Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.
Тоа е дискутабилното... :)
Реков јас сметам дека некој е Телемит ако ми пристапи братски на соодветен начин како што треба...
Но мои браќа и сестри велат дека за да си Телемит треба да го прифатиш Законот на Телема и да дејствуваш според него, колку што можеш подобро... и да ги прифатиш книгите од класа A од Редот A.'.A.'.

Комплексно е тоа прашање... цели философски расправи има за тоа... јас се држам кон левото крило на Редот, old school : или ќе си иницијант и ќе учествуваш во мистериите на Редовите и ќе бараш иницијации или ќе бидеш само пријател на Редот и надворешен воодушевувач на Законот :)
Но тоа се мои размисли...
Ако ти мислиш дека си Телемит, ок немам проблеми со тоа, но не можам да споделувам работи со тебе кои се зборуваат и учат во Редот, се разбираме нели...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.
Телемит може да биде и оној што се пронаоѓа во телемата а не е член.....но неможе да биде сметан од страна на членовите за Брат/Сестра.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти не ме читаш... :)
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата :)
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот :)
Те читам, но мислев дека телемитите не се членови на О.Т.О поради тоа што нели Круоли како ваш основоположник претходно станал член на О.Т.О како и вашата хиерархија. Но сега е во ред, разбрав. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
@Dumbledore , гледаш, @Ipsissimus не го дели моето мислење...
Ете, ме разочара... сега ќе си плачам бидејќи никој не сака сериозно во однос на Законот и Редот...
Ама ако :)

Се зезам, но сепак има различни мислења во врска со тоа дали си Телемит ако дејствуваш така или си телемит ако се само иницираш и дејствуваш...
Мислам дека секако ако го прифатиш Законот и дејствуваш во „духот на новото време“ - патот носи кон иницјација...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па обично го надополнуваш и браниш, па реков да те прашам. И он не одговара на поставени прашања, да те потсетам. :)
Јас не го надополнувам, нема потреба нели. А го бранам само кога е неправедно баниран:)

Доволно е способен да сам се одбрани. Ти имаш ли потреба од старател?

Ти би сакал ја да одговорам во негово име:eek:?

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Те читам, но мислев дека телемитите не се членови на О.Т.О поради тоа што нели Круоли како ваш основоположник претходно станал член на О.Т.О како и вашата хиерархија. Но сега е во ред, разбрав. :)
Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон! :)

П.С. Вака не сум пишувал одамна на форумов... брзо, брзо :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас не го надополнувам, нема потреба нели. А го бранам само кога е неправедно баниран:)

Доволно е способен да сам се одбрани. Ти имаш ли потреба од старател?

Ти би сакал ја да одговорам во негово име:eek:?
Ај читај, секој негов втор збор е секта, заспан, ренде.....и после неправедно баниран. Праведно беше баниран и банот му траеше само неколку дена, така да нека биде среќен (и ти биди, капитенот се врати :) ). Јас немам ништо против него, само треба да си го промени односот. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
@Dumbledore и @Donald Sikert - за вакви муабети има други теми... може таму да се префрлите.... пример „Прашања од до модерато“ и слично...

Не сакам да читам еден муабет тука и одеднаш да се нафрлаат оф-топик муабети по темава...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали со некое друго тајно братство стоите добро? :)
Колку што ми е познато, ОТО нема несогласувања ниту спорови со ниеден иницијаторски Ред, плус има доста членови што се истовремено иницијанти и во ОТО и во други Редови.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон! :)
Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови. :)
Кроули како и јас БИЛ инициран во О.Т.О.
Напредувал, имал пракса и знаење и станува O.H.O. на Редот... Го менува, додава пракси, додава знање инциира нови луѓе....

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Колку што ми е познато, ОТО нема несогласувања ниту спорови со ниеден иницијаторски Ред, плус има доста членови што се истовремено иницијанти и во ОТО и во други Редови.
Да ми спомна. Има и масони. Тоа ме интересираше. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Dumbledore и @Donald Sikert - за вакви муабети има други теми... може таму да се префрлите.... пример „Прашања од до модерато“ и слично...

Не сакам да читам еден муабет тука и одеднаш да се нафрлаат оф-топик муабети по темава...
Де бе друже, ќе испадне дека којзнае колку полезни и конструктивни муабети се водат на темава, па некој офтопик ќе ги засени.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Де бе друже, ќе испадне дека којзнае колку полезни и конструктивни муабети се водат на темава, па некој офтопик ќе ги засени.
За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.

Kajgana Shop

На врв Bottom