Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Па обично го надополнуваш и браниш, па реков да те прашам. И он не одговара на поставени прашања, да те потсетам.ЈАс не сум му портпаролПрашај си го.

Па обично го надополнуваш и браниш, па реков да те прашам. И он не одговара на поставени прашања, да те потсетам.ЈАс не сум му портпаролПрашај си го.
Тоа е дискутабилното...Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.
Телемит може да биде и оној што се пронаоѓа во телемата а не е член.....но неможе да биде сметан од страна на членовите за Брат/Сестра.Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.
Те читам, но мислев дека телемитите не се членови на О.Т.О поради тоа што нели Круоли како ваш основоположник претходно станал член на О.Т.О како и вашата хиерархија. Но сега е во ред, разбрав.Ти не ме читаш...
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот![]()
Јас не го надополнувам, нема потреба нели. А го бранам само кога е неправедно баниранПа обично го надополнуваш и браниш, па реков да те прашам. И он не одговара на поставени прашања, да те потсетам.![]()
Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон!Те читам, но мислев дека телемитите не се членови на О.Т.О поради тоа што нели Круоли како ваш основоположник претходно станал член на О.Т.О како и вашата хиерархија. Но сега е во ред, разбрав.![]()
Ај читај, секој негов втор збор е секта, заспан, ренде.....и после неправедно баниран. Праведно беше баниран и банот му траеше само неколку дена, така да нека биде среќен (и ти биди, капитенот се вратиЈас не го надополнувам, нема потреба нели. А го бранам само кога е неправедно баниран
Доволно е способен да сам се одбрани. Ти имаш ли потреба од старател?
Ти би сакал ја да одговорам во негово име?
Колку што ми е познато, ОТО нема несогласувања ниту спорови со ниеден иницијаторски Ред, плус има доста членови што се истовремено иницијанти и во ОТО и во други Редови.Дали со некое друго тајно братство стоите добро?![]()
Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови.Кроули само го претвара старо-еонскиот Ред во одлично „материјално возило“ на новиот Закон!![]()
Кроули како и јас БИЛ инициран во О.Т.О.Значи редот постоел, а Круоли го трансформирал? Зш нели О.Т.О. постои со векови.![]()
Да ми спомна. Има и масони. Тоа ме интересираше.Колку што ми е познато, ОТО нема несогласувања ниту спорови со ниеден иницијаторски Ред, плус има доста членови што се истовремено иницијанти и во ОТО и во други Редови.
Де бе друже, ќе испадне дека којзнае колку полезни и конструктивни муабети се водат на темава, па некој офтопик ќе ги засени.@Dumbledore и @Donald Sikert - за вакви муабети има други теми... може таму да се префрлите.... пример „Прашања од до модерато“ и слично...
Не сакам да читам еден муабет тука и одеднаш да се нафрлаат оф-топик муабети по темава...
За мене се полезни и конструктивни - ако за тебе не се, не доаѓај на темава.Де бе друже, ќе испадне дека којзнае колку полезни и конструктивни муабети се водат на темава, па некој офтопик ќе ги засени.