СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
Прашањето е... Дали пораз на Аргентина од 5 до 6-0 би го натерал Филе да почне да навива за друг тим? :icon_lol:

давам бубрег само да му ги видам статусите и реакциите по поразот од Германија во 2010 година кога јадоа 4 парчиња..

давам бубрег само да му ги видам статусите и реакциите по поразот од Германија во 2010 година кога јадоа 4 парчиња..
И тогаш Г која е далеку од машинерија не ја заслужи победата. Ете случајно се случи да падне голот и да изгуби велесилата негова Аргентина. Чекај бе, голот? Само еден беше така? :cautious:

Го кажав моето мислење уште вчера во врска со ова прашање, плус горе-доле се согласувам со мислењето на Мурињо :)
http://forum.kajgana.com/threads/СП-2014-ФИНАЛЕ-Германија-Аргентина-13-07-2014-21-00-Маракана-Рио-де-Жанеиро.74331/page-34#post-6728542

Епа што ми одиш контра , овде го направија Меси се влечел по терен , сите изиграле подобро од него, нормално ќе го правдам.:)

Мислам дека девојченце,конечно доби конкуренција.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Епа што ми одиш контра , овде го направија Меси се влечел по терен , сите изиграле подобро од него, нормално ќе го правдам.:)
па според статистиката имал поминато само 6км а у просек околу 11км истрчува еден фудбалер[DOUBLEPOST=1405356758][/DOUBLEPOST]и да тапа беше, Ди Марија изигра најдобро од кај Аргентинците

па според статистиката имал поминато само 6км а у просек околу 11км истрчува еден фудбалер[DOUBLEPOST=1405356758][/DOUBLEPOST]и да тапа беше, Ди Марија изигра најдобро од кај Аргентинците

Просекот на Меси е 8,95км истрчани на натпревар , а колку би требало според тебе? :)

Ригел признај сега колку пари изгуби на таа проклета Аргентина,ама биди искрен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Просекот на Меси е 8,95км истрчани на натпревар , а колку би требало според тебе? :)
па еве што сум прател до сега просекот е нешто над 11км, на финалето нешто над 6км имаше Меси па сеа ти процени сам кој колку придонел :)

Јас па не се согласувам ни со тебе ни со @Коњаникот Сабја . Тој вели преморен бил Меси. Бекенбауер, Марадона, Пеле, Зидан, Роналдо... не биле преморени кога освојувале трофеи. Па имал точни пасови и останата тики-така статистика. А бе луѓе, големината се покажува кога е најпотребно, во големи натпревари. Не се покажува со факинг Иран, Босна и Нигерија. Меси не е лидер и тоа е тоа. Играч со негов капацитет треба да знае да си ја мотивира екипата и на терен да гине за секоја топка, за истото да го прават и соиграчите. Тој освен по некој дриблинг и пас ништо не направи во завршната фаза. Ебено ништо.

Проблемот со Меси е тоа што пред неколку години постави превисоки стандарди за обичниот фудбалски фан со неговите спектакуларни перформанси невидени досега и затоа повеќето почнаа да го насловуваат како најдобар на сите времиња бидејќи никој ама баш никој фудбалер не прикажувал онакви монструозни игри како тој и никој не бил дотолку доминантен..плус самите бројки,голој,асистенции и титули го надополнуваат тоа дека Меси е можеби најдобар на сите времиња..

Е сега поминаа 2-3 години и Меси очигледно ја нема истата желба и жар што ја имаше претходно па нормално е да падни малце физички и да не ги прикажува истите перформанси..тој сега повторно си остана класа играч каде можи да направи разлика но проблемот е тоа што како да не сака повеќе да игра,како едноставно да му е скурчено и не сака да се труди...

Очигледно е дека можи да трча но не е то то,човекот не е истиот тој Меси што беше насмеан и прерадосен на секој постигнат гол а тоа поради многу фактори...се разбира дека Меси ќе остани запаметен во историјата како еден од најдобрите рамо до рамо со Зидан,Роналдо,Марадона,Пеле,Кројф но жалосно е тоа што чоекот со таа основа што ја имаше и тоа време неискористено можеше да биди запаметен како убедливо најдобар и над сите што ги набројав а вака само рамо до рамо без разлика што нема освоено СП бидејќи и Кројф и Ди Стефано немаат па повторно се тука некаде...

На Меси сега му треба мотивација да атакува на трофеот од ЛШ ,иако ја има освоено 3-пати каде 2 пати беше како MVP сепак за малце да ги залечи раните на него и да се врати во колосек му треба тој трофеј

Јас на пример од Меси очекував да распали некој ебачко мотивационен говор против Холандија.Тој отиде по сок...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom