Изгубени телефони во МК

• Креатор на темата Креатор на темата Mr. Mojo Risin'
  • Време на започнување Време на започнување
Татко ти е обичен полицаец или нешто погоре во МВР, во службите за разузнавање, спречување криминал и слично?

Телефон, посебно ајфон, ако е уште на територија на Македонија и е ставена македонска картичка, и те како може да се лоцира. Тоа можеше кај телефоните без GPS што беа, не гледам причина зошто тука не би можело. Секој полицаец нема достапност до тие системи за пребарување, ако го имаш/знаеш вистинскиот човек одма ќе го решиш проблемот.

Абе како пишувате, како телефон да е некоја си скапа кола. Не е загрозување на општеството (убиство, насилство и слично) и затоа имаат помал приоритет телефоните. Секаде е така, и така ќе биде, а и така и треба да биде.

Абе како пишувате, како телефон да е некоја си скапа кола. Не е загрозување на општеството (убиство, насилство и слично) и затоа имаат помал приоритет телефоните. Секаде е така, и така ќе биде, а и така и треба да биде.
А јас што викам?
Полицијата не се замара, и ако имаш некој од повлијателните може да се заангажира да ти заврши работа, во спротивно ќе чекаш 3-4 месеци и ќе се помириш со тоа дека нема веќе никад да го добиеш.

Цел муабет беше дали може да се лоцира телефон или не.

http://www.makeuseof.com/tag/4-android-anti-theft-solutions-compared-which-is-the-best/

Не знам баш за Андроид што-како е во последно време со тие апликации пошто користам Ајфон, но еве статијата погоре ќе ти помогне.

http://www.littlegreenrobot.co.uk/tutorials/set-up-cerberus-the-ultimate-android-security-app/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&hl=en_GB

The app works even if the device does not have an internet connection thanks to remote control by sms messages. Also, the SIM Checker feature allows you to know the new number to send texts to, if the SIM card is changed. Texts received and sent for Cerberus remote control will not start any notification and will not appear in the Messages application.

Доколку користам Андроид, дефинитивно вреди да се плати за апликацијата
Јас ја имам веќе 3 години. Најдобра апликација за заштита на телефонот. Можеш да врзеш 5 телефона на една лиценца, чим еден одстраниш нов можеш да додадеш. За 4 долари добиваш доживотна лиценца. Фантастични опции има, можеш комплетно да го шпиунираш лоповот, да му ги читаш СМСто, логовите од разговори, можеш да го сликаш со предна и задна камера, автоматски го слика ако внесе погрешен код, имаш опција да го следи прегу ГПС и преку мрежа, ако уклучиш следење можеш да гледаш буквално од каде тргнал, каде застанал, каде продолжил, ќе ти ја нацрта цела рута каде се движел.
Подобро е да не го заклучуваш телефонот , вака ќе го следиш и ќе добиеш повеќе податоци.
Има опција апликацијата да се скрие од app drawer , нема ни да знае дека постои во телефонот.
Јас со титанум бекап ја ставив како системска и сега може да преживее и ХАРД РЕСЕТ . Единствено ако инсталира нов firmware тогаш ќе ја избрише комплетно.
Јас ја препорачувам на секој што има андроид.

На познаничка пред многу години (повеке од 7години) и имат украднено сименс а52 од ранец на бит-пазар.И таа га има пријавено у полиција и кај оператот како што си е редот,без никакви врски или познаници.Она се опрости од мобилниот и се помири со тој дека нема да и га најдат,али послем 10 месеци и беа јавиле на домашен број да иде у полициска станица да си га земе мобилниот и беше најден.(предна маска секам се беше црна сменена а задната црвена,оргиналните маски беа сиви).
Не ми е само јасно како на тој време можеле са да најдат обичен прост-едноставен мобилен телефон,а на оваа дншница за било какв телефон иако е напраено кривично дело - кражба не ги наваѓат.На мене ми имат украднено нокиа н97,на татко ми сони ериксон к750 и samsung c170(пред повеке години) и ништо од овие 3 телефона немат најдено.

На познаничка пред многу години (повеке од 7години) и имат украднено сименс а52 од ранец на бит-пазар.И таа га има пријавено у полиција и кај оператот како што си е редот,без никакви врски или познаници.Она се опрости од мобилниот и се помири со тој дека нема да и га најдат,али послем 10 месеци и беа јавиле на домашен број да иде у полициска станица да си га земе мобилниот и беше најден.(предна маска секам се беше црна сменена а задната црвена,оргиналните маски беа сиви).
Не ми е само јасно како на тој време можеле са да најдат обичен прост-едноставен мобилен телефон,а на оваа дншница за било какв телефон иако е напраено кривично дело - кражба не ги наваѓат.На мене ми имат украднено нокиа н97,на татко ми сони ериксон к750 и samsung c170(пред повеке години) и ништо од овие 3 телефона немат најдено.
Mожеби грешам но телефонот се пронаоѓа по својот ИМЕИ број (сериски број уникатен за секој телефон) така да и ако стави друга СИM картица, пак при разговор телефонот испраќа и својот ИМЕИ код и према тоа можат да лоцираат од каде се јавува и кој број користи. Ако е само тоа единствен начин за наоѓањље телефон тогаш ако не го знаеш ИМЕИ бројот - не можат ни да го бараат. Денес масовно се препродаваат телефони, поминуваат и низ 4-5 раце, се носат од странство и ретко кој иди со кутија на која и пиши ИМЕИ-то. Јас лично последни неколку телефони така ги зедов, од луѓе по огласи, само полнач и телефон скоро ни еден немаше и кутивче со бројчето.

Последно уредено:
У нашето семејство до сга сите телефони што ги имаме купено са земени од мобимак,оне и вип нови со кутија,гаранција,имеи али џабе поентата ми беше што са нашле обичен-едноставен сименс а52, овие другите ништо од нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom