Ipsissimus
P.I.
Мислам дека е најдобро да го прочиташ уставот на Редот од 1917-та, таму најдобро е објаснето.Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека е најдобро да го прочиташ уставот на Редот од 1917-та, таму најдобро е објаснето.Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови.![]()
Das is gutМислам дека е најдобро да го прочиташ уставот на Редот од 1917-та, таму најдобро е објаснето.
За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.
Од каде сега ова? Каде виде дека останатите не смееле? Зарем коментарите на Liber Al не се насловени како: "Законот е за сите"?Дали само иницијанти во ОТО смеат да прават што им е волја и тоа да е законот нивен?
Зошто останатите не смеат?
Од каде сега ова? Каде виде дека останатите не смееле?
Уф уф сега и шериФ.......кој сме да доаѓа а кој не, Ти сигурно не си тај што требе да кажеш.За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.
Ова помогна. Појасно ми е до некаде.Мислам дека е најдобро да го прочиташ уставот на Редот од 1917-та, таму најдобро е објаснето.
@Donald Sikert (болд). Мислам дека треба да бидеме реални. Ова не е однос, нели?Уф уф сега и шериФ.......кој сме да доаѓа а кој не, Ти сигурно не си тај што требе да кажеш.
Шкорпионче, абе научи малку демократија, не ти е ова редот па тие под тебе да ти лижат гз
[DOUBLEPOST=1405470389][/DOUBLEPOST]Рековме да не се нервираш. Што сега и безобразен ќе бидеш, освен неук за работиве што се зборуваат тука?
Сам се фати за орото, сега играј го како што треба... дојде, „лаеше“ се нешто од глупости до мистерии and beyond, сега трпи ги ударите и види до каде ти е знаењето за работиве...
Лесно е да се обвинува постојано некој за да се оправдаат сопствените заблуди !
Барем да се има цврст темел (Јесод)
Ако толку те палат сатурналиите, ќе мора да прочиташ повеќе за тоа (немој со оние лековерни поврзувања на Сатурн преку Сет со Сатана - тоа се играчки за мали деца).
Прашав до кој тоа бог јас сакам да сум рамо до рамо и од каде таа идеја кај тебе за мене?
Бујрум... малку прашања, вака да видиме на каде влечеш ти и твоето постоење на Земјата... а ако заврши со темава, слободно кажи, нема да се малтретираме еден со друг, нели
Секој по својот пат... не ти велам да бидеш Телемит, не се плаши - никому не велам така![DOUBLEPOST=1405444871][/DOUBLEPOST]
За астролошкиот знак „Шкорпија“ може да прочиташ тука (а и секој што го интересира малку од малку астрологија).
Има и други дела, но ова е така, напишано на едноставен јазик...
Koj se nervira ,ja negledam nekoj drug tuka da se napinja vo vrska so temava osim tebe
Nema da bidam bezobrazen nego sum bezobrazenza sekti
Trpam udari ali ti neznam dali ke go primis staroto sonnce na gradiili od strazarska kula pozadi
Sopstveni zabludi imas ti ,ti se narekuvas thelemist i heptagram a ne jayesod lunatic control
Saturn preku aiwass pa do thelema u sekta
Do koj bog pa do toj sto go obozavas i mu se podavas i umot tie e poln so negovi koncepti i sliki ete do toj
I na komu mu sluzis
Posle ova ocekuvam da izigravas deka si humanitarec
Kako nevelis koga propagiras na sekade uste fali i video spotovi da vi praat so vasi temi vo Makedonija
Kakva astrologija kakvi bakraci i zasto bas skorpija ,sto deka imaat najvise interes u vasi tematiki ezoterija i okultizam hahaha
@Шкорпион - се пронаоѓаш некаде во овие зборови?![]()
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kakoХептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.
Ти не ме читаш...
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот![]()
Тоа е дискутабилното...
Реков јас сметам дека некој е Телемит ако ми пристапи братски на соодветен начин како што треба...
Но мои браќа и сестри велат дека за да си Телемит треба да го прифатиш Законот на Телема и да дејствуваш според него, колку што можеш подобро... и да ги прифатиш книгите од класа A од Редот A.'.A.'.
Комплексно е тоа прашање... цели философски расправи има за тоа... јас се држам кон левото крило на Редот, old school : или ќе си иницијант и ќе учествуваш во мистериите на Редовите и ќе бараш иницијации или ќе бидеш само пријател на Редот и надворешен воодушевувач на Законот
Но тоа се мои размисли...
Ако ти мислиш дека си Телемит, ок немам проблеми со тоа, но не можам да споделувам работи со тебе кои се зборуваат и учат во Редот, се разбираме нели...
Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон!
Ubavo si kaza samo sto zakonot ne e nov odamna ste go usvoile
П.С. Вака не сум пишувал одамна на форумов... брзо, брзо![]()
Од каде сега ова? Каде виде дека останатите не смееле? Зарем коментарите на Liber Al не се насловени како: "Законот е за сите"?
Премногу христијански ставови имаш...[DOUBLEPOST=1405470389][/DOUBLEPOST]
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kako![]()
Ne ni sakam da ucam sve sto treba da se znae e otrkieno za vas i za vaseto ucenje ,i cela sodrzina sto ja imate e stara i se povtoruva od prethodnoПремногу христијански ставови имаш...
Што ти значи ова:Jas kolku sto se sekavam edinstven vo diskusijava sto se izjasnuva kako vernik ili pripadnik na sekta si ti
„Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni“?
Za zakonot zboruvam ovde
Како некој христијански секташ си... не смееш да кажеш кој е твојот бог за да не биде распнат?of ama me nasmea i toa bas dobrosigurno ne e JAbuhlon,aiwass ili jahve.
Не ме критикувај толку „жестоко“, ќе ме предомислиш и ќе ми ги избришеш иницијациитеNemozam ja da te premislam veke koga 20 godini si narkoman ke ostanes do kraj na zivot ,mozda i jace
Реков дека до сега само глупости читам, а ти продолжуваш со глупости...Detsko vadenje
Треба да ти речам „море носи се и ти и твоите бладања!“ ?Reci be zasto se prais fin so ideali nego deka te gledaat potencijalni clenovi pa nemas sloboda da zboris kako sakas tesko ke ti ide regrutiranjeto posle
Ќе ти коментирам вака:
„Нека бидат моите служители малубројни и тајни; тие ќе владеат со мнозинството и знајните.
Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
Излезете, о деца, под ѕвездите и исполнете се со љубов!“ - Книга на Законот
Kazi nesto svoe a ne citati od tuga kniga koj ne se napisani od tebe licno niti pa dozivenani ne si bil ti opsednat so aiwass pa za da citiras sto fajde intelektualno mi masturbiras za paganski temi .
Tajni i malubrojni za da ne se oktriete naglo uste ne se lugeto spremni da ve prifatat u vaseto staro svetlo ali pod vodstvo na svetlonosata probuvate nesto
A sto se Zvezdite ako ne bogovi i polu bogovi![]()
„Будалиот ја чита оваа Книга на Законот, и нејзиниот коментар; и не ја разбира.“ - Книга на Законот.
Ne ni treba koga cel na knigata e da zbuni ,zavede,krie pravo lice koj stoi zapravo pozadi knigata kakov entitet
Budaliot e ednostaven covek ne mu treba kniga niti pak necii komentar.Kniga na aiwassot.
П.С. Оди научи нешто во врска со Телемата и за нас, како Телемити. Вака само глупости читам и чуден јад кај тебе...
Ок. Значи смеам. Тоа ме интересираше.
Доналтчо, овие не се атеисти кои настанале од мајмуни, ова се атеисти настанати од лисици.@Donald Sikert (болд). Мислам дека треба да бидеме реални. Ова не е однос, нели?![]()
Spoznorirajte treba da imate armija od ovci kako![]()
Имало и пред тебе, ќе има и после тебе тролови што мислат дека со своите навреди, подбив и провокации може да се постигне нешто.Ne e za site samo tie sto mu se klanjaat ,smeat ostanatite ako se zaludeni
Оди бре лечи фрустрации на друго место! Како не ти е срам да повторуваш едни исти лаги, кога веќе истово си го поставил како прашање и одговорено ти е дека нема врска со вистината!Каде пишува дека во одредени ритуали се пие крв од мачки?
Каде пишува зошто побегнал од Италија Кроули, после смртта на еден член во еден ритуал затоа што добил тровање од мачката која била болна?
Каде пишува дека членот требе да се одкаже од својата религиозна убеденост ако сака да биде член?
И многу други работи....?
Дубленце, ова е мој последен обид да те вратам во стадото...останува на тебе да си го најдеш патот по кој ќе одиш.
Среќно...ќе ти треба по патот по кој си тргнал.