Фан Клуб: Јувентус

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Просечна возраз на муабетов Јунајтед вс. Јуве ви е 14 години.
Не дека ве познавам, ама толку глуп муабет на тие години се води...

C

Castiel

Гостин
сериозно? не игра Јунајтед во европа, а знам какви играчи можи да се купат ако не се игра во европа пред 3 години бевме во таква ситуација
најсериозно...јунајтед може да понуди плата и повеќе пари за трансфер од јуве или од која било италијанска екипа... на играч ништо не му мења ако не игра една сезона во европа кога гледа дека клубот после таква катасртофална сезона е спремен да троши да не се повтори истото...до сега само 60 милиони негде дадоа јунајтед на засилувања а летото не е почнато...додека пак јуве кога беше во таква ситуација не трошеше толку ...добро направи по некој трансфер Со мело, Диего, Амаури ама пак не потроши во еден преоден рок толку многу пари...а за платите да не ни почнуваме да зборуваме...

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Со Кваља е проблем платата , иначе Сампдориа нуди каде каде повеќе пари са него, ама и овој сака у торо ради ЛЕ.

Ве гледам тука се препуцавате , си го мерите со Јунајтед. У фудбалска величина сме на исто ниво , е сега у финансии\маркетинг ја голтаме прашината позади нив.

Евра , Итурбе и Мората само чекаат медицински и подпис официјален.Тоа ќе се случи најверојанто следната недела.

Видал и Погба е малкуверојатно дека ќе си заминат.Со нивно евентуално заминување , ќе се финансираше меркатото , така да ако веќе се продааваа, досега еден од нив ќе беше продаден за да се дојде до Санчез.
Вака нема логика.Марота 100пати има изјавено дека нема да продаваат играчи важни за клубот , освен ако сами не изразат желба.Конте ги условуваше да му гарантираат останување на костурот на екипата.Раиола изјави дека нема простор за грижи,Погба сигурно останува.

Член од
13 април 2012
Мислења
21
Поени од реакции
35
Читав негде, ако Видал отиде во МЈ (за околу 40 мил. фунти + Нани), како негова замена во Јуве би го ангажирале Рамирес од Челзи, чие место е загрозено од Цеск. Според мене, лош избор на играч. Доста неинтелигентен играч кој често прави непотребни и непромислени потези. Не е достоен да се нарече замена на Видал.

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
најсериозно...јунајтед може да понуди плата и повеќе пари за трансфер од јуве или од која било италијанска екипа... на играч ништо не му мења ако не игра една сезона во европа кога гледа дека клубот после таква катасртофална сезона е спремен да троши да не се повтори истото...до сега само 60 милиони негде дадоа јунајтед на засилувања а летото не е почнато...додека пак јуве кога беше во таква ситуација не трошеше толку ...добро направи по некој трансфер Со мело, Диего, Амаури ама пак не потроши во еден преоден рок толку многу пари...а за платите да не ни почнуваме да зборуваме...
еве нека е како што викаш ти, Видал е 27 години, во најдобрите години за фудбал, и да чека една година да не игра во европа а за другата и немуе гарантирано, гледам се засилват Ливерпул Сити Челзи Арсенал.
Плус еден податок, Видал не игра за пари, го докажа то со идењето во јуве за мала плата, а можеше да оди во друг клуп за дупло поголема.

Мене поентата шо сакам да ти ја објаснам мие дека Видал нее на продажба освен ако сака сам да си замини, ама и да сака да си замини и да го пуштат под 50 мил, невервам.

C

Castiel

Гостин
еве нека е како што викаш ти, Видал е 27 години, во најдобрите години за фудбал, и да чека една година да не игра во европа а за другата и немуе гарантирано, гледам се засилват Ливерпул Сити Челзи Арсенал.
Плус еден податок, Видал не игра за пари, го докажа то со идењето во јуве за мала плата, а можеше да оди во друг клуп за дупло поголема.

Мене поентата шо сакам да ти ја објаснам мие дека Видал нее на продажба освен ако сака сам да си замини, ама и да сака да си замини и да го пуштат под 50 мил, невервам.
добро де не реков дека сигурно ќе си оди...башка и сам реков испод 70че ако го пуштат стварно се луди...видал е најдобар box-to-box играч покрај туре...реално на таква понуда е тешко да се оддолее....ради лошите закони и даноци што ги имаат италијанците...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ептен нереално гледаш стварно. Кои непласирања во ЛШ кога е само едно? Сакаш да споредиме успеси на Јунајтед во Европа со успеси на Јувентус последните години? Се на се 2 пати испаднаа во група, а играа 18 или 19 години по ред во ЛШ. И глупа е споредба на Јунјатед и Јувентус да се прави. Едните се најдобриот тим во Англија, другите најдобриот тим во Италија, историски гледано. А тоа што викаш просечен Англиски тим ти е исто смешно. Ти викам една сезона за ЛШ не прави ништо посебно, ако му дадат многу поголема плата. Ем арно ти вика членот погоре, секој играч кога би бирал меѓу ПЛ и Серија А, ќе ја одбере ПЛ. Ако веќе Видал иде во Јунајтед вие ќе си добиете добра пара, за тоа ич не се секирајте. :)
Јас уште еднаш ќе те прашам, од кај таа сигурност дека само ЕДНА сезона нема да играте ЛШ ???

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Јас уште еднаш ќе те прашам, од кај таа сигурност дека само ЕДНА сезона нема да играте ЛШ ???
Сигурен сум, едноставно ќе се земат уште неколку засилувања, ќе се направи екипа и тоа е тоа. Еве Суарез замина во Барселона, сега шансите на Ливерпул многу опаѓаат и ако не донесат 2ца класа фудбалери според мене пак ќе испаднат од топ 4. Ако дојдат Видал и Хумелс, последните имиња што се споменуваат можам да са кладам со тебе дека ќе играме во ЛШ на профилот на Кајгана ако сакаш.

И сеа ако правиме глупи муабети и јас можам тука да прашам нешто, ама ќе испадне провокација па ајде нека е.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Сигурен сум, едноставно ќе се земат уште неколку засилувања, ќе се направи екипа и тоа е тоа. Еве Суарез замина во Барселона, сега шансите на Ливерпул многу опаѓаат и ако не донесат 2ца класа фудбалери според мене пак ќе испаднат од топ 4. Ако дојдат Видал и Хумелс, последните имиња што се споменуваат можам да са кладам со тебе дека ќе играме во ЛШ на профилот на Кајгана ако сакаш.

И сеа ако правиме глупи муабети и јас можам тука да прашам нешто, ама ќе испадне провокација па ајде нека е.
Сакаше да прашаш дали ќе минеме групи сезонава ? :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917

Прашај ме во ПП... Иначе постои АКО ги земете Видал и Хумелс .. Ама АКО не ги земете мислиш дека ЌЕ играте наредна сезона во ЛШ ? Па моментално Сити, Челзи и Арсенал се измислена именка за вас .. Вие за тоа последно 4 место мака ќе мачите со Ливерпул , Евертон и Тотнем ...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Сакаше да прашаш дали ќе минеме групи сезонава ? :D
Не не полошо нешто што ви се има десено.. :D
Прашај ме во ПП... Иначе постои АКО ги земете Видал и Хумелс .. Ама АКО не ги земете мислиш дека ЌЕ играте наредна сезона во ЛШ ? Па моментално Сити, Челзи и Арсенал се измислена именка за вас .. Вие за тоа последно 4 место мака ќе мачите со Ливерпул , Евертон и Тотнем ...
Е веќе сме офтопик ептен и ако сакаш да го продолжиш муабетот бурјум кај нас во фан клуб или темата за ПЛ да не ги замарам другите фанови на Јувентус, ама ти кажувам оти на Манчестер му фали само играч од типот на Видал и еден дефанзивец оти си заминаа неколку летово. Немора и да е Хумелс, ама ете нели секако е од подобрите решенија. Ако може и крило да донесат ќе биде одлично, мада ќе се игра со некоја друга формација според мене а не 4-4-2. Како и да е, пак ќе кажам офтопик сум и ајде се повлекувам од вашиот фан клуб. :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Џабе бе муабетите за дефанзивци и други работи .. Пак ќе си терате од 6то до 8мо место ..

Kajgana Shop

На врв Bottom