Законот на Телема

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај сега. Треба да си иницијант за да бидеш примен во редот? Зш едно се твоите ставови, друго се правилата кои ги имате (не викам дека грешиш). Веројатно има норми како и одредени правила кои треба да ги поседува личноста пред да стане член, така!?:)
Не не... за да бидеш во Редот, мора да се иницираш почнувајќи од 0 или Минервал...
За да се иницираш мора да побараш иницијација во Редот(тоа е првиот најбитен чекор), двајца добростоечки Браќа или Сестри да те подржат и да гарантираат за тебе и да си полнолетен нормално и да немаш проблеми со правниот закон на државата...
Пишува на многу официјални страници на Редот, дури и на македонскиот сајт :)

Тогаш како се станува член на О.Т.О.? :)
Хептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.

Не не... за да бидеш во Редот, мора да се иницираш почнувајќи од 0 или Минервал...
За да се иницираш мора да побараш иницијација во Редот(тоа е првиот најбитен чекор), двајца добростоечки Браќа или Сестри да те подржат и да гарантираат за тебе и да си полнолетен нормално и да немаш проблеми со правниот закон на државата...
Пишува на многу официјални страници на Редот, дури и на македонскиот сајт :)
Кога Бог веќе (од друг профил) го спомна фениксот. Дали вие имате некој/и друг/и братски ред/ови (конкретно ме интересира на оние со двоглавиот феникс)? :)

Тогаш како се станува член на О.Т.О.? :)
Ти не ме читаш... :)
Бараш иницијација во Редот, ние те испрашуваме како инквизиција за да видиме дали имаш чесни и добронамерни размисли и одлучуваме дали ќе те прифатиме како Минервал или Гостин во Редот !
Техничките барања се: да си полнолетен, неосудуван нормално и да си ја прифатил Книгата на Законот како твој Закон на дејствување на Земјата :)
А дали ќе те подржи некој во тоа барање, зависи и од тебе и од нас... но тоа не е грижа на кандидатот :)

Кога Бог веќе (од друг профил) го спомна фениксот. Дали вие имате некој/и друг/и братски ред/ови (конкретно ме интересира на оние со двоглавиот феникс)? :)
Не ти го разбрав прашањето баш најдобро...

Хептаграм ти објасни погоре.
Има три основни услови. Полнолетство, да не е осудуван кандидатот и да има спонзорство од двајца членови на Редот.
Значи кога стануваш телемит технички стануваш и член на О.Т.О.? Разбрав.

Што, за нов иницијант?
@Dumbledore не е иницијант и не ни мислам дека некогаш ќе побара да биде... не му се сеќирај толку.
Не се плаши од далеку со вакви „честитки“... ќе бидете вие христијаните уште некое време „побројни“ :)
Нели ние не бараме бројност секако... ;)

Дали другар ти кога праша дали примаат педери ,мислеше на себе? :)
Не мислев на мене, на Шкорпион мислев.
Нели сФати дека се едно исто со хепта?

Што, за нов иницијант?
@Dumbledore не е иницијант и не ни мислам дека некогаш ќе побара да биде... не му се сеќирај толку.
Не се плаши од далеку со вакви „честитки“... ќе бидете вие христијаните уште некое време „побројни“ :)
Нели ние не бараме бројност секако... ;)

Ај штом велиш дека е така, нека биде така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom