poleka u nekoja normala. sekako deka ne e mozno voopsto ama koga ke vidam kakvi biski setat demek na masa bil po odvratni mi se od debelite pifski mevovi

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Брат како да знам колку калории внесувам, никад не ми било ова јасно...
http://www.bodybuilding.com/fun/from-here-to-macros-4-steps-to-better-nutrition.html

e ova ne mi e jasno kaj povekjeto. Koja e celta na ugojuvanje koga posle pak istoto treba da go "skinis" od tebe. Znaci dupla rabota si otvarate koga moze poleka u nekoja normala. sekako deka ne e mozno voopsto ama koga ke vidam kakvi biski setat demek na masa bil po odvratni mi se od debelite pifski mevovi
Целта е дека со зголемен калориски внес градиш мускулна маса но и сало, после салото го чистиш и ти останува мускулната маса.
Тоа во пракса им успева само на профи билдерите, и на некои посветени и генетски надарени аматери, а 90 посто од другите вежбачи изгледаат ко да не стапнале во теретана во текот на годината, под изговор дека се на маса, за после да почнат со "чистење" и во август да дојдат на истата форма, можда и полоша од која што биле претходното лето (затоа што потешко се топи салото отколку што се добива). И откако ќе помине летото пак почнуваат со исхрана за маса, гејнери, и така. Тоа е билдерската шема.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Како ти ќе накачуваш на мускулна маса,ако не јадеш повеќе од тоа што ти треба ајде објасни ми ? тоа може да успее само со стероиди,никако другачије.И под угојување не се мисли да од тие 5-10 кила,4,5 да ти е сало,или 9,5 да ти е сало а останатото мускул,туку обратно.Не значи да јадеш џанк фуд секој ебен ден,да пиеш 2 литри кока кола,и како демек на маса си,ти се може.Туку да зголемиш на здрава храна,да јадеш исто така здрава храна со високи калории(кикирики,и такви ствари).

П

Пепси_

Гостин
Како ти ќе накачуваш на мускулна маса,ако не јадеш повеќе од тоа што ти треба ајде објасни ми ? тоа може да успее само со стероиди,никако другачије.И под угојување не се мисли да од тие 5-10 кила,4,5 да ти е сало,или 9,5 да ти е сало а останатото мускул,туку обратно.Не значи да јадеш џанк фуд секој ебен ден,да пиеш 2 литри кока кола,и како демек на маса си,ти се може.Туку да зголемиш на здрава храна,да јадеш исто така здрава храна со високи калории(кикирики,и такви ствари).
taka moze oti mi bode u oci "ugojil" pod toa razbiram epten da se zagois pod izgovor na masa sum bullshit. :icon_lol:

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
taka moze oti mi bode u oci "ugojil" pod toa razbiram epten da se zagois pod izgovor na masa sum bullshit. :icon_lol:
Зависи и што ти е целта,ако некој има 65кг на 190 висина,тогаш нема шанса да постигне барем 85-90 кила,за да изгледа на човек а не на прачка,а да не јаде џанк фуд,чоколада и глупости.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Како ти ќе накачуваш на мускулна маса,ако не јадеш повеќе од тоа што ти треба ајде објасни ми ? тоа може да успее само со стероиди,никако другачије.
Ќе држиш 10-15% body fat цело време и ќе накачуваш мускулна маса. Ако си под 10% тешко се гради мускул, све над тоа може.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Ме интересира дали е дозволено рекламирање на форумов?
@Gjoroski дали има некаква законска регулатива за контрола какви се луѓе се прават експерти во овој спорт? Како на пример баткава
Ќе земеш ќе изнајмиш нечиво искуство и нема да те заеабаваат :)
Дај преземете мерки модератори, какви се луѓе се прават тренери, типчево пробав да го читам деновиве какви се глупости постира и гледав тие видеата на јутуб и стварно е грев да насамари некој да му плаќа за персонални тренинзи.
@Stef Bachatero друже дај намали малку бре гледам те хејтаат дечките на темиви и се во право за тоа според тоа што го гледам, а кога малку помислам и ми текнува дека сум те гледал низ теретаниве низ Скопје. Има еден куп дечки други кои што сме во спортов далеку подолго од тебе со многу поголемо знаење и поголеми успеси од тебе па не се курчиме и не пробуваме да заработуваме од луѓе кои се најчесто на мака. Форумов е за бесплатно делење на совети и информирање на оние кои не се информирани од страна на поискусните и за информирање меѓусебно за промоции, попусти нешто ново и интересно да се проба, а не за рекламирање.
Немам ништо лично ниту те познавам лично, но ме иритира кога гледам гаталци да му солат памет на луѓе кои имаат мака во било кое поле во животот.

Се извинувам до модераторот што сум оф топик на темава али морав да искоментирам бидејќи ме иритира секој пост што го сретнувам од „експертов“.

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Ако ти смета игнорирај ме.
Не е проблемот дали јас ќе те игнорирам или не туку проблемот е што му продаваш муда за бубрези на луѓе што не се разбираат од бодибилдинг, калории, слабеење (посебно како категорија луѓе со вишок на килажа). Искрено немам време да се замарам многу многу, инаку нешто што фали во законите кај нас е немањето на закон за регулирање кои се луѓе се тренери или на било каква позиција. Па гледам дури и суплементи продаваш, даваш фискална за нив, си протрчал низ министерства кај нас да видеш колку е лесно да се одобри некој од нив за внес во државава? или сива економија.

Kajgana Shop

На врв Bottom