Сообраќајни прекршоци и казни

Ми стигна решение за одземање на возачка дозвола од 3 месеци. Казната е платена уште кога требаше....ме фатиа со 0,53. Гледам дека можам да поднесам жалба во рок од 8 дена и да платам паушални трошкови од 1000 ден. Дали има некој искуство со ова? Ако поднесам жалба дали може да ми се повлече казната од одземањето на возачката? Фала
завршена работа

Вакви високи казни нема ни во Зимбабве. 150 евра казна ако поминеш на жолто. 150 евра казна ако возиш со 12 км/ч побрзо од дозволеното. :facepalm:

Што бе завршена работа? Па зашто тогаш можам жалба да доставам?
на секоја пресуда/решение законски има право да се поднесува жалба.
и нема што сега на мене да ми се лутиш, јас само ти кажав дека ќе мора да платиш
ти можеш да си поднесеш жалба, и пак да имаш рочишта, но сите трошоци што ќе произлезат од тоа ќе паднат на твој грб. а за да ја побиеш пресудата треба навистина да си во право, да не си бил пијан на пр, па да имаш и законска основа да се буниш. вака, со 0,53 промилли ти си законски пијан. и нема лутиш тука, нели?

OK сватив! И напротив не се лутам :) Кажи ми само, за да поднесам жалба, тоа лично јас го правам така? МИслам, не треба никакви адвокати или нешто? Ај само за жалбата објасни ми те молам. Да не треба да се завери некаде или слично!? И незнам дали точно ме разбра....јас казната си ја имам платено, сега финтава е да не ми ја земат возачката на 3 месеци...

OK сватив! И напротив не се лутам :) Кажи ми само, за да поднесам жалба, тоа лично јас го правам така? МИслам, не треба никакви адвокати или нешто? Ај само за жалбата објасни ми те молам. Да не треба да се завери некаде или слично!? И незнам дали точно ме разбра....јас казната си ја имам платено, сега финтава е да не ми ја земат возачката на 3 месеци...
абе, за правни работи е најубаво со адвокат. бар јас така правам. е сега, верувам дека ти е прв прекршок па затоа и лесно поминуваш, казна + одземање на само 3 месеци.
сум го јадел и јас стапот на сличен начин пред неколку години, така да знам дека ти е мака, али тоа е. ................. една финта е ако можеш да пролонгираш да ти ја земат во зимски период (ко кај мене) за да колку толку имаш поголема слобода пак да возиш на ризик ;)................ не им се мрзне на џандарите нели?

Вакви високи казни нема ни во Зимбабве. 150 евра казна ако поминеш на жолто. 150 евра казна ако возиш со 12 км/ч побрзо од дозволеното. :facepalm:
не викај 2х пати, знам пред 7-8 години од комшилук дечки беа на одмнор у МонтеНегро, па отидоа на излет во Дубровник... ги одраа хрватите, неврзување каиш на задно седиште 40 евра, ама тогаш, сега сигурно повеќе е... Шуќур каиш и светла што се со казнени поени, ( така барем беа, незнам дали уште се со казнени поени ?? ) Брзото возење е во ред да се казнува, ама за тие што драстично ја надминуваат дозволената брзина, н.пр. вози 100 а дозволено 50. Сега се случува некој константно да прави секој ден по 10 тешки прекршоци (спротивна насока, црвено, полни ленти, пребрзо возење ) и да не го фати полицаец, а некој ќе налета на еден ситен прекршок...

Со 12 повеќе од дозволеното ќе те казнат 20 евра ако е тоа вон населено место, односно 45 евра во населено место.

Сепак треба да има големи казни за да има ред и поредок.

2 пуни кај ситимол бе гомнарите како ме уловија, е сега џандарот запиша се у тоа тефтерот али неми издаде платен налог и не потпишав ништо, ми рече казна 300е и одземање возачка 3 месеца, ќе ми стигне казната или???

Дали ако сум почетник во Б категорија, а М ја добив заедно со Б, смеам да возам после 11 М категорија?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали ако сум почетник во Б категорија, а М ја добив заедно со Б, смеам да возам после 11 М категорија?

Sent from my iPhone using Tapatalk
М категорија ако не се лажам беше моторче до 50 кубици, одговорот тие НЕ несмееш[DOUBLEPOST=1405009242][/DOUBLEPOST]
2 пуни кај ситимол бе гомнарите како ме уловија, е сега џандарот запиша се у тоа тефтерот али неми издаде платен налог и не потпишав ништо, ми рече казна 300е и одземање возачка 3 месеца, ќе ми стигне казната или???
BUMP

Последно уредено:

Да

Ако ти е!
Папај го сега 6месеци пошто се две пуни и 300 евра казна и пресметај колку литри гориво ќе си ставел во резерварот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom