Скопјанец три години печалел во Ирак- неговата љубена потрошила се!

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Шом се тетовираш на видливо место има нешто.
А дали биле 30 или 300 не може да се знае бидејќи господ направил фабричка грешка со тоа што на луѓето не монтирал нешто слично на километража.
Денеска медицината е современа па пред брак може да се лупа колку сака а пред да се мажи ќе си направи корекција.
За да не се изложуваат на корекции повеќето девојки практикуваат оралка кое е далеку поубаво од тоа да го паркираш во некоја гаража или пешѓтера
Кај машкото дали била 1 или многу нема потреба бидејќи не се јавуваат деформации
од прочитаново останав без зборови. не знам дали фејспалм да ставам, дали да се смеам, дали да плачам, или сите три наеднаш. :facepalm::pos::place:
продолжи си понатаму како што сакаш со размислувањата, ама те молам веќе не ми реплицирај во ниедна тема.

Темава во рок од недела дена се здоби со 12 493 прегледи и цели 16 испишани страници со 239 одговори,дефинитивно нов рекорд на овој подфорум за тема со највеќе прегледи во најкус можен период,али дџабе ви е полномошно не добивате.

Шом се тетовираш на видливо место има нешто.
:pos:

Ја не се тетовирам, пирсам или било што, што го менува телото.
Но, сосема глупаво и пред се наивно е, да мислиш дека тетоважи и нивно место, се шаблон за одредување на нечиј карактер, навики, ориентации.

:pos:

Ја не се тетовирам, пирсам или било што, што го менува телото.
Но, сосема глупаво и пред се наивно е, да мислиш дека тетоважи и нивно место, се шаблон за одредување на нечиј карактер, навики, ориентации.
тоа е тоа што го зборам. се тераат стереотипи кои врска немаат со реалноста.
ако си газда, по дифолт си расипан и лош. ако си фризер по дифолт си педер. ако си војник, по дифолт си вистински маж. ..... итн итн нели?:cool:

Тие тетовираните не ги примаат во некои фирми. И безбедносни институции.

Тие тетовираните не ги примаат во некои фирми. И безбедносни институции.
на каде отиде муабето, али ај само се наметна
ДА, така е. но тоа е од две причини. првата ја повлекува втората.
првата е стереотипот за тоа каков човек е тетовиран. односно, таквиот човек е се' само не е квалификуван да ја работи работата, да гледа фамилија, биде добра особа и грижи за блиските, и сл работи. па заради тоа и тетоважите се нешто ГРДО. :(
а тоа грдо е всушност втората работа. односно, ако си тетовиран (ракав на пример) тогаш тоа грдо изгледа во очите на другите:tapp:
а од причина што 90% од луѓето се со такви погледи(дека грдо изгледа) приморани сме да ги криеме тетоважите. односно, за да можеме да си го направиме ќефот, мора да ги ставаме на места кои лесно се покриваат со облека. но среќа постојат и тое 10%, па тука сме покомотни.
да не го заборавам уште еден битен момент, а тоа е дека кога си квалификуван за некоја позиција, а НЕ си примен заради тетоважите, тоа е дискриминација. ама таквите работи функционираат во некои други светови, ама не и кај нас

на каде отиде муабето, али ај само се наметна
ДА, така е. но тоа е од две причини. првата ја повлекува втората.
првата е стереотипот за тоа каков човек е тетовиран. односно, таквиот човек е се' само не е квалификуван да ја работи работата, да гледа фамилија, биде добра особа и грижи за блиските, и сл работи. па заради тоа и тетоважите се нешто ГРДО. :(
а тоа грдо е всушност втората работа. односно, ако си тетовиран (ракав на пример) тогаш тоа грдо изгледа во очите на другите:tapp:
а од причина што 90% од луѓето се со такви погледи(дека грдо изгледа) приморани сме да ги криеме тетоважите. односно, за да можеме да си го направиме ќефот, мора да ги ставаме на места кои лесно се покриваат со облека. но среќа постојат и тое 10%, па тука сме покомотни.
да не го заборавам уште еден битен момент, а тоа е дека кога си квалификуван за некоја позиција, а НЕ си примен заради тетоважите, тоа е дискриминација. ама таквите работи функционираат во некои други светови, ама не и кај нас

Тоа е "позитивна дискриминација" и е опишана во политиките на фирмите. Иначе тетовиранава цура ми е најувата цура на свет.

Тоа е "позитивна дискриминација" и е опишана во политиките на фирмите. Иначе тетовиранава цура ми е најувата цура на свет.
brat mora da ja ozenis te gledam mnogu si zapalen baraj ja odma imam informacii deka bara maz.

А јас да прашам: можно ли е девојката да го тужи што ја оццрнува по форуми и става слики од неа?

А јас да прашам: можно ли е девојката да го тужи што ја оццрнува по форуми и става слики од неа?

Може слободно. И тогаш уште паричка ќе му лапне. Татко и е милиционер.

Може слободно. И тогаш уште паричка ќе му лапне. Татко и е милиционер.

Нема врска што е полицаец татко и. Тој може да тера правда на суд, но не може и не смее да квичи на телевизија и јавно да ја срамоти девојакта по форуми.

Нема врска што е полицаец татко и. Тој може да тера правда на суд, но не може и не смее да квичи на телевизија и јавно да ја срамоти девојакта по форуми.

А ти што толку се загрижи за девојката?

Тој може да тера правда на суд, но не може и не смее да квичи на телевизија и јавно да ја срамоти девојакта по форуми.
Оти да не може?"Само" шо со заврши работа човекот.

А ти што толку се загрижи за девојката?

Се грижам за дечкото. Ако го тужи, ќе му ги земе сите пари.[DOUBLEPOST=1405169358][/DOUBLEPOST]
Оти да не може?"Само" шо со заврши работа човекот.

Па тоа е исто како јас да излезам на телевизија да плачам дека дечкото ме оставил и ми го скршил срцето, иако ми ветил дека ќе живееме заедно додека смртта не не’ раздели.

Која е разликата? Дечкото и дал пристап до парите, не барал од неа да инвестира, туку едноставно и дал пари. Не гладам дека таа го присилила. Него го лаже некој адвокат да му ги земе парите, па да остане не со таквото у раце скроз.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom