Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Чекај сега. Треба да си иницијант за да бидеш примен во редот? Зш едно се твоите ставови, друго се правилата кои ги имате (не викам дека грешиш). Веројатно има норми како и одредени правила кои треба да ги поседува личноста пред да стане член, така!?:)
Не не... за да бидеш во Редот, мора да се иницираш почнувајќи од 0 или Минервал...
За да се иницираш мора да побараш иницијација во Редот(тоа е првиот најбитен чекор), двајца добростоечки Браќа или Сестри да те подржат и да гарантираат за тебе и да си полнолетен нормално и да немаш проблеми со правниот закон на државата...
Пишува на многу официјални страници на Редот, дури и на македонскиот сајт :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тогаш како се станува член на О.Т.О.? :)
Хептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не не... за да бидеш во Редот, мора да се иницираш почнувајќи од 0 или Минервал...
За да се иницираш мора да побараш иницијација во Редот(тоа е првиот најбитен чекор), двајца добростоечки Браќа или Сестри да те подржат и да гарантираат за тебе и да си полнолетен нормално и да немаш проблеми со правниот закон на државата...
Пишува на многу официјални страници на Редот, дури и на македонскиот сајт :)
Кога Бог веќе (од друг профил) го спомна фениксот. Дали вие имате некој/и друг/и братски ред/ови (конкретно ме интересира на оние со двоглавиот феникс)? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Тогаш како се станува член на О.Т.О.? :)
Ти не ме читаш... :)
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата :)
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кога Бог веќе (од друг профил) го спомна фениксот. Дали вие имате некој/и друг/и братски ред/ови (конкретно ме интересира на оние со двоглавиот феникс)? :)
Не ти го разбрав прашањето баш најдобро...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Хептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.
Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Што, за нов иницијант?
@Dumbledore не е иницијант и не ни мислам дека некогаш ќе побара да биде... не му се сеќирај толку.
Не се плаши од далеку со вакви „честитки“... ќе бидете вие христијаните уште некое време „побројни“ :)
Нели ние не бараме бројност секако... ;)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Дали другар ти кога праша дали примаат педери ,мислеше на себе? :)
Не мислев на мене, на Шкорпион мислев.
Нели сФати дека се едно исто со хепта?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што, за нов иницијант?
@Dumbledore не е иницијант и не ни мислам дека некогаш ќе побара да биде... не му се сеќирај толку.
Не се плаши од далеку со вакви „честитки“... ќе бидете вие христијаните уште некое време „побројни“ :)
Нели ние не бараме бројност секако... ;)
Ај штом велиш дека е така, нека биде така.

Kajgana Shop

На врв Bottom