Законот на Телема

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.
Дали само иницијанти во ОТО смеат да прават што им е волја и тоа да е законот нивен?

Зошто останатите не смеат?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали само иницијанти во ОТО смеат да прават што им е волја и тоа да е законот нивен?

Зошто останатите не смеат?
Од каде сега ова? Каде виде дека останатите не смееле? Зарем коментарите на Liber Al не се насловени како: "Законот е за сите"?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.
Уф уф сега и шериФ.......кој сме да доаѓа а кој не, Ти сигурно не си тај што требе да кажеш.
Шкорпионче, абе научи малку демократија, не ти е ова редот па тие под тебе да ти лижат гз

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Bog, пак ти ги помешале апчињата, а? Не ти е на арно тебе, не ти е ... :(

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Уф уф сега и шериФ.......кој сме да доаѓа а кој не, Ти сигурно не си тај што требе да кажеш.
Шкорпионче, абе научи малку демократија, не ти е ова редот па тие под тебе да ти лижат гз
@Donald Sikert (болд). Мислам дека треба да бидеме реални. Ова не е однос, нели? :)

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Рековме да не се нервираш. Што сега и безобразен ќе бидеш, освен неук за работиве што се зборуваат тука?
Сам се фати за орото, сега играј го како што треба... дојде, „лаеше“ се нешто од глупости до мистерии and beyond, сега трпи ги ударите и види до каде ти е знаењето за работиве...
Лесно е да се обвинува постојано некој за да се оправдаат сопствените заблуди !
Барем да се има цврст темел (Јесод) ;)

Ако толку те палат сатурналиите, ќе мора да прочиташ повеќе за тоа (немој со оние лековерни поврзувања на Сатурн преку Сет со Сатана - тоа се играчки за мали деца).

Прашав до кој тоа бог јас сакам да сум рамо до рамо и од каде таа идеја кај тебе за мене? :)

Бујрум... малку прашања, вака да видиме на каде влечеш ти и твоето постоење на Земјата... а ако заврши со темава, слободно кажи, нема да се малтретираме еден со друг, нели ;)
Секој по својот пат... не ти велам да бидеш Телемит, не се плаши - никому не велам така![DOUBLEPOST=1405444871][/DOUBLEPOST]
За астролошкиот знак „Шкорпија“ може да прочиташ тука (а и секој што го интересира малку од малку астрологија).
Има и други дела, но ова е така, напишано на едноставен јазик... :)

Koj se nervira ,ja negledam nekoj drug tuka da se napinja vo vrska so temava osim tebe :)
Nema da bidam bezobrazen nego sum bezobrazen :) za sekti :)
Trpam udari ali ti neznam dali ke go primis staroto sonnce na gradi:) ili od strazarska kula pozadi :)

Sopstveni zabludi imas ti ,ti se narekuvas thelemist i heptagram a ne ja :) yesod lunatic control :)

Saturn preku aiwass pa do thelema u sekta :)

Do koj bog pa do toj sto go obozavas i mu se podavas i umot tie e poln so negovi koncepti i sliki ete do toj :)
I na komu mu sluzis :)
Posle ova ocekuvam da izigravas deka si humanitarec :)

Kako nevelis koga propagiras na sekade uste fali i video spotovi da vi praat so vasi temi vo Makedonija :)

Kakva astrologija kakvi bakraci i zasto bas skorpija ,sto deka imaat najvise interes u vasi tematiki ezoterija i okultizam hahaha

@Шкорпион - се пронаоѓаш некаде во овие зборови? ;)
[DOUBLEPOST=1405470389][/DOUBLEPOST]
Хептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kako:)[DOUBLEPOST=1405471057][/DOUBLEPOST]
Ти не ме читаш... :)
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата :)
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот :)
Pa ne kako vie ste inkvizicija maskirana cesni i dali e ovca da ve sledi slepo u stari rituali da de kako pocetnik i gostin i posle sve vise i vise vreme da zrtvuva za sektata i da sluzi da regrutira i da pali svekicki na misa i da go cisti oltarot i vaka kako tebe da brblja na forumi i blogovi :)
Ziti voljata i ljubovta ako mora da se prifati knigata u crvena boja dogma[DOUBLEPOST=1405471355][/DOUBLEPOST]
Тоа е дискутабилното... :)
Реков јас сметам дека некој е Телемит ако ми пристапи братски на соодветен начин како што треба...
Но мои браќа и сестри велат дека за да си Телемит треба да го прифатиш Законот на Телема и да дејствуваш според него, колку што можеш подобро... и да ги прифатиш книгите од класа A од Редот A.'.A.'.

Комплексно е тоа прашање... цели философски расправи има за тоа... јас се држам кон левото крило на Редот, old school : или ќе си иницијант и ќе учествуваш во мистериите на Редовите и ќе бараш иницијации или ќе бидеш само пријател на Редот и надворешен воодушевувач на Законот :)
Но тоа се мои размисли...
Ако ти мислиш дека си Телемит, ок немам проблеми со тоа, но не можам да споделувам работи со тебе кои се зборуваат и учат во Редот, се разбираме нели...

Ili ke pravis sto ke ti kaze sektata ili nemas privilegii da miksas na misa ili poleka ke si dojdes na vrata so postepeno perenje :)

Dobra taktika za regrutiranje ali posto e stara od pamti vek kratko ke trae raduvajte se dodeka vi trae :)[DOUBLEPOST=1405471536][/DOUBLEPOST]
Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон! :)

Ubavo si kaza samo sto zakonot ne e nov odamna ste go usvoile :)
П.С. Вака не сум пишувал одамна на форумов... брзо, брзо :)
Normalno imas sedum kraci koj moze pobrzo od tebe plus rituali pravis za brzo da ti projde vreme :)[DOUBLEPOST=1405471604][/DOUBLEPOST]
Од каде сега ова? Каде виде дека останатите не смееле? Зарем коментарите на Liber Al не се насловени како: "Законот е за сите"?
Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
[DOUBLEPOST=1405470389][/DOUBLEPOST]
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kako:)
Премногу христијански ставови имаш...
Што ти значи ова:
„Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni“?
Како некој христијански секташ си... не смееш да кажеш кој е твојот бог за да не биде распнат?
Не ме критикувај толку „жестоко“, ќе ме предомислиш и ќе ми ги избришеш иницијациите :D
Реков дека до сега само глупости читам, а ти продолжуваш со глупости...
Треба да ти речам „море носи се и ти и твоите бладања!“ ?

Ќе ти коментирам вака:
„Нека бидат моите служители малубројни и тајни; тие ќе владеат со мнозинството и знајните.
Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
Излезете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!“ - Книга на Законот

„Будалиот ја чита оваа Книга на Законот, и нејзиниот коментар; и не ја разбира.“ - Книга на Законот

П.С. Оди научи нешто во врска со Телемата и за нас, како Телемити. Вака само глупости читам и чуден јад кај тебе...

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Премногу христијански ставови имаш...
Што ти значи ова:Jas kolku sto se sekavam edinstven vo diskusijava sto se izjasnuva kako vernik ili pripadnik na sekta si ti :)
„Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni“?
Za zakonot zboruvam ovde :)
Како некој христијански секташ си... не смееш да кажеш кој е твојот бог за да не биде распнат?of ama me nasmea i toa bas dobro :) sigurno ne e JAbuhlon,aiwass ili jahve.
Не ме критикувај толку „жестоко“, ќе ме предомислиш и ќе ми ги избришеш иницијациите :DNemozam ja da te premislam veke koga 20 godini si narkoman ke ostanes do kraj na zivot ,mozda i jace :)
Реков дека до сега само глупости читам, а ти продолжуваш со глупости...Detsko vadenje
Треба да ти речам „море носи се и ти и твоите бладања!“ ?Reci be zasto se prais fin so ideali nego deka te gledaat potencijalni clenovi pa nemas sloboda da zboris kako sakas tesko ke ti ide regrutiranjeto posle :)

Ќе ти коментирам вака:
„Нека бидат моите служители малубројни и тајни; тие ќе владеат со мнозинството и знајните.
Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
Излезете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!“ - Книга на Законот

Kazi nesto svoe a ne citati od tuga kniga koj ne se napisani od tebe licno niti pa dozivenani ne si bil ti opsednat so aiwass pa za da citiras sto fajde intelektualno mi masturbiras za paganski temi .
Tajni i malubrojni za da ne se oktriete naglo uste ne se lugeto spremni da ve prifatat u vaseto staro svetlo ali pod vodstvo na svetlonosata probuvate nesto :)

A sto se Zvezdite ako ne bogovi i polu bogovi :)

„Будалиот ја чита оваа Книга на Законот, и нејзиниот коментар; и не ја разбира.“ - Книга на Законот.
Ne ni treba koga cel na knigata e da zbuni ,zavede,krie pravo lice koj stoi zapravo pozadi knigata kakov entitet :)
Budaliot e ednostaven covek ne mu treba kniga niti pak necii komentar.Kniga na aiwassot.

П.С. Оди научи нешто во врска со Телемата и за нас, како Телемити. Вака само глупости читам и чуден јад кај тебе...
Ne ni sakam da ucam sve sto treba da se znae e otrkieno za vas i za vaseto ucenje ,i cela sodrzina sto ja imate e stara i se povtoruva od prethodno :)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Ок. Значи смеам. Тоа ме интересираше.
@Donald Sikert (болд). Мислам дека треба да бидеме реални. Ова не е однос, нели? :)
Доналтчо, овие не се атеисти кои настанале од мајмуни, ова се атеисти настанати од лисици.
Погледни дека скоро секој нивни одговор е сведен на..„оди на мојата страна и таму е објаснето“.Никогаш не даваат директни одговори!
Која е причината?
Избегување на дискусија со незгодни прашања.
На ситото е сФе фино лепо објаснето, дотерано, увиткано, посолено, исшлагирано,украсено.....
Еден заспан како Дублето кој е во потрага на Вистината, ќе го лапне со затворени очи чоколатцето, оти тоа е добро украсено, а тоа што рокот му истекол, ќе го види покасно, најверојатно кога ќе добие тровање.

Каде пишува на ситото зошто побегна Месијата?
Каде пишува кој го уби брат му?
Каде пишува дека во одредени ритуали се пие крв од мачки?
Каде пишува зошто побегнал од Италија Кроули, после смртта на еден член во еден ритуал затоа што добил тровање од мачката која била болна?
Каде пишува дека членот требе да се одкаже од својата религиозна убеденост ако сака да биде член?
И многу други работи....?

Дубленце, ова е мој последен обид да те вратам во стадото :pos:...останува на тебе да си го најдеш патот по кој ќе одиш.
Среќно...ќе ти треба по патот по кој си тргнал.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kako:)
Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni
Имало и пред тебе, ќе има и после тебе тролови што мислат дека со своите навреди, подбив и провокации може да се постигне нешто.
Нема ништо "залудено" кај нас, ние не очекуваме сите да се пронајдат во телемата, ниту пак се користиме со клевети и лаги за да претставиме некого или нешто да изгледа одбивно или опасно кај останатите.
Всушност, ако некој е толку плиток да поверува на кажаното од луѓе како одредени форумски кловнови на темава, тогаш и да сака не би спонзорирал таков човек.[DOUBLEPOST=1405511160][/DOUBLEPOST]
Каде пишува дека во одредени ритуали се пие крв од мачки?
Каде пишува зошто побегнал од Италија Кроули, после смртта на еден член во еден ритуал затоа што добил тровање од мачката која била болна?
Каде пишува дека членот требе да се одкаже од својата религиозна убеденост ако сака да биде член?
И многу други работи....?

Дубленце, ова е мој последен обид да те вратам во стадото :pos:...останува на тебе да си го најдеш патот по кој ќе одиш.
Среќно...ќе ти треба по патот по кој си тргнал.
Оди бре лечи фрустрации на друго место! Како не ти е срам да повторуваш едни исти лаги, кога веќе истово си го поставил како прашање и одговорено ти е дека нема врска со вистината!
Најмалку два пати на две теми имав постирано информација зошто и од кого бил протеран Кроули од Италија! И дека тоа нема никаква врска со никакви мачки, пиење крв и слични глупости, туку дека е протеран поради остри критики кон фашистите и Мусолини! Човек во години си, како не ти срам да лажеш не ми е јасно! Мизерија...
За студентот и причината поради која настанал митот за неговата смрт, цитат од официјалната страна на ОТО:

Неговата лоша репутација пораснува енормно во текот и особено после периодот во Опатијата на Телема во Чефало, Сицилија, каде младиот студент – Raoul Loveday -умрел пиејќи затруена вода. Вдовицата “Кралица Бети” (како што ја викаше Кроули) по враќањето во Англија налутена на Кроули се опила и склопила сторија за смртта на студентот дека била предизвикана од пиење мачкина крв при Црна Миса. Сторијата веднаш се појавила на насловните страни. После – како што е речено – острите напади на фашистичката партија и по скандалите со дневниот печат тој беше протеран засекогаш од Италија. Подоцна ги напиша “Песните за Италија” (Songs for Italy), хумористична збирка од поеми со презир кон Мусолини и Фашистичката Партија.

Link
P.S.
Каде пишувало дека членот трребало да се одкаже од своите религиозни убедувања? Што лажеш? Јасно имав објаснето дека Редот не навлегува во тоа какви убедувања има кандидатот, ако некој смета дека телемата не е за него, немора да бара членство! Никаде од никого не се бара да се одкажува од ништо!

Последно уредено:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
@Bog

Сите граници ги имаш преминато. Цело време ИСТИТЕ ПРАШАЊА, а милион пати одговорени.
Ако не ти се свиѓат одговорот, реплицирај конструктивно и наведи ЗОШТО ти мислиш поразлично?
Ако ПАК не ти се свиѓат, напушти ја темава.
НЕ СИ ТИ ОВДЕ МЕРОДАВЕН ДА СУДИШ И ДА ПРОПАГИРАШ СОПСТВЕНИ ОБЈАСНУВАЊА.
Го кажуваш твојот став, И КРАЈ. ТУКА ЗАВРШУВА ПРИКАЗНАТА.

Шо е работава? Ќе играме играчки? Хепта лажел, Ипси не знам шо, Шкорпион бил алтерего на Хепта. ДО кога?

Не планирам да си играм мачка/глушец цело време. Тотално погрешен пристап имаш кон секоја дискусија и секоја тема.
Го исполнуваш секој услов за да си етикетиран како форумски шериф.

Јас максимално толерирам. Јасно им е тоа на сите овде. А посебно тебе!!! 100 илјади пати низ прсти сум прогледал, и сум дал простор да се развие некаква дискусија.

Дали вас воопшто ви е јасно КАКО администрацијата го модерира Кајгана форум?
Знаете дека на Религија, толеранцијата е на НАЈВИСОКО НИВО? Кулминира.
НА кој и да било друг подфорум, - одма ќе бевте банирани перманентно. ПА КОЈ ВЕ ТРПИ БЕ?.. едно исто едно исто глата да ти потечит?.

ДАЛИ СВАЌАТЕ дека модераторот НЕ СЕ ЗАМАРА СО ТОА ДАЛИ БОГ БИЛ ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЧ, или ДАЛИ ХЕПТА ПИЕЛ КРВ ОД КРОКОДИЛ.
АМА ИЧ НЕ МЕ БОЛИ ***тиит**** што било вистина, кој лажел, шо лажел, господ, станата...бла бла.

ЗАРАДИ ВАКВИ ИСПАДИ, Подфорумот - ПОЛИТИКА е перманентно отсранет од форумов. НО тоа нема да се случи со Религија.
Да сме начисто.

* МОМЕНТАЛНО се средува опцијата за БАН ОД ТЕМА и модераторите се трудат да не доделуваат казнени што ќе доведе до бан ОД ЦЕЛ ФОРУМ.

ЗНАЧИ @Bog пријателе! Ќе те замолам, ево официјално нека читаат сите.. Дај среди се и користија позитивната енергија. Не се понашај ко да си во некоја мисија од Господ - да го штитиш Православието од останатите групации. Смешно изгледа.
- Престани да тресиш глупости на темава, и доколку ТВРДИШ нешто - поткрепи го со некакви ФАКТИ (па макар и линк од википедија)
- Не одговарај ВО ИМЕ НА ДРУГИ.
- Не замарај со фудбалски коментари.
- Не го реди во секој пост името Ипси и Хепта.
- Не провоцирај непотребно.

Следен пат банот ќе биде во различен формат. Верувај.
Ако треба и цела италјанска class (*.IT) ќе ја банирам.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom