СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
плачкоооооооо
Applause.gif

Само Ригел и Филе мислат дека она на Ноер е црвен. Прв до топка стигна Ноер.

Овој Ноер ми иде на живци од шо е толку јак.

Дефинитивно немам видено поладнокрвен (можеби најпотребната карактеристика за голман) од Оливер Кан навака. Продефилираа многу јаки (талентирани) голмани... Чех, Буфон, Касиљас, ама речиси сите тие најмногу се ваделе на рефлекси, додека Ноер се вади на проценка. Неверојатно е како секоја проценка му е на тенката линија меѓу успешна и грешна и увек испаѓа успешен.

Затоа ме нервира, секогаш мислиш дека наредниот пат кога ќе биде толку ризично ќе ја заебе, али не пак му е успешна проценката. Си викав, кај и да е ќе го прими по таква грешка, но изгледа ќе треба да чекаме 5-6 години за такво нешто. Е сеа не му чини шо јаде гомна многу (ко со Рамос) па му се врати мило за драго сезонава, али шваба си е шваба.
Germanec e, klasicen, hitler na vakvive ko nego mislel koga zborel za germancite ko superiorna rasa, Noer ti e ko Kan od Star Trek, koj gledal znae za sto zboram, samodoverbata mu e over 4325430563463, apla mu se poklopija kockite vo kariera i uste godini i godini i godini ke go gledame vo vakvo izdanie, ja rekov deka Bufon e moze i najdobar vo istorija ... ama Noer ima uste minimum 5 godini branenje na vrvno nivo, t.e. 7 be, do 35 bez problem si teraat golmanive taka da sekako za nego ke vazi muabetot, ne e najbolji u svet, ali podobar nema, i ke vleze vo onoj istoriski krug na legendarni golmani, vo toa nemam sumja.
Klasicen likeaboss stav ima, i ko karakter mi se svigja kakov e, sportski role model, i fer igrac.

Само Ригел и Филе мислат дека она на Ноер е црвен. Прв до топка стигна Ноер.

Ау да стварно , тоа и Просинечки и судискиот консултант во емисијата на ХРТ го мислат ама не , вие сте во право.

Germanec e, klasicen, hitler na vakvive ko nego mislel koga zborel za germancite ko superiorna rasa, Noer ti e ko Kan od Star Trek, koj gledal znae za sto zboram, samodoverbata mu e over 4325430563463, apla mu se poklopija kockite vo kariera i uste godini i godini i godini ke go gledame vo vakvo izdanie, ja rekov deka Bufon e moze i najdobar vo istorija ... ama Noer ima uste minimum 5 godini branenje na vrvno nivo, t.e. 7 be, do 35 bez problem si teraat golmanive taka da sekako za nego ke vazi muabetot, ne e najbolji u svet, ali podobar nema, i ke vleze vo onoj istoriski krug na legendarni golmani, vo toa nemam sumja.
Klasicen likeaboss stav ima, i ko karakter mi se svigja kakov e, sportski role model, i fer igrac.
Али Филе вика дека може хомо е така да тоа е лошо, као демек не е квалитетен ко шо го мислиме.

:pos:

Шо не пиша дека е за црвен, дека Грај можеше да избегне?

Јас само констатирав дека тоа беше тежок удар од страна на Гарај , а ти што пишуваш од памет , терај.
А ти го оправдуваш Нојер нормално било , ете таа е разликата.

Ау да стварно , тоа и Просинечки и судискиот консултант во емисијата на ХРТ го мислат ама не , вие сте во право.
Човек, прв до топка стигна. Каков судиски консултант ти треба за ова?

За да стигне до топката и тоа повисок од Игуаин , сакаш да кажеш дека е нормално да влета со колено во лице ?

Ако Германија не заслужи да го освои првенството незнам кој заслужи. Не само поради играта на оваа првенство туку и поради игрите на последните 4 првенства. Аргентина изигра добро и ако само оваа утакмица се гледа тогаш немаше да биде незаслужено да победеше и Аргентина. Но светското првенство не е една утакмица туку континуитет и кога се зборува за заслуга или не не треба да се гледа финалето како само една утакмица.

мораше да му даде црвен за полесно гаучосите да освојат светско,за да може Ригелчо да сврши.Вака ќе треба да чека уште многу многу години.[DOUBLEPOST=1405330425][/DOUBLEPOST]
За да стигне до топката и тоа повисок од Игуаин , сакаш да кажеш дека е нормално да влета со колено во лице ?

У скок беше бе,глеј малце.Ај скокни ти и кажи ми дали ќе рипнеш праволиниски со нозете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom